ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2015

Αθλητικοί τουρίστες στη Λάρισα…

*Πώς είδαν το Ael Fc Arena δυο Ελληνοαυστραλοί *Διατίθενται από σήμερα τα εισιτήρια του αγώνα Ελλάδα-Ρωσία

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2015 8:03

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Πριν τα χρόνια της κρίσης θυμόμασταν φορείς της πόλης, του νομού αλλά και της Περιφέρειας να παγαίνουν σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού με στόχο να φέρουν ξένους επισκέπτες στη θεσσαλική πρωτεύουσα(όχι βέβαια να τους πληρώνουν τα έξοδα φιλοξενίας για να έρχονται αλλά να τους προσελκύουν ή να γνωρίζουν τις περιοχές).

Μέχρι τώρα στη Λάρισα σπάνια είδαμε να έρχονται ξένοι μαζικά και να βοηθούν οικονομικά τη πόλη με εξαίρεση όσες φορές έγιναν μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Αυτό το καλοκαίρι παρά την περίοδο της οικονομικής κρίσης είδαμε έστω και ελάχιστους να βρίσκονται στη θεσσαλική πρωτεύουσα για το ευρωπαϊκό νέων ποδοσφαίρου 2015(χωρίς κανένας φορέας να δώσει χρήματα!) που δείχνει τις προεκτάσεις του αθλητικού τουρισμού σε επίπεδο φιλάθλων.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έγιναν στο Ael Fc Arena είδαμε πραγματικά δεκάδες ξένους που ήρθαν να στηρίξουν την προσπάθεια των εθνικών ομάδων με πιο εντυπωσιακή την παρουσία των Ολλανδών που έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο. Μιλάμε για μια οργανωμένη παρουσία γιατί είδαμε μεμονωμένους πάρα πολλούς από πολλά μέρη της Ευρώπης(κυρίως σκάουτερ και αναγνωρισμένες προσωπικότητες όπως ο Μίκαελ Ρέσκε και ο Χόρστ Χρούμπες) μέχρι και από τη μακρινή Αυστραλία που βρέθηκαν δυο Ελληνοαυστραλοί για να δούνε την  αναμέτρηση του εθνικού μας συγκροτήματος σηκώνοντας και πανό από την ομάδα τους στη Μελβούρνη (Melbourne Victory FC).

Πραγματικά ο αθλητισμός μπορεί να συγκεντρώσει κόσμο απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη και δείχνει τη διεθνή διάσταση που έχει ως μέγεθος. Μιλήσαμε με την Ελληνοαυστραλέζα που βρέθηκε στο γήπεδο και δουλεύει ως υπεύθυνη στις σουίτες στο γήπεδο της Μελβούρνης λέγοντάς μας: «Τα σπορ στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα για όλους. Πραγματικά δεν περίμενα να δω στη Λάρισα ένα τέτοιο εντυπωσιακό γήπεδο όπως το Ael Fc Arena. Και εγώ δουλεύω σε ένα ανάλογο με μεγαλύτερη χωρητικότητα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

Παράλληλα αυτό που τους ενθουσίασε ήταν και οι.. χαμηλές τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στη πατρίδα μας λέγοντας ότι ένα μπουκάλι νερό στο γήπεδο στην Αυστραλία κοστίζει 5 δολάρια Αυστραλίας (0.63 προς ένα είναι η ισοτιμία με το ευρώ) ενώ μια μπύρα πωλείται στα 9 αυστραλιανά δολάρια και ένα καλό γεύμα κάνει περίπου 100 δολάρια (ο μέσος μισθός ετησίως κυμαίνεται στην Αυστραλία από 45000-60000) δολάρια Αυστραλίας.

Γενικά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ποδοσφαίρου διαφήμισε τη Λάρισα στις επτά συμμετέχοντες  χώρες(πλην της Ελλάδας) που μετείχαν στη διοργάνωση αλλά και σε όλο τον κόσμο χάρη στο   Eurosport που μετέδιδε τους αγώνες.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ίσως μια μοναδική διέξοδος για τη Λάρισα προκειμένου να τονωθεί η επιχειρηματικότητα στην πόλη με διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και χωρίς οι φορείς να βάζουν τα χρήματα της διοργάνωσης.

  ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΟΡΤΗ

Αύριο στις 7 μ.μ. στο Ael Fc Arena θα γίνει ο ημιτελικός μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας και αναμένεται να γίνει πάλι εθνική γιορτή(με μεγαλύτερο παλμό αυτή τη φορά καθώς μπροστά είναι η πρόκληση του τελικού) αφού η ζήτηση των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλη και παραμένουν δωρεάν(χωρίς εισιτήριο δεν μπορεί να εισέλθει κανένας στο γήπεδο)

Η Οργανωτική Επιτροπή του UEFA Euro U-19 Championship Greece 2015 ανακοίνωσε τα σημεία και τις ώρες διάθεσης των εισιτηρίων για τους ημιτελικούς αγώνες της διοργάνωσης.

Για τον ημιτελικό αγώνα Ρωσία-Ελλάδα, που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου (19:00) στο AEL FC Arena, η διάθεση θα γίνεται σήμερα (Τετάρτη 15/7) από τις 16:00 έως τις 21:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Λάρισας και στην Κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πόλης. Την Πέμπτη (16/7) η διάθεση θα γίνεται από τις 10:00 έως τις 14:00 από τα γραφεία της ΕΠΣ και από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα στα εκδοτήρια της Θύρας 1, στην AEL FC Arena.

Για τον ημιτελικό αγώνα Γαλλία-Ισπανία, που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα με ώρα έναρξης στις 21:45 στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης, η διάθεση θα γίνεται σήμερα (16:00-21:00) από την πλατεία Ελευθερίας και την Πέμπτη, από τις 10:000 έως την έναρξη του αγώνα, στα εκδοτήρια της Θύρας 4 του γηπέδου.

Ως γνωστόν τα εισιτήρια διατίθενται δωρεάν στους φιλάθλους και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλάβει έως δύο εισιτήρια, με επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του UEFA EURO U19 ευχαρίστησε τους Έλληνες φιλάθλους για την υποστήριξή τους στη διοργάνωση, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων και ενόψει των δύο ημιτελικών και του τελικού, αύριο Πέμπτη 16 και την Κυριακή 19 Ιουλίου, αντίστοιχα.

«Η θέρμη, με την οποία υποδέχθηκαν τις αποστολές όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά, η αθρόα προσέλευσή τους στα γήπεδα, η άψογη και άκρως αθλητική συμπεριφορά τους και το ζεστό χειροκρότημα που χάρισαν κάθε στιγμή στους νεαρούς ποδοσφαιριστές όλων των συμμετεχουσών Εθνικών Ομάδων, δικαίωσαν πλήρως την ορθότητα της επιλογής να φιλοξενηθεί το UEFA EURO U19 Championship Greece 2015 στα γήπεδα της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τους Έλληνες φιλάθλους να συνεχίσουν την εντυπωσιακή προσέλευσή τους στους αγώνες, υπογραμμίζοντας τα συγχαρητήρια που δέχθηκε από αξιωματούχους της UEFA για την οργανωτική επιτυχία του τουρνουά και την εντύπωση που τους έχει προκαλέσει ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός στις εξέδρες των γηπέδων και η ατμόσφαιρα από ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου, που διοχετεύουν θετική ενέργεια στους αγωνιστικούς χώρους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass