ΤΑΪΛΑΝΔΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ

Ενδιαφέρον της Pan Asia για τον Παναθηναϊκό

* Κινδυνεύει με -9 βαθμούς

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 16:31

Τελικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι «συμπαίκτες» του δεν... παίζουν μόνοι τους για τον Παναθηναϊκό.


Χθες διέρρευσε ότι έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική ομάδα έχει δείξει και το κονσόρτσιουμ «Pan Asia» που έχει έδρα την Ελβετία. Με το επιχειρηματικό fund συνεργάζεται ο άνθρωπος που έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.
Το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφο έως τις 15 Μαΐου στον ιδιοκτήτη των «πρασίνων», Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου ο τελευταίος να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Παναθηναϊκού.
Η πρόταση αυτή φέρεται να κατατέθηκε στον Έλληνα επιχειρηματία στις 28 Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:
1ον: Το ποσό των 13 εκατ. ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.
2ον: Το ποσό των 7.5 εκ. ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.
3ον: Το κονσόρτιουμ «χαρίζει» το ποσό των 7 εκ. ευρώ που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.
4ον: Άμεση επένδυση 20 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της ΠΑΕ.
Από τους «πράσινους» δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο, οι επαφές έχουν γίνει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος δεν συμφωνεί με το ποσό που του προσφέρει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και γι’ αυτό επανήλθαν χθες με νέα επιστολή στην οποία δίνουν τελεσίγραφο έως τις 15 Μαΐου.
NEA «KAMΠΑΝΑ»
Νέα -και μάλιστα τριπλή- «καμπάνα» ήχησε για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο έκανε δεκτές τις αντίστοιχες αιτήσεις των Σεμπαστιάν Λέτο, Τοτσέ και Μικαέλ Εσιέν και επέβαλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στους «πράσινους» για κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ήτοι εννέα βαθμών στο σύνολο.
Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εξοφλήσει τις οφειλές εντός τριών εργάσιμων ημερών. Χθες ωστόσο η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί άμεσα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στον Τοτσέ υπολείπεται μία δόση και συγκεκριμένα το ποσό των 19.000 ευρώ για την πλήρη εξόφλησή του, στον Λέτο οφείλονται 50.000 ευρώ (δόση που αφορά την πρώτη σεζόν της επιστροφής του), ενώ στον Εσιέν το συνολικό όφελος εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο και αυτή η δόση δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ»
Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα υποβιβαστεί, χωρίς, όμως, να μπει σε λεπτομέρειες για τις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της νέας περιόδου, εμφανίστηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο μόνος που βάζει χρήματα στο «τριφύλλι», ξεκαθάρισε πως θα πληρωθούν από τον μεγαλομέτοχο οι Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν, και η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass