ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ Ο ΓΛ ΦΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΒΟ

Εχασε και αγωνιά….

• Ψάχνει μία νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

Δημοσίευση: 11 Απρ 2018 22:14

Ο Κόροιβος ο Ηλείος ήταν «μάγειρος» στο επάγγελμα, θυσιαστής ιερών σφαγίων και χθες ένας άλλος σύγχρονος Κόροιβος αυτός της Αμαλιάδας στον βωμό της παραμονής στην Α1 εθνική κατηγορία μπάσκετ θυσίασε ορισμένες ελπίδες του ΓΛ Φάρου που έχει τον ίδιο στόχο, καθώς με τη νίκη του 73-55 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής αναγκάζει τον Γυμναστικό να θέλει άλλη μια νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία με πρόγραμμα δύσκολο καθώς εντός έδρας έχει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.


Το άσχημο ήταν ότι έχασε και με σημαντική διαφορά από την ομάδα της Αμαλιάδας που είχε κερδίσει στη Λάρισα στον πρώτο γύρο με τρεις πόντους, με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται και κομπιουτεράκια για τον υπολογισμό των πόντων σε πιθανές ισοβαθμίες.
Βέβαια ο ΓΛ Φάρος κρατάει την τύχη της παραμονής στα χέρια του και αυτό προς το παρόν του δημιουργεί έναν εφησυχασμό αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξασφάλισε μετά τη χθεσινή νίκη του Πανιωνίου στα Τρίκαλα την παραμονή αφού πολλές εκπλήξεις παραμονεύουν στους τελευταίους αγώνες.
Ο χθεσινός αγώνας στην Αμαλιάδα έμοιαζε με «γολγοθά» για τον ΓΛ Φάρο αφού σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλό του που πήρε από νωρίς προβάδισμα και το διατηρούσε σε όλο τον αγώνα. Άλλωστε έχοντας μόνο δύο επιθετικές λύσεις, τον Μπάρτ και τον Παπαντωνίου, δεν μπορούσε να περιμένει τίποτα καλύτερο από τη στιγμή που από τους υπόλοιπους παίκτες μόνο ο νεαρός Βαβάτσικος έδειχνε να μπαίνει στον αγώνα.
Ο Κόροιβος ύστερα από έξι συνεχόμενες ήττες με ηγέτη τον Κάρσον προηγήθηκε 22-12 στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 15 με 34-18.
Η ομάδα του Γυμναστικού από κει και πέρα προσπαθούσε νε μειώσει τη διαφορά αλλά μόλις αυτή πήγαινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (39-30 στο 21) αμέσως ο Κόροιβος «πατούσε γκάζι» και τη μεγάλωνε( 50-31 25’ και 55-33 στο 27).
Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου μείωσε σε 58-49 στο 32’ και σε 61-51 στο 34’, αλλά αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα της καθώς τελικά οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 73-55.
Εύκολο έργο είχαν οι διαιτητές Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος, Τσώνος.
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 39-28, 58-46, 73-55
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Ντεκόζι 18 (9 ριμπάουντ, 1 τρίποντο), Κάρσον 16 (1), Λάνγκφορντ 8, Μιλεντίγιεβιτς 6, Κεμπ, Πόσλι 7 (1), Σαχπατζίδης 5 (6 ριμπάουντ), Σκουλίδας, Σπυριδωνίδης 7 (1), Μπεκρής, Χάινς 6.
ΓΣΛ ΦΑΡΟΣ (Σκουρτόπουλος): Μαραγκός, Σάφτενααρ 5 (1), Μπαρτ 17 (2), Παπαντωνίου 11, Παπαμακάριος 4, Μπάλογκαν, Μπάντερ 2, Μουράτος 6 (1), Διαμαντάκος 2, Βαβάτσικος 6, Φένερ 2, Κίλι.
Ομαδικά στατιστικά - Κόροιβος: 18/35 δίποντα, 5/15 τρίποντα, 22/28 βολές, 26-9 ριμπάουντ

 

ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΛΟ
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:

 

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής Γυμναστικός Λάρισας Φάρος): «Ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες και για τον Κόροιβο που ήθελε μία νίκη απεγνωσμένα και για εμάς που θέλουμε μία νίκη ακόμη για να είμαστε μακριά από κάθε σενάριο, δεν είπε ποτέ κανείς ότι έχει τελειώσει κάτι. Δυστυχώς όμως ή διάθεση η δική μας γι’ αυτό το παιχνίδι δεν ήταν αυτή που έπρεπε, εν αντιθέσει με τον Κόροιβο που μπήκε δυνατά από την αρχή, πίεσε την μπάλα, προσπάθησε να μπλοκάρει το παιχνίδι σε πολλά σημεία και τα κατάφερε, ήταν κυρίαρχος σε όλα τα ατομικά κομμάτια, έδειξε πάθος και διάθεση. Νομίζω ότι αυτό πληρώσαμε, δεν είχαμε καθόλου καλές φάσεις σε όλο το παιχνίδι και όταν καταφέρναμε και βγάζαμε κάποιες καλές φάσεις η μπάλα έφτανε ταλαιπωρημένη στον σουτέρ.
Για εμάς είναι ένας πολύ μεγάλος προβληματισμός, δεν είμαστε τόσο έμπειροι για να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τέτοια πίεση, περιμένουμε από τα παιδιά καλύτερη λειτουργία. Αυτό που μας πονάει είναι η έλλειψη ενός ψηλού εδώ και καιρό, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και πρέπει να βρούμε τη λύση κάπου αλλού.
Συνεχίζουμε, ψάχνουμε τη νίκη όπως όλος ο κόσμος, δεν απογοητευόμαστε πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μία νίκη εκτός προγράμματος και να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τα υπόλοιπα σενάρια θα τα δούμε όταν φτάσει η στιγμή. Νομίζουμε ότι έχουμε ένα αβαντάζ ακόμη εξαιτίας της πολύ καλής διαφοράς που είχαμε πάρει με τον Πανιώνιο στον πρώτο γύρο. Το καλό είναι να μην φτάσουμε εκεί. Πολύ πιθανό να φτάσει και άλλη ομάδα σε αυτή τη διαδικασία. Καλή συνέχεια εύχομαι στον Ντίνο και στην ομάδα του Κοροίβου».

 

Ντίνος Καλαμπάκος (προπονητής Κοροίβου): «Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε διάθεση, είχαμε πείσμα, είχαμε θέληση και το κυριότερο ότι ερχόμασταν από μία πολύ κακή ψυχολογία το τελευταίο διάστημα και ευτυχώς βρεθήκαμε έτοιμοι και αποφασισμένοι. Δείξαμε πάθος, διάθεση και θέληση.
Έχουμε τέσσερα παιχνίδια, θα παίξουμε εμείς όσο μπορούμε καλύτερα, όσο μπορούμε πιο φανατισμένα, ό,τι μπορούμε να κάνουμε και στο τέλος θα κάνουμε τη σούμα. Να πω συγχαρητήρια στον Θανάση γιατί έχει περάσει ένα λούκι πάρα πολύ καιρό με την ομάδα της Λάρισας, άρα είναι άξιος συγχαρητηρίων που έχει φτάσει την ομάδα ένα βήμα για να σωθεί.
Εμείς κάναμε μία νίκη που θέλαμε και θα δούμε και τα άλλα αποτελέσματα, ελπίζουμε αυτή μας η εμφάνιση να είναι η αρχή καλύτερων πραγμάτων. Στην Αμαλιάδα αυτή η ομάδα παρουσιάζεται κάπως αλλιώς, με καλύτερη διάθεση, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ευτυχώς αυτό έγινε και σήμερα. Χάρηκα που όλα τα παιδιά σήμερα ήταν αποφασισμένα, ακόμη και στον πάγκο. Νομίζω είμαστε σε καλή φάση».
Σ.Κ.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κόροιβος-ΓΛ Φάρος      73-55
Τρίκαλα-Πανιώνιος     76-81
• ΣΗΜΕΡΑ
Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός      16:00
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ      17:00
Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας Π.      18:00
Άρης-Κύμη      18:00
Λαύριο-Ολυμπιακός      18:15

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγώνες
Παναθηναϊκός      42
Ολυμπιακός      38
Λαύριο      34
Προμηθέας Πατρών     34
ΠΑΟΚ      34
ΑΕΚ      34
Κύμη      31
Κολοσσός Ρόδου      30
ΓΛ/Φάρος      30 -22αγ.
Ρέθυμνο      29
Πανιώνιος      29 -22αγ.
Κόροιβος Αμαλιάδας     29 -22αγ.
Άρης      28
Τρίκαλα      25 -22αγ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass