ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ανιέλι: «Η UEFA να καθιερώσει το VAR»

* Ρονάλντο: «Το πέναλτι είναι δίκαιο» * Μπουφόν: «Ο διαιτητής να τρώει πατατάκια»

Δημοσίευση: 13 Απρ 2018 16:06

Ο Μάικλ Ολιβερ θα μείνει στην Ιστορία, καθώς ο Άγγλος διαιτητής απέτρεψε μια μυθική ανατροπή, μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού με το αμφισβητούμενο πέναλτι που υπέδειξε στο 93ο λεπτό, χάρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρίτο σερί κύπελλο του Champions League, ενώ έκλεισε τον δρόμο στην εκπληκτική Γιουβέντους, που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και νίκησε με 3-1 μέσα στο «Μπερναμπέου».


Για το αμφισβητούμενο πέναλτι υπήρξαν παράπονα των «μπιανκονέρι», οι οποίοι με μεγαλειώδη εμφάνιση είχαν το ματς στα χέρια τους. Η «Γιούβε» είναι το κόσμημα στην τεράστια περιουσία της βαθύπλουτης ιταλικής οικογένειας Ανιέλι, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της «κυρίας» και η προεδρία περνάει από γενιά σε γενιά. Ο τωρινός πρόεδρος, Αντρέα Ανιέλι, αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αυτή τη φορά βγήκε μπροστά και έκανε δηλώσεις για τη διαιτησία, κάνοντας επίθεση στην UEFA, αλλά και στον συμπατριώτη του αρχιδιαιτητή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Πιερλουίτζι Κολίνα:
«Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να αναλύσουμε την κατάσταση. Υπάρχουν αρκετές χώρες που έχουν υιοθετήσει το VAR, αυτό θα πρέπει να γίνει και στην Ευρώπη. Εμείς αξίζαμε τουλάχιστον την παράταση, αλλά μας τη στέρησε ο διαιτητής. Από εκεί και πέρα, ο αρχιδιαιτητής της UEFA, ο Πιερλουίτζι Κολίνα, δεν κάνει τίποτα από άλλο από το να χτυπάει τις ιταλικές ομάδες, οι ορισμοί των διαιτητών ίσως γίνονται για να δείξει ότι αν και Ιταλός είναι ουδέτερος», τόνισε ο Ανιέλι και συμπλήρωσε:
«Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να αλλάζει κάθε τρία χρόνια, τέλος. Δείτε τι αδικίες έχουν συμβεί φέτος σε ματς των Λάτσιο, Ρόμα και Μίλαν, όχι μόνο στα δικά μας ματς, όπως το πέναλτι στον Κουαδράδο στο πρώτο ματς που δεν δόθηκε. Η τεχνολογία μπορεί να εξαφανίσει τα διαιτητικά λάθη από κάθε γήπεδο. Ο διαιτητής δεν ήξερε να χειριστεί την κατάσταση, πήρε λάθος απόφαση στη φάση του πέναλτι και ήταν υπερβολικός στην κόκκινη κάρτα. Μας στέρησε μια ιστορική ανατροπή και αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».
ΡΟΝΑΛΝΤΟ: ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ήρωας του Bernabeu, που με πέναλτι στις καθυστερήσεις κατάφερε να αποκλείσει την Γιουβέντους, δεν καταλαβαίνει τις διαμαρτυρίες των παικτών της ιταλικής ομάδας.
«Ο Λούκας Βάσκεθ ανατράπηκε από πίσω. Το πέναλτι είναι δίκαιο. Γιατί διαμαρτύρονται. Ο Μπενάτια και οι άλλοι αμυντικοί, σε όλο το παιχνίδι πολλές φορές χτυπούσαν από πίσω. Είναι ο δικός τους τρόπος να παίζουν. Η Ρεάλ θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα γκολ, αλλά ήταν καλοί. Όμως εμείς είμαστε δίκαια στην επόμενη φάση», τόνισε ο διάσημος Πορτογάλος επιθετικός.
«Τι σκέφτηκα από το σημείο του πέναλτι; Οι παλμοί ήταν λίγο υψηλότεροι, αλλά προσπάθησα να μείνω ήρεμος. Ηξερα ότι το δικό μου πέναλτι ήταν καθοριστικό. Και δόξα τω Θεώ σκόραρα. Εγώ και η Ρεάλ είμαστε χαρούμενοι. Υποφέραμε πολύ, πρέπει να το παραδεχτούμε, αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς, στον αθλητισμό πρέπει πάντα να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε ο Ρονάλντο, που έχει 15 γκολ σε 10 αγώνες (2.20 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι) σε αυτή τη σεζόν του Champions League, είναι το 11ο στη σειρά που πανηγυρίζει, ενώ έφτασε τα 10 σε επτά ματς με τη Γιουβέντους.
ΜΠΟΥΦΟΝ: «ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ»
Η καριέρα του Τζανλουίτζι Μπουφόν στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε με αποβολή στο 93ο λεπτό στο Bernabeu. «Ο διαιτητής δεν αξίζει να μείνει σε αυτά τα επίπεδα, την επόμενη φορά πρέπει να πάει στην εξέδρα και να τρώει πατατάκια», είπε ο Ιταλός τερματοφύλακας της Γιουβέντους, μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε από τον διαιτητή, που φέρεται να έβρισε.
«Ήταν σίγουρα μια αμφίβολη φάση στο 93’, ενώ σε εμάς δεν δόθηκε ένα πέναλτι στο 95’. Ένας διαιτητής επιπέδου, δεν σπάει το όνειρο μιας ομάδας που έχει δώσει τα πάντα στο γήπεδο για 90 λεπτά. Ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής.
Ένας διαιτητής που έχει συναισθήματα δεν μπορεί να σφυρίξει πέναλτι μία αμφίβολη φάση, μετά από έναν τέτοιον αγώνα, εκτός εάν στη θέση της καρδιάς έχει ένα κάδο απορριμμάτων. Αν δεν έχεις την προσωπικότητα να μείνεις σε αυτά τα επίπεδα, τότε πηγαίνεις στις εξέδρες μαζί με την οικογένειά σου, αγοράζεις πατατάκια και απολαμβάνεις την παράσταση», πρόσθεσε.
«Και μετά δεν είσαι ένας άνθρωπος, αυτά τα πράγματα τα κάνουν ζώα, όχι οι άνθρωποι. Αυτός ο διαιτητής έχει την ευαισθησία ενός σκουπιδοτενεκέ. Θα πρέπει να κατανοήσει την καταστροφή που έκανε. Στη συνέχεια, η Ρεάλ άξιζε... για να περάσει, ήταν πιο δυνατή από εμάς, μακάρι να κερδίσουν το Champions League και για εμένα ήταν τιμή να παίζω εναντίον τους, αλλά αξίζαμε να πάμε στην παράταση. Δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε έτσι».

ΝΑΖΛΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΑΣ, ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Την πιο επίμαχη φάση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, το πέναλτι που δόθηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα Ρεάλ-Γιουβέντους και έκρινε την πρόκριση της Ρεάλ στα ημιτελικά, ζητήσαμε να σχολιάσουν ο Θωμάς Ναζλίδης αρχηγός της ΑΕΛ, ο Γιάννης Αλεξούλης παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ, ο Κώστας Κατσάρας προπονητής του Οικονόμου Τσαριτσάνης και ο Κώστας Νεμπεγλέρας αρχηγός του Αχιλλέα Φαρσάλων. Ας δούμε τι δήλωσαν:

Θωμάς Ναζλίδης(αρχηγός της ΑΕΛ): «Σύμφωνα με τη ροή του αγώνα δεν δίνεις αυτό το πέναλτι, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Με ένα τέτοιο πέναλτι δεν μπορεί να κριθεί ένα τέτοιο παιχνίδι. Βέβαια αν δούμε πολλά ριπλέι αντικειμενικά ήταν πέναλτι αλλά δεν μπορείς να κρίνεις αυτό το παιχνίδι με μια τέτοια φάση και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο».
Γιάννης Αλεξούλης (παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ): «Μια φάση στο τελευταίο λεπτό στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έκανε την Ελλάδα άνω κάτω και τώρα αυτό το πέναλτι κάνει την Ευρώπη άνω κάτω. Είναι μια φάση πονηρή που ό,τι και υποστηρίξει κάποιος έχει δίκιο. Η Γιουβέντους είχε πιστέψει στην ανατροπή και μαζί οι περισσότεροι φίλαθλοι που πάντα θέλουν τις εκπλήξεις και η φάση αυτή έφερε κατακραυγή. Αν γινόταν στο 0-1 ή στην αρχή του αγώνα κανένας δεν θα έδινε σημασία. Φαίνεται να υπάρχει επαφή των δύο παικτών και ο διαιτητής έχει τέτοια θέση που δεν μπορεί να δει πόσο αυτή η επαφή είναι αντιαθλητική ή όχι. Ό,τι και να έδινε θα υπήρχαν αντιδράσεις.»
Κώστας Κατσάρας (προπονητής Οικονόμου): «Ως προπονητής και σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου γενικότερα, δεν θα έδινα ποτέ ένα τέτοιο πέναλτι στο 90’ +3. Συνεκτιμώντας πάντα το χρονικό σημείο του αγώνα και κατά πόσο ξεκάθαρη είναι η παράβαση. Αν γινόταν η ίδια φάση έξω από την περιοχή που δεν θα επηρέαζε την τελική έκβαση του αγώνα, θα μιλούσαμε ίσως διαφορετικά, γιατί άλλο φάουλ και άλλο πέναλτι. Πιστεύω λοιπόν πως πεντακάθαρο πέναλτι δεν ήταν. Έτσι το είδα ως προπονητής».
Κώστας Νεμπεγλέρας (αρχηγός Αχιλλέα Φαρσάλων): «Είναι μια φάση πάρα πολύ δύσκολη και σε χρονικό σημείο κομβικό, για την εξέλιξη του παιχνιδιού, η οποία και έκρινε την πρόκριση. Την είδα τη φάση πολλές φορές, αλλά είναι δύσκολο να πεις με ακρίβεια πως ήταν ή δεν ήταν πέναλτι, όση ανάλυση και να γίνει. Το πέναλτι καταλογίσθηκε και υπήρξαν διαμαρτυρίες από τη Γιουβέντους, ενώ εάν δεν δινόταν προφανώς και θα υπήρχαν αντιδράσεις από τη Ρεάλ. Θεωρώ πως είναι από τις φάσεις που όσο λεπτομερή ανάλυση και αν γίνει ακόμη και από τους ειδικούς στον χώρο της διαιτησίας, κανείς ίσως δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Με την πρώτη ματιά που είδα τη φάση θεώρησα πως είναι πέναλτι, ενώ μετά που είδα δύο και τρεις φορές το ριπλέι διαπίστωσα πως δεν είναι αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο, πεντακάθαρο πέναλτι».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass