Προκρίθηκαν Πανιώνιος και ΠΑΟΚ

ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2019 15:29

Ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, ενώ ο πρώτος αγώνας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου είχε λήξει ισόπαλος 1-1.

Τα τέρματα των «κυανέρυθρων» σημείωσαν ο Ντουρμισάι στο 52’ με πέναλτι και ο Σαραμαντάς με σουτ στο 75’. Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας) Κίτρινες κάρτες: Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κεϊτά / Μάνος, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Κάστρο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος (86’ Μπανανά), Μανθάτης, Τσιλούλης (69’ Καμαρά), Κούρντι, Ντουρμισάι (90’ Οικονομίδης) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεόφ. Μιχαήλ, Αλ. Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Τσικάρσκι (68’ Σεργκελασβίλι), Κάστρο, Βιδάλ (73’ Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Ξύδας, Αθανασιάδης, Μάνος (65’ Κρίζμαν).

ΜΕ «ΠΕΝΤΑΡΑ» ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή που διήρκεσε σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την Παναχαϊκή στην Τούμπα με 5-0 και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος, διαγράφοντας έτσι την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι της Πάτρας (1-2), που ήταν και η μοναδική ως τώρα στις ελληνικές υποχρεώσεις του. Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ κάλυψε το εις βάρος του αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αφού στο 5’ και από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 37’ και μετά από περιοδική αντίσταση της Παναχαϊκής, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις επιτυχίες του με ωραίο γκολ του Ζαμπά, από επίσης έξυπνη ασίστ του Ακπόμ (2-0). Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 46’ ο ΠΑΟΚ εδραίωσε τη νίκη πρόκρισης με ένα τρίτο γκολ. Ο Ζαμπά σέντραρε και ο Λημνιός στην κίνηση με σουτ ανέβασε το σκορ στο 3-0, μέσα σε διαρκή αποθέωση αλλά και καταρρακτώδη βροχή. Το τέταρτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 54’ ο Λέο Ζαμπά με ωραίο πλασαριστό σουτ αξιοποίησε την ασίστ του Λημνιού και ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ (4-0). Στο 57’ ένα γκολ με κεφαλιά του Ακπόμ ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Με τους φρενήρεις ρυθμούς που είχε ο ΠΑΟΚ, δεν θα αργούσε και το 5ο γκολ. Αυτό ήρθε στο 67’ με έναν «κεραυνό» του Γιόσιπ Μίσιτς, που στο δεκάλεπτο της πρεμιέρας του στην καινούρια του ομάδα πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ. Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών) Κίτρινες: Μίσιτς - Παπατόλιος, Αργυρόπουλος, Μουστακόπουλος ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68’ Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Ελ Καντουρί (74’ Καρέλλης), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (57’ Μίσιτς), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Καπούταγλης, Σταματόπουλος Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (58’ Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (53’ Μαυριάς), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75’ Μασούρας).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (1-1) ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 5-0 (1-2) ΣΗΜΕΡΑ 15:00 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης (3-0) 17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ (2-3) 17:15 ΑΕΚ-Κισσαμικός (1-1) 19:30 Ολυμπιακός-Ξάνθη (0-0) ΑΥΡΙΟ 17:15 ΟΦΗ-Εργοτέλης (1-1) 19:30 Παναθηναϊκός - Λαμία (0-1) *Στην παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass