ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ κ. ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ

Ζ. Γρηγορίου: «Δύσκολη η υπόθεση του Τυρνάβου»

* Γ. Λιόλιος και Στ. Νίτσας στη χθεσινή εκδήλωση της Sportradar όπου υπεγράφη η συνεργασία με την ΕΠΟ *Γκούμας, Μπουχλαριώτης στην αυριανή Γ.Σ. της ΕΠΟ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2015 9:36 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουν 2015 11:55

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά, για την ομάδα του Τυρνάβου, ήταν τα μηνύματα από τη χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα, που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, δύο 24ωρα πριν τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Η συζήτηση των δύο προέδρων έγινε σε πολύ καλό κλίμα και κράτησε μιάμιση περίπου ώρα. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Τύρναβο» δήλωσε στην «Ε» αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Γρηγορίου αναφορικά με το θέμα της παραμονής των «κυανέρυθρων» στην Β’ Εθνική κατηγορία και πρόσθεσε:

«Σίγουρα το αν θα υποβιβασθούν ή όχι οι ομάδες των πλέι άουτ της Β’ Εθνικής θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα. Το τοπίο είναι θολό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, τουλάχιστον από αυτά που μου μετέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Είναι ένα θέμα που θα συνεχίσει να μας απασχολεί».

Αρνητική ήταν η στάση του κ. Γκιρτζίκη και στην πρόταση της ΕΠΣΛ η οποία αφορά στη συμμετοχή και του δευτεραθλητή στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής των Ενώσεων που η δύναμή τους ξεπερνά τα 100 σωματεία. Όπως είπε ο κ. Γρηγορίου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ του απάντησε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα όλες οι Ενώσεις, ενώ όπως άφησε να εννοηθεί, πιθανότερο είναι να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων των ιδρυτικών Ενώσεων που μετέχουν στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική απ’ ότι να περάσει η πρόταση της ΕΠΣΛ.

Επί των προτάσεων που θα καταθέσει η ΕΠΣΛ και οι οποίες θα συζητηθούν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ είναι να μην ψηφιστεί η παράταση της περιόδου των μεταγραφών στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

«Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ «γιατί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τα σωματεία και θα δημιουργηθεί αναστάτωση. Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να παραμείνουν οι μήνες Ιούλιος-Αύγουστος το καλοκαίρι και ο Ιανουάριος τον χειμώνα όπως ισχύει τώρα» κατέληξε ο κ. Γρηγορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα μεταβούν στην Αθήνα για τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ, Τέλης Γκούμας και Δημήτρης Μπουχλαριώτης που θα στηρίξουν μαζί με τον πρόεδρο κ. Γρηγορίου τις θέσεις της Λαρισινής Ένωσης.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΗΝ SPORTRADAR

Η ΕΠΟ επισημοποίησε τη συνεργασία της υπογράφοντας χθες το μεσημέρι συμφωνία με την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, που αποτελεί συνεργάτη της UEFA και συντάσσει τις εκθέσεις για τους «ύποπτους» αγώνες.

Στην εκδήλωση παρέστη η εισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σέρχιο Μαρκαριάν, παράγοντες και διαιτητές, ενώ η εταιρία εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Αντρέας Κράνιχ. Από την ΕΠΣΛ εκτός του προέδρου κ. Γρηγορίου παρέστησαν οι εκπαιδευτές-παρατηρητές διαιτησίας κ. Γιώργος Λιόλιος και Στέλιος Νίτσας.

Το πλαίσιο της συνεργασίας αφορά κυρίως σεμινάρια και εκπαίδευση για τους χειραγωγημένους αγώνες, την οποία θα λάβουν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και γενικώς άτομα εμπλεκόμενα με το ποδόσφαιρο.

Όπως υποστηρίχθηκε, τα δεδομένα που προσφέρει η Sportradar είναι αξιόπιστα, ενώ τα σεμινάρια θα μπορούσαν να επεκταθούν στους δικαστικούς λειτουργούς και τις αρμόδιες Αρχές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, επισήμανε ότι «το ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσει να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να μεμψιμοιρεί. Δεν κλείνουμε τα μάτια και δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν θα επιτρέψουμε όμως την ισοπέδωση και την υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρειαζόμαστε τη διεθνή τεχνογνωσία, αλλά χρειάζεται και συνεργασία Πολιτείας-Δικαιοσύνης και Αστυνομίας. Προσωπικά προτιμώ να μας κάνουν κριτική για αργοπορία, παρά για απραξία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass