ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Ανανέωσε το συμβόλαιο με την Α2

*Επικράτησε 92-81 του Δούκα και πλέον ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 22:07

Οριστικό τέλος στα σενάρια της παραμονής στην Α2 Εθνική έβαλε χθες, μία αγωνιστική πριν το φινάλε, ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος επικράτησε του Δούκα με 92-81 και ανανέωσε το ραντεβού του για τη νέα σεζόν.

Η παρθενική χρονιά του Ερμή Αγιάς στην Α2 Εθνική κλείνει με απόλυτη επιτυχία, μετά το εντυπωσιακό «5 στα 5» σε διάστημα μικρότερο από έναν μήνα. Μια επιτυχία που αντανακλά την προσπάθεια που έγινε σε συλλογικό επίπεδο με μεγάλους πρωταγωνιστές τους παίκτες και κατ’ επέκταση τη διοίκηση και τον πρόεδρο κ. Ριζούλη, τον Γρηγόρη Γιασάρη, που μπορεί μεν να αποχώρησε λίγο πριν το τέλος, ωστόσο έβαλε τη δική του σφραγίδα και φυσικά τον Στέφανο Πέρκο, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια -μαζί με τον Γιώργο Παππά- έδωσε αυτό που έλειπε από την ομάδα, προκειμένου να φτάσει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Θα ήταν όχι απλά παράλειψη, να μην τονίσουμε τη μεγάλη προσφορά του φυσικού ηγέτη του Ερμή, Νέστορα Κόμματου, ο οποίος στην κυριολεξία πήρε την ομάδα στους ώμους του και την οδήγησε στην επίτευξη του στόχου της. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο χθεσινό παιχνίδι παρά τα 40 του χρόνια πέτυχε «triple double» με 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ (είχε και 1 κλέψιμο). Ένας παίκτης που τιμά με την παρουσία του όχι μόνο τον Ερμή Αγιάς αλλά ολόκληρη την Α2 Εθνική.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, ο Ερμής άρχισε από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου να «χτίζει» διαφορά, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού μέχρι το τέλος. Στο μεγαλύτερο διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν διψήφια διαφορά η οποία έφτασε στο 21’ στη μεγαλύτερη τιμή της στους +16 πόντους (58-42). Κάποια επιπόλαια διαστήματα στην απόδοση του Ερμή έδωσαν τη δυνατότητα στον μαχητικό Δούκα να πλησιάσει στους 9 πόντους στο 24’ (62-53) αλλά μέχρι εκεί. Ο Ερμής ανέκτησε εκ νέου τα ηνία του αγώνα και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα μέχρι το τέλος.

Το τρίποντο του Κόμματου στο 38’ (92-77) ουσιαστικά έβαλε τέλος στην αγωνία για να οδηγηθεί το παιχνίδι στο τελικό 92-81.

Ο Ερμής κυριάρχησε στα ριμπάουντ (46/32), ήταν πιο δημιουργικός στο παιχνίδι (27/16 ασίστ), ο Τριανταφύλλου ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, δίνοντας όποτε έπρεπε λύσεις από τα 6.75 (4/7 τρίποντα), πολύ καλό παιχνίδι από τον Καλλέ που τίναξε το index στο 1.391 με 12 πόντους (2/2 βολές, 5/5 δίποντα) και 5 ριμπάουντ, ενώ εξίσου πολύ καλός και ο Λόλας με 16 πόντους (8/11 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα. Την πεντάδα των παικτών με διψήφιους πόντους συμπλήρωσε ο Χρυσόπουλος με 12 πόντους (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Από τον Δούκα, κορυφαίοι ήταν οι Κουκουλάς 21 π. (1τρ., 7ρ., 3 ασ.) και Μαστόρος 20π. (1τρ., 1ρ., 2ασ.).

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 56-42, 75-60, 92-81.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Πέρκος): Βρεττάς 5 (1), Τσούμας 2, Χρυσόπουλος 12 (1), Δεμερτζής 3 (1), Καλλές 12, Χαλκιάς 5 (1), Κόμματος 10 (2), Νταλός, Τριανταφύλλου 18 (4), Μιλόγιεβιτς 9, Λόλας 16, Σταυροθόδωρος.

ΔΟΥΚΑΣ (Γιαννόπουλος): Τόζιος 4, Παναγιωταράς 1, Κωστόπουλος Χρ., Δουβλής 9 (1), Ιωάννου 13, Τσιότρας, Κωστόπουλος Β. 11 (1), Μαστόρος 20 (1), Κουκουλάς 21 (1), Ντιφαντής, Σακελλαρίου Τσακίρης 2.

 

ΜΕ «TRIPLE DOUBLE» ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Ν. Κόμματος: Ένας πραγματικός ηγέτης

Το τρίποντο στο 38’ με το οποίο διαμορφώθηκε το 92-77 και ουσιαστικά εκεί έληξε το παιχνίδι, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Ο Νέστορας Κόμματος στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ερμή για τη φετινή χρονιά έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του ηγέτη της ομάδας. Με τον δικό του τρόπο είπε ευχαριστώ στον κόσμο της Αγιάς για τη στήριξή του και εισέπραξε το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων.

Ο Νέστορας Κόμματος μίλησε αμέσως μετά το παιχνίδι για τη φετινή επιτυχία λέγοντας τα εξής:

«Όλα πήγαν καλά. Είχαμε την υγεία μας και καταφέραμε να σωθούμε από την πρώτη χρονιά στην Α2. Είναι μία τεράστια επιτυχία και συνεχίζουμε.

-Πόσο δύσκολο ήταν;

«Το κάναμε εμείς δύσκολο. Κάναμε τεράστια προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς, απλώς δεν είχαμε την εμπειρία και τη συγκέντρωση σε κάποια ματς. Ωστόσο μείναμε ενωμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και τις αλλαγές που έγιναν και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

-Όσο για τη δική σου συμβολή;

«Εμένα το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Το αγαπάω πάρα πολύ. Όσο είμαι γερός και με σεβασμό στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου θα συνεχίζω να παίζω».

Στ. Πέρκος: «Συγχαρητήρια

στα παιδιά και τη διοίκηση»

Η συμμετοχή του Στέφανου Πέρκου στο φετινό Ερμή Αγιάς μπορεί να ήταν μικρή χρονικά αλλά καθοριστικής σημασίας. Για την επιτυχία της παραμονής σχολίασε:

«Θεωρώ ότι ήταν ένας πάρα πολύ αγχωτικός μήνας. Ένας μήνας που δεν μας επέτρεπε ούτε μία μέρα να χαλαρώσουμε. Σχεδόν κάναμε Πάσχα μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στη διοίκηση γι' αυτό που καταφέραμε».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass