ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παίρνει φόρα και «εκτός των τειχών»

* Δυσκολεύουν τα πράγματα για την ΑΕΛ μετά την ήττα από τον Δούκα

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2018 22:06
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Το ήθελαν και το πέτυχαν. Άπαντες στο στρατόπεδο του Ερμή Αγιάς υπογράμμιζαν το τελευταίο διάστημα την αναγκαιότητα για μία εκτός έδρας νίκη, με απώτερο στόχο η ομάδα να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο καλά, όπως στα εντός έδρας παιχνίδια και «εκτός των τειχών» (από τις επτά νίκες οι πέντε είναι εντός έδρας και μόνο δύο εκτός). Ο στόχος επετεύχθη. Η νίκη στον Πειραιά επί του Εθνικού είχε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα του Γρηγόρη Γιασάρη, η οποία απομακρύνεται σταδιακά από την επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ, που είναι η βασική της επιδίωξη και παράλληλα θέτει τις βάσεις, αν και νεοφώτιστη στην Α2, για κάτι καλύτερο.


Τίποτα όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αν λάβουμε υπόψη ότι μέχρι την ολοκλήρωση του α’ γύρου ο Ερμής έχει δύο πολύ δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια με Λευκάδα και Χολαργό, που διεκδικούν την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Φυσικά υπάρχει και το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι με τον Δούκα, ωστόσο τίποτα δεν είναι εύκολο και δεδομένο. Η ομάδα της Αγιάς πρέπει να επιβεβαιώσει στην πράξη ότι μακριά από το σπίτι της είναι εξίσου αποτελεσματική και ότι η τελευταία νίκη στον Πειραιά μόνο τυχαία δεν ήταν.
«Έχουμε στόχο να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας παρουσία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα παιδιά στο τελευταίο παιχνίδι ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο και σίγουρα ήταν μία νίκη που μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη πίστη και επιθυμία.
Φυσικά για να έχει αξία αυτή η νίκη πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με τη Λευκάδα, μία πολύ καλή ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην Α1 από την οποία υποβιβάστηκε πέρσι» σχολίασε ο τεχνικός του Ερμή Αγιάς, Γρηγόρης Γιασάρης.
Φυσικά η πολύ καλή πορεία των «κυανολεύκων» στη φετινή Α2 οφείλεται και σε έναν ακόμα παράγοντα. Πρόκειται για τον Νέστορα Κόμματο που παρά τα 40 του χρόνια κάνει τη διαφορά και αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας. Κοντά στον Κόμματο ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που δίνουν το κάτι παραπάνω σε κάθε παιχνίδι, όπως στο τελευταίο ο Χρυσόπουλος, αλλά και οι Τσιαμπαλής, Δεμερτζής, Καλλές, Τριανταφύλλου, Λόλας σε προηγούμενα. Το στοιχείο αυτό ενισχύει την αγωνιστική αξία της ομάδας, που δείχνει να έχει ταυτότητα.
«Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, γι’ αυτό κι εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην προσπάθεια των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Γιασάρης.
Η ΑΕΛ
Στο στρατόπεδο της ΑΕΛ όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά την ήττα από τον Δούκα, σ’ ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι. Οι «βυσσινί» έχουν μπροστά τους έναν πραγματικό γολγοθά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το στοίχημα της παραμονής. Ακολουθούν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Χολαργό, που διεκδικεί άνοδο και βρίσκεται στη ζώνη των πλέι οφ, η πολύ δύσκολη έξοδος στο Ιβανώφειο με τον επίσης ισχυρό Ηρακλή, ενώ μέχρι το τέλος του α’ γύρου η ΑΕΛ θα υποδεχθεί και το Μαρούσι σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη είναι επιβεβλημένη για τους «βυσσινί».
Η ουσία είναι ότι η ομάδα, παρά τα ατυχή αποτελέσματα, έχει το σθένος και την ικανότητα να ανακάμψει βαθμολογικά. Χρειάζεται ωστόσο η ψυχολογική τόνωση. Μία νίκη που θα αντιστρέψει το κλίμα και θα δώσει περισσότερη ενέργεια για τη συνέχεια.
«Φτάνουμε στο τέλος α’ γύρου και αν μη τι άλλο δεν έχουμε φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει δρόμος ακόμα και ο στόχος της παραμονής είναι εφικτός» τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Χρήστος Χασανίδης και πρόσθεσε:
«Η ομάδα παλεύει κάθε αγωνιστική, αλλά δυστυχώς τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εκείνο που θέλουμε είναι μία νίκη για να τονώσουμε την ψυχολογία μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια γιατί πλέον δεν έχουμε περιθώρια επιλογής».
Η προετοιμασία για το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Χολαργό, άρχισε με προβλήματα τραυματισμών για τους «βυσσινί». Ο Γκογκίδης που το τελευταίο διάστημα επανήλθε στην ενεργό δράση, αντιμετωπίζει εκ νέου πρόβλημα, ενώ ο Κατσαρές δεν προπονήθηκε καθώς ταλαιπωρείται από τράβηγμα. Και αμφότεροι οι παίκτες είναι άγνωστο εάν θα δώσουν το «παρών» στο παιχνίδι του Σαββάτου, ενώ εκτός θα μείνει για μία ακόμα αγωνιστική ο Ναούμης, η επιστροφή του οποίου εκτιμάται προς το τέλος του μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass