ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ (17.15)

Με αέρα κυπέλλου στο Περιστέρι

*Τι αλλαγές σκέφτεται ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2018 22:28
Φάση από τον αγώνα του πρώτου γύρου Φάση από τον αγώνα του πρώτου γύρου

Με αέρα κυπέλλου (και συγκεκριμένα από την ψυχολογία που της έδωσε η νίκη στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ με 2-1) θα αγωνισθεί σήμερα η ΑΕΛ (17.15) στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής ημέρα του πρωταθλήματος την Super League.

Το έργο των «βυσσινί» δεν θα είναι εύκολο καθώς ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Γουάλας, Γκόλια και τον τραυματία Ντέλετιτς. Επίσης αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χούμπτσεφ που πιθανόν να κάνει ένεση για να αγωνισθεί.

Τα προβλήματα αυτά αναγκάζουν τον Φυντάνη να κάνει αρκετές εσωτερικές αλλαγές που όμως θα δημιουργήσουν πρόβλημα ομοιογένειας στην ομάδα αφού ειδικά η άμυνα θα έχει καινούργιο σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα αν δεν παίξει ο Χούμπστεφ στα αριστερά θα μετατεθεί ο φορμαρισμένος Ρέντζας και δεξί μπακ θα γίνει ο Μασούρας που όμως εξελίσσεται σε ένα από τα κορυφαία δεξί χαφ του πρωταθλήματος.

Σέντερ μπακ σίγουρα θα είναι ο Ζίζιτς με έναν εκ των Γιοβάνοβιτς και Γκοΐγκοβιτς.

Στα αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Φατιόν με τον Λαγό ενώ σίγουρη είναι η συμμετοχή του Αγκάνοβιτς. Στα πλάγια λογικά θα παίξει δεξιά ο Μιλοσάβλιεβιτς και αριστερά ο Κριζμάν.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ναζλίδης.

Το σενάριο αυτό της ενδεκάδας μπορεί να αλλάξει αν είναι απόλυτα έτοιμος ο Χούμπτσεφ. Στην περίπτωση αυτή ο Βούλγαρος θα αγωνισθεί αριστερό μπακ και δεξί μπακ θα παίξει ο Ρέντζας. Δεξί χαφ θα προωθηθεί ο Μασούρας και αριστερά ο Μιλοσάβλιεβιτς και θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Κριζμάν.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι εξής παίκτες: Μπόζοβιτς, Σιαφαρίκας, Ρέντζας, Μασούρας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Γκοΐγκοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Μλαντένοβιτς, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο, Κριζμάν, Ναζλίδης. Μπάλας και Περόνε.

Σχετικά με τον στόχο που έχει η ΑΕΛ απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ήταν η αποκάλυψη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ο Ηλίας Φυντάνης μάς είπε χθες: «Εμείς πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».

Σίγουρα το έργο της ΑΕΛ είναι πολύ δύσκολο και αν μπορέσει και καταφέρει να πάρει ένα βαθμό, πολλαπλασιάζει σημαντικά τις ελπίδες για κατάκτηση μια θέση αρχικά στην πρώτη οκτάδα και στη συνέχεια μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά. Με νίκη βάζει πλώρη για πεντάδα… Η ουσία είναι ότι το δύσκολο πρόγραμμα φθάνει προς το τέλος του ενώ προς τη λήξη του πρωταθλήματος έχει παιχνίδια που προσφέρονται για «τρίποντο» και βαθμολογική άνοδο.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δώδεκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ατρόμητος και η ΑΕΛ, στην Αθήνα. Η προϊστορία ευνοεί τον Ατρόμητο στα παιχνίδια με την ΑΕΛ αφού μετρούν πέντε νίκες, οι «βυσσινί» μία, ενώ έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του Ατρόμητου με 12-4.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων του Ατρόμητου με την ΑΕΛ

10/01/1971 Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-0 Β' Εθνική

09/02/1975 Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-0 Α' Εθνική

22/02/1981 Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-0 Α' Εθνική

18/08/1991 Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-0 Κύπελλο Ελλάδας

10/04/2002 Ατρόμητος-ΑΕΛ 2-0 Γ' Εθνική

11/05/2005 Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-1 Β' Εθνική

19/03/2006 Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-0 Α' Εθνική

14/01/2007 Ατρόμητος-ΑΕΛ 2-2 Α' Εθνική

29/09/2007 Ατρόμητος-ΑΕΛ 2-0 Α' Εθνική

17/01/2010 Ατρόμητος-ΑΕΛ 2-1 Α' Εθνική

04/01/2011 Ατρόμητος-ΑΕΛ 3-0 Α' Εθνική

09/04/2017 Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-0 Α' Εθνική

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Ο 34χρονος, Γιώργος Τζοβάρας, από το Σύνδεσμο Φθιώτιδας, θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ στο εντός έδρας παιχνίδι στο AEL FC ARENA για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League (28/10/2017) απέναντι στο Λεβαδειακό, που είχε βρει νικήτρια την ομάδα της AEΛ με σκορ 1-0. Βοηθοί του ο Βασίλης Νικολακάκης από τον σύνδεσμο Ηρακλείου και ο Γιάννης Κοντίζας από τον σύνδεσμο Πειραιά. Τέταρτος θα είναι Βαγγέλης Γρατσάνης, από την Ένωση Τρικάλων και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Μιχάλης Καλαθενός από την Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου.

Ο ΤΟΥΡΑΜ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ανάσα ζωής» για την Κέρκυρα, η οποία, στο ντεμπούτο του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της, επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στο ντέρμπι ουραγών της 19ης αγωνιστικής της Super League και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από επτά σερί ήττες (και συνολικά δέκα ματς χωρίς νίκη). Ο Ροτζέριο Τουράμ πέτυχε και τα δύο γκολ των «Φαιάκων», στο 45+3' με πέναλτι και στο 75', «βυθίζοντας» την ομάδα των Χανίων, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κόκκινη: Βάντερσον (81', 2η κίτρινη)

Κίτρινες: Μπαλάφας, Τουράμ, Σπίνουλας, Γεωργίου - Ενσικουλού, Βάντερσον, Μάλσα

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Τουράμ, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ρόλε (78' Ζορμπάς), Ιωάννου, Μπαλάφας (73' Αρτυματάς), Επστάιν (69' Παμλίδης), Γρομητσάρης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Στάμου, Πετρόπουλος (88' Παπανικολάου), Καρυπίδης, Κοροβέσης (76' Γκρζέλτσακ), Δημούτσος, Ντουαλά (64' Στόιτσεφ), Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού

ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Ριζούπολης μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης και του Παναθηναϊκού.

Ο δύο ομάδες που «καίγονταν» για βαθμούς, αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Στάικος του Παναθηναϊκού με 2η κίτρινη.

Είχαν δε και από ένα δοκάρι, πρώτα οι γηπεδούχοι στο 9' όταν κεφαλιά του Ελμπάζ έδιωξε ο Βλαχοδήμος στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό του δοκάρι και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με σουτ του Γιόχανσον στο 21'.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Κίτρινες κάρτες: Μπαρτολίνι, Τσουκαλάς, Χουάρες / Οικονόμου, Άλτμαν, Δώνης

Κόκκινες κάρτες: 90' Στάικος (2η κίτρινη)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κούρος (39' Χουάρες) , Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Τσουκαλάς (62' Μενδρινός), Ελμπάζ, Ντεβέσα (76' Ανιέτε), Κονέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Άλτμαν (75' Στάικος), Λουντ, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης (80' Κουντουριώτης).

ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κέρκυρα-Πλατανιάς         2-0

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟ  0-0

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

15:00 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

17:15 Ξάνθη-Λεβαδειακός

17:15 Ατρόμητος-ΑΕΛ

17:15 Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 18 αγ.)

1. Ολυμπιακός   41

2. ΠΑΟΚ               40

3. ΑΕΚ    38

4. Ατρόμητος      34

5. Πανιώνιος      27

6. Αστέρας Τρίπολης       26

7. Ξάνθη              24

8. Παναθηναϊκός              23 -19 αγ.

9. ΑΕΛ   21

10. Λεβαδειακός               21

11. Παναιτωλικός             19

12. Λαμία            19

13. ΠΑΣ Γιάννινα               19

14. Απόλλων Σμύρνης     14 -19 αγ.

15. Κέρκυρα        14 -19 αγ.

16. Πλατανιάς    9 -19 αγ.

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Του Σωτ. Κέλλα

ΗΛΙΑΣ ΦΥΝΤΑΝΗΣ:

Από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολούνται με την ομάδα

Στον ισχυρό τοπικό χαρακτήρα της πόλης αναφέρθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην «Ελευθερία» λέγοντας ότι 9 στους 10 κυκλοφορούν με την εφημερίδα στα χέρια.

Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ζω στη Λάρισα δεν το έχω ζήσει αλλού αν και έχω εργαστεί ξανά σε επαρχιακές ομάδες στη Football league βέβαια. Αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα, ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν σε δουν με άσχετη εφημερίδα σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω. Οι 9 στους 10 κυκλοφορούν με την «Ελευθερία» στα χέρια. Ειλικρινά είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται εδώ με την υπέρμετρη αγάπη για την τοπική ομάδα».

 

ΑΕΛ για διαιτητές…

Σε χθεσινή ανακοίνωση για τους διαιτητές του σημερινού αγώνα η ΑΕΛ αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και στις επιλογές της. Ο μόνος της προβληματισμός για τους άριστους διαιτητές του αυριανού αγώνα είναι το φορμάρισμα του βοηθού διαιτητού Κοντιζά, ο οποίος, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα, είναι ανιψιός του Γιάννη Σπάθα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass