ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Λάρισα σε ρυθμούς Be Active

*Το Σαββατοκύριακο αγώνες στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2017 22:00

Μεθαύριο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, θα γίνουν αγώνες χάντμπολ, Kick Boxing και τένις.

Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο «Χατζηγιάννειο» εν όψει της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού Be Active. Είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, σε όλη την Ευρώπη. Αποτελεί πηγή έμπνευσης τόσο για τους Ευρωπαίους όσο και για τους Έλληνες, ώστε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες μας σε ό,τι αφορά στο θέμα της άθλησης. Η προώθηση του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες συμβάλλει στην εξέλιξη των παιδιών σε σωστούς αθλητές και πολίτες. Η εβδομάδα είναι για όλους - ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Στις εκδηλώσεις του διημέρου θα γίνονται επιδείξεις από αθλητές των παραπάνω αθλημάτων και παράλληλη συμμετοχή κοινού όλων των ηλικιών.

Το πρόγραμμα Be Active στοχεύει στην ενεργοποίηση και συμμετοχή σε καθημερινή βάση στην άθληση του συνόλου των πολιτών και αποτελεί μια συνέχεια της πολιτικής στον αθλητισμό για τη Δια βίου άθληση των πολιτών. Θα υπάρχει εθελοντική υγειονομική κάλυψη από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας.

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ο προπονητής κ. Αποστόλου Βαγγέλης των σχολών εκμάθησης τένις του Δήμου Λαρισαίων, ο προπονητής κ. Γκουράβας Βασίλης του συλλόγου Larissa Hanball Club, ο προπονητής κ.Τσεκούρας Παναγιώτης του Γυμναστικού Συλλόγου «Πολεμιστές» Kick Boxing και ο πρόεδρος κ. Μπαλάφας Αποστόλης του Αθλητικού Συλλόγου Αντισφαίρισης Λάρισας.

Ο κ. Κωσταρόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Το Be Active είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες συμβάλλει στην εξέλιξη των παιδιών σε σωστούς αθλητές και πολίτες. Έχει σταλεί ενημέρωση για τις εκδηλώσεις του διημέρου σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καλεί όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους να παρευρεθούν στην Κεντρική πλατεία». Ο κ.Κωσταρόπουλος έκανε λόγο και το πρόγραμμα «Ανοικτές αυλές στα σχολεία» που μέχρι τώρα έχει μεγάλη ανταπόκριση,  καθώς συμμετείχαν πάνω από 500 παιδιά.

Σε σύντομες τοποθετήσεις που ακολούθησαν αναφέρθηκαν στη σημασία του προγράμματος Be Active και οι κ.κ. Μπαξεβάνου, Γκουράβας, Τσεκούρας Αποστόλου, Μπαλάφας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

10 π.μ. Έναρξη Be Active

Χαιρετισμοί

-εκπρόσωπος της Γ.Γ.Α.

-εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων

10.30 π.μ.-13.00

Χειροσφαίριση με συμμετοχή του συλλόγου Larissa Hanball Club

Kick Boxing με συμμετοχή του Γυμναστικού Συλλόγου «Πολεμιστές»)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10.30 π.μ. Τένις με συμμετοχή των Σχολών εκμάθησης Τένις του Δήμου Λαρισαίων, Λαρισαϊκός Όμιλος Αντισφαίρισης και Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Λάρισας).

ΧΡ. ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass