ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ

Τα βλέμματα στον Πανιώνιο

*Θ. Σκουρτόπουλος: «Δύσκολο να κάνουμε μία ακόμα νίκη, αλλά το ίδιο δύσκολο είναι και για τους άλλους» *Φιλικό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 22:20

Τρεις αγωνιστικές που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην υπόθεση παραμονή απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής.

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ δεν έχει «κλειδώσει» τον στόχο του, ωστόσο διατηρεί προβάδισμα έναντι των Πανιωνίου και Κόροιβου.
Οι «πράσινοι» χρειάζονται ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη σωτηρία, ωστόσο τα παιχνίδια που ακολουθούν με Λαύριο (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για νίκη (ίσως στο τελευταίο ματς ο βαθμός δυσκολίας να μειωθεί εάν ο ΠΑΟΚ είναι αδιάφορος). «Είναι δύσκολο να κάνουμε νίκη αλλά το ίδιο δύσκολο είναι και για τις άλλες ομάδες που εμπλέκονται στη μάχη της σωτηρίας» σχολίασε ο τεχνικός του ΓΛ Φάρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφερόμενος στα σενάρια παραμονής. «Θα προσπαθήσουμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό, θα παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά είναι και θέμα σφυριγμάτων, μετά τα όσα είδαμε μέχρι τώρα» σχολίασε ο τεχνικός του ΓΛ Φάρου, που στο τελευταίο παιχνίδι είχε εκφράσει έντονα παράπονα για τη διαιτησία.
Η ομάδα που θα καθορίσει τις εξελίξεις σύμφωνα με τον τεχνικό των «πρασίνων» είναι ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» -σε περίπτωση που ο ΓΛ Φάρος δεν κάνει νίκη- πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον δύο παιχνίδια για να αποκτήσουν προβάδισμα, καθώς σε οποιαδήποτε ισοβαθμία, διπλή ή τριπλή, ο Γυμναστικός υπερτερεί. Ο Πανιώνιος έχει μπροστά του τα παιχνίδια με Άρη (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Ρέθυμνο (εκτός).
Σε ό,τι αφορά στον Κόροιβο, με μία νίκη, την οποία μπορεί να πετύχει με τα Τρίκαλα (που ήδη έχουν χάσει το τρένο της σωτηρίας), ισοβαθμεί με τον ΓΛ Φάρο, αλλά ευνοείται από την ισοβαθμία. Επομένως το θέμα είναι τι θα κάνει ο Πανιώνιος, σε περίπτωση που ο ΓΛ Φάρος δεν πετύχει νίκη στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Οι «πράσινοι» επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις μετά το τριήμερο ρεπό που τους δόθηκε. Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο παιχνίδι με το Λαύριο είναι πολύ μεγάλο (4/5) και στόχος του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι να γίνουν κάποια φιλικά παιχνίδια προκειμένου η ομάδα να κρατηθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Το πρώτο φιλικό ορίστηκε για το προσεχές Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο ακόμα φιλικά.
Σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό μόνο ο Στίβεν Μπάρτ θα απέχει των προπονήσεων μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για προληπτικούς λόγους, καθώς στο ματς με την ΑΕΚ αν και αντιμετώπιζε πρόβλημα, έδωσε το «παρών». Από κει και πέρα όλοι στο στρατόπεδο των «πρασίνων» περιμένουν να κλείσει αισίως η χρονιά για να αποφασίσουν για τα περαιτέρω.
Στα διοικητικά η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών ολοκληρώθηκε ωστόσο απομένει να κλείσει και το θέμα της νέας διοίκησης (υπολογίζεται τέλη Ιουνίου).
«Δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση για τη νέα σεζόν. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν να κλείσει η χρονιά και μετά θα κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος ερωτηθείς επί του θέματος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ
4 Μαΐου
Κολοσσός - Κύμη
Άρης - Πανιώνιος
Λαύριο – ΓΛ Φάρος
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ρέθυμνο - Τρίκαλα
Κόροιβος - Παναθηναϊκός ‏
ΑΕΚ – Προμηθέας
8 Μαΐου
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
Άρης - Ρέθυμνο
Προμηθέας - Λαύριο
Παναθηναϊκός ‏ - ΑΕΚ
ΓΛ Φάρος - Ολυμπιακός
Κύμη - Κόροιβος
Τρίκαλα - Κολοσσός
12 Μαΐου
ΑΕΚ - Κύμη
ΠΑΟΚ – ΓΛ Φάρος
Κόροιβος - Τρίκαλα
Ολυμπιακός - Προμηθέας
Λαύριο - Παναθηναϊκός ‏
Ρέθυμνο - Πανιώνιος
Κολοσσός – Άρης

 Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass