ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΥ 3-0

Αρωμα τίτλου για την ΑΕΚ

*Ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά

Δημοσίευση: 02 Απρ 2018 20:43

Μπροστά σε περισσότερους από 35.000 φίλους της, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκαν, αλλά και την αποβολή του Εμάνουελ Ινσούα, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.
Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Παναθηναϊκό, με τον Λουντ να σουτάρει με το αριστερό στο 5’, δίχως να ανησυχήσει όμως τον Μπάρκα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κουλιμπαλί ξεπέρασε τον Χουλτ, αλλά ο πορτιέρο της ΑΕΚ αντέδρασε αστραπιαία διώχνοντας σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τον Κολοβέτσιο να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Αραούχο στο 13’ και τον Μπακασέτα να σουτάρει ψηλά στο 25’. Στο επόμενο λεπτό Χουλτ και Κουλιμπαλί συγκρούστηκαν στον αέρα, με τον Σουηδό μπακ να γεμίζει αίματα, αλλά να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι έστω και με επίδεσμο.
Και στο ημίωρο, ήρθε το 1-0 με ένα υπέροχο γκολ, προϊόν της ποιότητας του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα με το στήθος, άφησε πίσω τον Ινσούα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο! Η αποβολή του Ινσούα στο 34’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον σκόρερ, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πρασίνων». Ο Ουζουνίδης δεν έκανε αλλαγή, αλλά γύρισε τον Κουρμπέλη στα στόπερ.
Ένα «αεροπλανικό» του Δώνη στο 44’, που δεν βρήκε στόχο, κι ένα σουτ του Σιμόες στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ήταν το «κύκνειο άσμα» του πρώτου μέρους.
Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το β’ μέρος, με την ΑΕΚ να «χτυπάει» ξανά στο 52’. Μπακασέτας και Χουλτ συνδυάστηκαν από τα αριστερά, ο τελευταίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Ροντρίγκο Γκάλο έκανε με πλασέ το 2-0!
Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βράνιες, σε προσπάθεια του Βόσνιου να κάνει κοντρόλ, αλλά ο διαιτητής Θάνος το θεώρησε ακούσιο. Η απίθανη ατομική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου στο 58’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τους παίκτες του Χιμένεθ να αγωνίζονται πια απελευθερωμένα.
Διπλή προσπάθεια του Μπακασέτα στο 67’ απέκρουσε πρώτα ο Βλαχοδήμος και μετά ο Κολοβέτσιος, αλλά από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Αραούχο έκανε το 3-0. Η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Αργεντινό που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!
Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε με τον Μπακασέτα στο 78’, με την μπάλα να βρίσκει τη ρίζα της δεξιάς δοκού και να πέφτει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ενώ στην άλλη εστία το φαλτσαριστό του Μυστακίδη πέρασε εκτός εστίας, με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους.
Πλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη τέσσερις βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός μάλλον χάνει οριστικά το «τρένο» της πέμπτης θέσης, πέραν φυσικά των πολλών οικονομικών προβλημάτων.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος Δ. (ΕΠΣ Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60’ Βράνιες - 10’ Κουρμπέλης, 12’ Ινσούα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 34’ Ινσούα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (76’ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63’ Μασούντ), Αραούχο (84’ Γιακουμάκης)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κάτσε (73’ Οικονόμου), Τζανδάρης, Μουνιέ (61’ Λουτσιάνο), Λουντ, Δώνης (73’ Μυστακίδης)
* Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν ποδοσφαιριστές της ομάδας του Δικτύου Προσφύγων που είχαν παίξει πρόσφατα φιλικό στα Σπάτα με την Κ20.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Η Κέρκυρα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Λαμία, σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Super League, και σε συνδυασμό με τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί της ΑΕΛ (3-0), βρίσκεται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «Φαίακες» έχουν 21 βαθμούς έναντι 22 της «ελαφράς ταξιαρχίας», που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβηκε στους 25 βαθμούς και συνεχίζει να κρατάει την τύχη της στα χέρια της.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μπαλάφας, Κρητικός - Ασίγκμπα, Παπαδόπουλος, Μπεν Τζεμιά
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78’ Μυτίδης), Τουράμ (83’ Αρτυματάς), Παμλίδης (28’ Ζορμπάς), Σιόντης, Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν, Γρομητσάρης
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (78’ Μπεν Τζεμιά), Αναστασιάδης, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Πίτι, Μπουλούλης, Μπούντνικ (86’ Αντρονικ), Τσούκαλος (62’ Βάντερσον), Ασίγκμπα
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
 Χωρίς νικητή και σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Το αποτέλεσμα δεν άφησε ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν τον χθεσινό αντίπαλό τους και να βρεθούν εκείνοι στην πέμπτη θέση.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταυρόπουλος - Μπαξεβανίδης, Κάστρο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85’ Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81’ Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70’ Γεσίλ), Ντουρμισάι.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90’ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (58’ Κάστρο), Γέντρισεκ (70’ Λουσέρο).
ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Απώλεια βαθμών στη Βοιωτία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, και υποχώρησε στην τρίτη θέση της Super League (όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται η βαθμολογία με βάση τις ισχύουσες μη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις), πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Νιασέ, ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε στο 49’, αλλά οι πρωταθλητές δεν βρήκαν ποτέ το νικητήριο γκολ και -λογικά- απώλεσαν και τις τελευταίες ελπίδες τους για υπεράσπιση του τίτλου.
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» έχασε στις καθυστερήσεις ο Ελαμπντελαουί, ο οποίος μόνος απέναντι στον Επασί δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ο οποίος «σφράγισε» τη βαθμολογική απώλεια των Πειραιωτών και την οπισθοχώρησή τους στην τρίτη θέση.
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)
Κίτρινες: Νιασέ, Τσαμπούρης - Ρομαό
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος (90+2’ Καραχάλιος), Σαβαντογκό (68’ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68’ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Κούτρης, Σισέ, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Μάρτινς (64’ Σεμπά), Ρομαό, Μιραλάς (86’ Τζούρτζεβιτς), Οτζίτζα, Μάριν (46’ Φορτούνης), Ανσαριφάρντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass