Προκρίθηκαν στα πέναλτι Λαμία και Εργοτέλης

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΟΦΗ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2019 16:09

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε μέσα στο ΟΑΚΑ η Λαμία, όπου επικράτησε με 4-2 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι.

Ο Εμμανουηλίδης στο 83' είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης και με το 1-0 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι για τον Παναθηναϊκό σκόραραν οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (αστόχησαν οι Κάτσε, Κουρμπέλης- έστειλε την μπάλα στο δοκάρι). Για την Λαμία ευστόχησαν οι Επστάιν, Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Καραμάνος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (79' Βέργος), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46' Κουρμπέλης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67' Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Ινσούα. ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53' λ.τρ. Βάντερσον ), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71' Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Τόμας (72' Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης *Το τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού που κρίθηκε στα πέναλτι ήταν το 2012 απέναντι στο Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» είχαν πάρει τότε την πρόκριση και χθες η Λαμία.

ΣΤΟΥΣ «8» ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε και ο εμφύλιος του Ηρακλείου μεταξύ ΟΦΗ και Εργοτέλη για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, αφού το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση έληξε ισόπαλο 1-1. Την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε ο Εργοτέλης μέσα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με 4-3 στα πέναλτι κι έγινε η μοναδική ομάδα από την Football League που συνεχίζει στη διοργάνωση. Το πρώτο ματς στο Παγκρήτιο είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 23' με τον Μπουτσάκη και ισοφάρισε 1-1 στο 44' με πέναλτι ο Νέιρα. Να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 31' λόγω αποβολής του Κουτσιανικούλη, ενώ αστόχησε και σε δύο εκτελέσεις πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα (Νέιρα 58’, Ποτουρίδης 72’). Στη διαδικασία των πέναλτι για τον Εργοτέλη σκόραραν οι Ιατρούδης, Τσέλιος, Έφορντ και Ροβίθης (αστόχησε μόνο ο Μπάτζιος). Για τον ΟΦΗ ευστόχησαν οι Σασί, Κοροβέσης, Βουό, αλλά ο Κατσιμήτρος έπιασε τα πέναλτι των Ποτουρίδη και Κυριακίδη. ΟΦΗ (Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Κοροβέσης, Ποτουρίδης, Δεληγιαννίδης (88' Κυριακίδης), Νάστος, Νέιρα, Μεγιάδο, Οικονόμου (46' Σασί), Κουτσιανικούλης, Πέρσον (60' Βουό). ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης (82' Προβυδάκης), Οικονόμου (46' Ροβίθης), Λαμπάκης, Μπρους, Μπουτσάκης, Μπάτζιος, Τσέλιος, Ιατρούδης, Κούατενγκ (62' Κατσούρρι), Έφορντ. *Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία εκτέλεση πέναλτι ανέλαβε ο Μανώλης Ροβίθης. Ο 26χρονος εξτρέμ ευστόχησε και απέκλεισε τον ΟΦΗ. Παρότι, λοιπόν, η ομάδα του πέρασε στην επόμενη φάση μετά από ένα ματς... θρίλερ με αποβολή και χαμένα πέναλτι, εκείνος δεν τον πανηγύρισε! Ο Ροβίθης μην πανηγυρίζοντας θέλησε να δείξει ότι σέβεται τον αντίπαλο, καθώς μετράει δύο θητείες στον ΟΦΗ από το 2012 μέχρι το 2015 και το 2016 μέχρι το 2017. Ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίστηκε και στην ΑΕΛ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή. Στη φάση των «8» έχουν προκριθεί Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Λαμία και ο Εργοτέλης, μοναδική ομάδα από την Football League.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass