Ηταν πάντα κοντά στους αθλητές

ΘΛΙΨΗ -ΚΑΙ- ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2018 22:03

Η κοίμηση του Δεσπότη Ιγνατίου βύθισε σε θλίψη τον αθλητικό κόσμο της πόλης αφού ο Μητροπολίτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους αθλητικούς κύκλους.

Μάλιστα παρακολουθούσε και ενημερωνόταν για την αθλητική κίνηση του νομού Λάρισας αλλά κυρίως για την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας λόγω γειτνίασης του Επισκοπείου με το γήπεδο της Φιλιππούπολης. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του στην "ΕτΔ" 21 Νοεμβρίου 2016 όπως φαίνονται στο δημοσίευμα:

ΑΕΛ: ΑΝΤΙΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή με τίτλο «Αντίο Σεβασμιότατε...» αποχαιρετά τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, ο οποίος εκοιμήθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

«Ένα δάκρυ ψυχής και μία ασύνορη συγκίνηση όλης της "βυσσινί οικογένειας", δεν αρκούν να περιγράψουν τη θλίψη για την αποδημία του Μητροπολίτη μας Ιγνατίου. Είμαστε συγκλονισμένοι... Μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη προετοιμασίας της αγαπημένης όλων των Λαρισαίων, η αδυσώπητη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να αποδεχτούμε ότι φέτος οι ευλογίες του μακαριστού ποιμενάρχη μας δεν θα μας δοθούν διά ζώσης. Ο μοναδικός Ιεράρχης που τέλεσε μνημόσυνο για όλους τους νεκρούς μας, δεν υπάρχει πια. Ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξιος Κούγιας, η διοίκηση, το τεχνικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές, τα στελέχη και οι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΛ, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του, πιστεύοντας εκ παραλλήλου ότι ήδη ο Ύψιστος τον έχει κατατάξει στη χορεία των εκλεκτών Του».

Ε.Π.Σ.Ν.Λ.: ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ 

Για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, η Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Με θλίψη πληροφορήθηκε την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης σε όλα τα χρόνια ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα τόσο στην τοπική εκκλησία όσο και στη διάδοση του Ορθόδοξου πνεύματος, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο. Στάθηκε πάντα δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη. Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στην οικογένεια και στους οικείους του».

Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, αποχαιρετά και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Κωνσταντίνος Πηλαδάκης, ο οποίος σε δηλωσή του επισημαίνει: «Ο Σεβασμιότατος καθόλη την διάρκεια της ζωής του αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα συμπεριφοράς και ήθους, ήταν μεγάλη η τιμή που τον γνώρισα και τον ασπάστηκα και το κενό του θα είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Η απλότητα και η ευγενική του αύρα θα μας λείψει . Καλό σας ταξίδι Σεβασμιότατε».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass