Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ 3-1

Ηταν θέμα ανωτερότητας...

• Κατώτεροι των περιστάσεων οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την 4η διαδοχική ήττα

Δημοσίευση: 30 Απρ 2018 0:34

Χωρίς να ικανοποιήσει ο Απόλλων Λάρισας και μακριά από τον καλό του εαυτό, έχασε χθες στη Φιλιππούπολη από την ανώτερη Δόξα Δράμας, με σκορ 3-1.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League και οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την 4η διαδοχική ήττα τους, απογοητεύοντας τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο.
Και βέβαια μπορεί να μην υπάρχει κίνητρο καθώς η ομάδα έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, όμως το αρνητικό σερί των τελευταίων αγώνων, με τέρματα 2 υπέρ και 10 κατά, σίγουρα δεν είναι και ό,τι το πιο ευχάριστο...
Σε δύο αγώνες κατά την επιστροφή του στο...σπίτι του ο Απόλλωνας έχασε από την Παναχαϊκή 0-1 και χθες από τη Δόξα Δράμας, 1-3.
Δικαιολογίες πολλές μπορούν να αναφερθούν, όμως το ζητούμενο είναι πώς θα αντιδράσει ο Απόλλωνας για να επανέλθει στις επιτυχίες και να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των φίλων του.

 

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Η καλή ημέρα συνήθως από το πρωί φαίνεται και χθες για τον Απόλλωνα, τα πράγματα ξεκίνησαν και εξελίχθηκαν άσχημα.
Μόλις στο 4’ ο Φανούρης Γουνδουλάκης μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων κέρδισε την κόντρα και μέσα από την περιοχή με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 0-1.
Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο 21′ όταν ο Μαυριάς σούταρε από την κορυφή της μεγάλης περιοχής κι αριστερά, με τον Μένκα να μπλοκάρει εύκολα το συρτό σουτ.
Η Δόξα κατόρθωσε να διπλασιάσει τα τέρματά της με ένα εκπληκτικό γκολ.
Στο 27’ η μπάλα στρώθηκε στον Παντελή Ριζογιάννη έξω από την περιοχή και αυτός από 30 μέτρα με φοβερό σουτ πέτυχε το 0-2, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Παϊτέρη.
Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά μετά στο 30’ δοκίμασε να σκοράρει ξανά, αλλά στο απευθείας χτύπημα φάουλ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία.
Στην εκπνοή του ημιχρόνου στο 45’, ο Μαυριάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, εκεί όπου μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Χατζής, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Στην επανάληψη, ο Απόλλων μπήκε πιο ορεξάτος, αλλά η Δόξα ήταν αυτή που πίεζε για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Στο 51′ ο Κουσκουνάς μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε και το γύρισμα προς την εστία, με τον Παϊτέρη και τον Χατζή να διώχνουν πάνω στον Γουνδουλάκη που σούταρε, αλλά την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να απομακρύνεται μακριά.
Στο 55′ ο Μαρκόπουλος τροφοδότησε τον Κουσκουνά μέσα στην περιοχή, που από θέση τετ-α-τετ σούταρε πάνω από την εστία του Παϊτέρη.

 

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ
Κι ενώ η Δόξα Δράμας έχανε ευκαιρίες ο Απόλλωνας κατάφερε να μειώσει στην αντεπίθεση, στο 56’. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα μπροστά με την μπάλα να φτάνει στον Πλάτωνα Καρακατσάνη από πάσα του Χρήστου Αγρόδημου και με ψύχραιμο πλασέ εκείνος νίκησε τον Μένκα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα(1-2).
Οι «κυανόλευκοι» είχαν μια καλή στιγμή στο 65’, αλλά το διαγώνιο σουτ του Μαυριά μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από την εστία του Μένκα.
Στο 82’ σε σέντρα του Άκη Σουλίδη από αριστερά ο Καρακατσάνης πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως στην κεφαλιά που έκανε, η μπάλα κατέληξε μερικά εκατοστά άουτ.

 

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΔΟΞΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ 89’
Στο 88′ ο Κουσκουνάς βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά στο τετ-α-τετ που βγήκε με τον Παϊτέρη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε με τα πόδια την μπάλα.
Αμέσως μετά στο 89’, ο Μπαϊκαρά έκανε το γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι από τα δεξιά, ο Νίκος Κουσκουνάς βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Παϊτέρη κι ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+4), ο Απόλλων Λάρισας θα μπορούσε να μειώσει και άλλο το σκορ, όμως ο Σκούπρας που βγήκε απέναντι από τον Μένκα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, να διώχνει την μπάλα.
Γενικά μπορούμε να πούμε πως στο πρώτο ημίχρονο παρά το γεγονός πως σημειώθηκαν δύο γκολ, το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ενώ στην επανάληψη τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα.
Ο Απόλλων που ήταν νωχελικός και έκανε πολλά λάθη, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των φιλοξενουμένων, που κέρδισαν δίκαια.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Απόλλωνα κανείς παίκτης δεν ξέφυγε της μετριότητας, ενώ από τη Δόξα Δράμας ξεχώρισαν οι Ριζογιάννης, Κουσκουνάς, Γουνδουλάκης, Μπαϊκαρά και Μαρκόπουλος.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ιωάννη Κακριδή (Πειραιά), ενώ συνεργάτες του ήταν οι Γεώργιος Κεσίσογλου(Πέλλας), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου) και 4ος ο Σταύρος Δημητρόπουλος (Δυτ.Αττικής).
Από τον Απόλλωνα υποστηρίζεται πως το τρίτο γκολ της Δόξας σημειώθηκε από θέση οφσάιντ, που κακώς δεν υπέδειξε ο πρώτος επόπτης κ.Κεσίσογλου.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σουλιώτης (72’) και Κουρτεσιώτης(75’)

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Μαυριάς, Χατζής, Κανούλας(60’Σουλίδης), Λίταινας (80’Συράκος), Δημολιός (46’Καρακατσάνης).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Μένκα, Σπυρόπουλος, Ριζογιάννης, Ματσούκας(44’ λ.τ. Μαρκόπουλος), Κουσκουνάς, Γουνδουλάκης (60’Βιτλής), Διμιτρόφσκι, Βαλλιάνος, Γκότοβος, Μπαικαρά, Γεωργιάδης (71’Στεφάνοβιτς).

 

* Άτυχος στάθηκε στο 42’ο ποδοσφαιριστής Ματσούκας της Δόξας Δράμας, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι σε μια εναέρια μονομαχία με τον Κανούλα. Μετά την ιατρική βοήθεια που του προσφέρθηκε συνέχισε για δύο λεπτά και στο 44’ βρέθηκε πάλι στο έδαφος, καθώς ζαλιζόταν. Αντικαταστάθηκε και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε-όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της Δόξας Δράμας- πως υπέστη μια ελαφρά διάσειση

*Τελευταίας στιγμής προβλήματα για τον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς απουσίασαν ο Σωτήρης Τσιλούλης που έχασε τη γιαγιά του και ο Κατερινιώτης γκολκίπερ Γιάννης Φιρινίδης, ο οποίος έχασε χθες το πρωί τον πεθερό του.
*Στον πάγκο του Απόλλωνα ήταν και οι Λαμπίρης(τερματοφύλακας), Καμπέρης, Ιβανίδης, Παπαζαχαρίας, ενώ της Δόξας Δράμας οι Βούρας, Όστοϊτς, Αρναρέλης, Λίτσκας.

 

 

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:
Εχουμε καταφέρει πολλά
• Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλα τα παιδιά για να μείνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο
• Κ. Βασιλακάκης: «Σπουδαία νίκη κόντρα σε μία καλή ομάδα»

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα ο τεχνικός του Απόλλωνα Νίκος Θεοδοσιάδης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα έχει καταφέρει πολλά έως τώρα και θα γίνει προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην πρώτη χρονιά παρουσίας του στην Football League.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Δόξας Δράμας Κώστας Βασιλακάκης χαρακτήρισε σπουδαία τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα και ανέφερε πως έτσι θέλει να συνεχίσει η ομάδα του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

 

Νίκος Θεοδοσιάδης (Απόλλων Λάρισας):
«Στο πρώτο ημίχρονο ατυχήσαμε, δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ και αυτό μας δημιούργησε άγχος. Δεν είχαμε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας που έχουμε σε άλλα παιχνίδια. Κάναμε πολλά αβίαστα λάθη και αυτό το πληρώσαμε.
Είδαμε κι ένα φανταστικό γκολ του Ριζογιάννη, ίσως ένα από τα καλύτερα της φετινής σεζόν κι έτσι έκλεισε το ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε πράγματα και τον σχηματισμό μας και νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι. Πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο και ευτυχήσαμε να μειώσουμε από νωρίς. Στη συνέχεια ρισκάραμε, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό εκβιάζοντας κάποιες επιθέσεις που δεν έπρεπε. Είχαμε χρόνο μπροστά μας και κάναμε 2-3 ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά στο τέλος δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ και δεν θα το κρίνω. Εκεί όμως τέλειωσε το παιχνίδι.
Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, με ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της.
Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και να φτάσουμε την ομάδα του Απόλλωνα όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε καταφέρει πολλά και ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος.
Σήμερα δώσαμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Σουλιώτης και ο Δημολιός και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλα τα παιδιά έτσι ώστε να μείνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

 

Κώστας Βασιλακάκης (Δόξα Δράμας):
«Ήταν μια σπουδαία νίκη κόντρα σε μία καλή ομάδα. Προηγηθήκαμε νωρίς στο σκορ και ο αντίπαλος μας πίεσε καταφέρνοντας να βάλει ένα γκολ, που μας έφερε νευρικότητα. Ήμασταν και λίγο επιπόλαιοι στο παιχνίδι μας δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγάλει επιθέσεις, αλλά αντιδράσαμε και δεν δεχθήκαμε κάποιο άλλο γκολ. Απεναντίας με την ποιότητα που έχουμε πετύχαμε ακόμα ένα τέρμα και να πάρουμε μία σπουδαία νίκη. Έτσι θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και να δούμε στη συνέχεια τι μπορεί να γίνει.
Να ευχαριστήσουμε το κόσμο που ήρθε κοντά μας, όπως και τον Απόλλωνα Λάρισας για τη φιλοξενία που μας παρείχε κι εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα του».

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κώστας Σκούπρας (Απόλλων Λάρισας):
«Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ καλό και ποιοτικό αντίπαλο. Δυστυχώς ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και μας χάλασε τα σχέδια που είχαμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και η Δόξα κυριάρχησε.
Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο παθιασμένα και ευτυχήσαμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ. Πιέσαμε, αλλά δεν είχαμε την απόδοση που θα θέλαμε και μοιραία ήρθε το αποτέλεσμα της ήττας».

 

Γιώργος Γεωργιάδης (Δόξα Δράμας):
«Για εμάς ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με νίκες και παίζαμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, που φαίνεται και από τη βαθμολογική της θέση.
Τα παιχνίδια της Β’ Εθνικής είναι πολύ δύσκολα, αλλά όταν προηγείσαι νωρίς όλα γίνονται πιο εύκολα. Μετά το 0-1 παίξαμε πιο ελεύθερα και ήρθε κι ένα όμορφο γκολ από την ομάδα μας. Η εικόνα μας ήταν πολύ καλή.
Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε να μπούμε το ίδιο συγκεντρωμένα περιμένοντας την αντίδραση του αντιπάλου. Δεχθήκαμε ένα γκολ νωρίς και μπήκαμε σε περιπέτειες, αλλά αν εξαιρέσουμε δέκα λεπτά, η ομάδα μου γενικά ήταν καλύτερη και δίκαια πήραμε τη νίκη.
Να ευχαριστήσω το κόσμο της Δόξας που μας στήριξε και να ευχηθώ καλή συνέχεια στον αντίπαλο».

 

 

Τάσο ψυχάρα...

Οι φίλοι του Απόλλωνα, η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι πρώην συμπαίκτες του, είναι κοντά στον Τάσο Κουρδή, που είχε σοβαρό ατύχημα πριν από λίγες ημέρες και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα στις κερκίδες του γηπέδου της Φιλιππούπολης αναρτήθηκε πανό από τους νεαρούς φιλάθλους του Απόλλωνα με ευχές για ταχεία ανάρρωση, ενώ και οι παίκτες της ομάδας στην αναμνηστική φωτογραφία κρατούσαν μία φανέλα που αναφερόταν στον Κουρδή, προπονητή τερματοφυλάκων της Ακαδημίας.
Μάλιστα και ο Πλάτων Καρακατσάνης του αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass