FIBA: Ανακοινώθηκε νέα ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 11:25

 

Η FIBA, σε συνεργασία με τη FIBA Europe, έχει στα... σκαριά μία νέα κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, παρά την ύπαρξη της Euroleague, και μία δεύτερη, η οποία, μάλιστα, θα έχει «εγκαίνια» τη νέα αγωνιστική περίοδο (2015-16). Το νέο αυτό project συζητήθηκε στη σύσκεψη της FIBA Europe στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ των Γυναικών.

«Η FIBA Europe είναι έτοιμη να διοργανώσει τουρνουά κορυφαίου επιπέδου, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση Τύπου της FIBA, που συνεχίζει: «Επισημάνθηκε η τεράστια οικονομική υποστήριξη που διασφαλίστηκε από το γκρουπ εργασίας για τη βιωσιμότητα του νέου πρωταθλήματος, σε μακροπρόθεσμη βάση και αποφάσισε να επενδύσει από τα κεφάλαια της ίδιας της FIBA Europe, μαζί με αυτά της FIBA για το νέο project. Η Επιτροπή συμφώνησε πως το γκρουπ εργασίας θα υποβάλει την πρόταση στους συλλόγους και στα άλλα ενδιαφερόμενα μέλη, προκειμένου να βελτιωθεί και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό».

Στο μεταξύ, η δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση θα περιλαμβάνει τους συλλόγους που δεν θα αγωνίζονται στην κορυφαία, ενώ υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος περίπου 100 ομάδες από 40 χώρες. Όσο για το σύστημα διεξαγωγής; Μετά την προκριματική φάση θα υπάρξει η πρώτη φάση των ομίλων με τη συμμετοχή 64 ομάδων, χωρισμένες σε 16 ομίλους των τεσσάρων.

Οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκρίνονται στους 32, που θα μοιραστούν σε 8 ομίλους των τεσσάρων. Από εκεί, πάλι οι δυο πρώτοι θα βρεθούν στα πλέι οφ που θα αφορούν αρχικά 16 ομάδες και μετά 8 και από αυτές θα προκύψουν οι φιναλίστ που θα αναμετρηθούν στο φάιναλ φορ.

Οι θέσεις θα δοθούν βάσει αποτελεσμάτων των συλλόγων στις εθνικές λίγκες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένας αριθμός θα καλυφθεί από ομάδες που δεν προκρίθηκαν στην κορυφαία διοργάνωση, μέσω του προκριματικού γύρου αυτής, αλλά και όσες έμειναν εκτός της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης από τα προκριματικά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass