Τι γίνεται με την αναδιάρθρωση...

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΘΕΛΕΙ 20 ΟΜΑΔΕΣ, Η SUPER  LEAGUE ΟΜΩΣ 16

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2018 22:12

Η αναδιάρθρωση της Super League βρίσκεται προ των πυλών αλλά είναι άγνωστο με ποιον τρόπο θα γίνει, αφού υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και της διοίκησης της Super League καθώς η τελευταία θέλει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει πάλι με 16 ομάδες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού πρότεινε να γίνουν 20 οι ομάδες σε δύο ομίλους και μάλιστα να ανέβουν από τη Β’ εθνική κατηγορία άλλες τέσσερεις και χθες για τον λόγο αυτό είχε συνάντηση στην Αθήνα με Τρικαλινή αντιπροσωπεία (παρευρέθηκε ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Μπαταγιάννης, ο πρόεδρος Ανδρέας Μπέκιος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ενώ από την πλευρά του Επιμελητηρίου Τρικάλων ο Χρήστος Ζαραμπούκας). Ο υφυπουργός έχει κάνει την εισήγησή του αλλά την τελική απόφαση θα πάρει το διοικητικό συμβούλιο της Super League όπου για να περάσει η πρόταση Βασιλειάδη χρειάζεται να συμφωνήσει το 75% των ομάδων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο που δείχνει να κερδίζει έδαφος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες αλλά άγνωστο είναι αν θα υποβιβαστούν δύο ομάδες ή τρεις ή τέσσερεις και ο τρόπος που θα ανεβαίνουν αυτές της Β’ εθνικής(απευθείας ή μπαράζ). Ακραίο σενάριο είναι να μην ανέβει καμία ομάδα!
Στόχος θα είναι τη μεθεπόμενη χρονιά να γίνει πρωτάθλημα με 14 ομάδες και ακολούθως τη μετέπειτα χρονιά η Super League να έχει 12 ομάδες. Και μετά αφού παραμείνουν 12 ομάδες, η Super League 1 να γίνει με 12 ομάδες, η Super League 2 με 12 ομάδες και Super League 3 η προηγούμενη Β’ Εθνική.
Περισσότερα θα συζητήσουν στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας την ερχόμενη Δευτέρα αλλά οι περισσότερες πιθανότητες είναι να γίνει το πρωτάθλημα κανονικά με 16 ομάδες, τουλάχιστον με τις ισορροπίες που υπάρχουν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα έχουμε και εκλογή νέου προέδρου της Super League λόγω επικείμενης λήξης της θητείας των κ. Γ. Στράτου και Χ. Δάρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθεί από τον Ολυμπιακό (και ίσως από τον ΠΑΟΚ) ο νομικός Βαγγέλης Μπαταγιάνης ενώ από την ΑΕΚ θα είναι ο Μηνάς Λυσσάνδρου ή ο Πέτρος Καϊμακάμης.
Η ψηφοφορία αναμένεται με ενδιαφέρον για την εκλογή ενώ κατά πληροφορίες έγινε κρούση και στον Αλέξη Κούγια.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass