ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ-ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χολαργός και στο βάθος... Ολυμπιακός

• «Γεμίζει» η ομάδα από παίκτες και λιγοστεύουν τα προβλήματα

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2017 9:58
Νώντας Παπαντωνίου Νώντας Παπαντωνίου

Του Σωτ. Κέλλα

Στην Αθήνα αγωνίζεται σήμερα η ομάδα του Γυμναστικού-Φάρου κόντρα στον Χολαργό (18.00) για το κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ και αν προκριθεί, όλα δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσει την άλλη βδομάδα στη Λάρισα στο κλειστό της Νεάπολης τον Ολυμπιακό, στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι μετά από χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Το σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολο καθώς ο Χολαργός είναι μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Α2 εθνική κατηγορία και διακρίνεται για την ευστοχία των παικτών του στα σουτ τριών πόντων.
Η ομάδα του Γυμναστικού-Φάρου που ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της Κύμης καλείται τώρα να ξεπεράσει έναν ακόμα αντίπαλο μέχρι να φθάσει στα προημιτελικά(εφόσον προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Ιωνικού Νικαίας-Ηρακλή εκτός έδρας) μέχρι τον αγώνα που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο μετά από πολλά χρόνια.
Το ευχάριστο για τον τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο είναι ότι αυξάνονται οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Κύμη.
Συγκεκριμένα, προχθές υπήρξαν αφίξεις στην προπόνηση και αυτές ήταν του Νώντα Παπαντωνίου, του Γκάρι Φορμπς και του Ντεβιγιόν Ντράπερ.
Ο Παπαντωνίου έδειξε έτοιμος να βοηθήσει ενώ για τους άλλους δύο θα γίνεται προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας να πάρουν τα δελτία από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας(Ε.Ο.Κ.).
Στη διάθεση του Σκουρτόπουλου βρίσκονται οι: Γουέρ(αν και ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα), Παπαμακάριος, Μαραγκός, Μουράτος, Χατζηκυριακίδης, Σαφτεναάρ, Βαβάτσικος, Σπυρόπουλος, Παπανατωνίου, Κόνερ και Διαμαντάκος. Δεν θα αγωνισθούν ο Πέτι και ο Χολ που είναι τραυματίες ενώ από την... ΕΟΚ θα εξαρτηθεί αν θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα Φορμπς και Ντράπερ.
ΔΥΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ
Χθες ο Γυμναστικός-Φάρος ανακοίνωσε την απόκτηση των Ντράπερ και Παπαντωνίου.
Ο Ντράπερ είναι 23χρονος Αμερικάνος(γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1884 στο Λος Άτζελες) και αγωνίζεται στη θέση «4».Η καριέρα του ξεκινάει από το NCΑA και την ομάδα Αντιλόπ Βάλει Κόλετζ για να πάει στη συνέχεια για δύο χρόνια στη Φλόριντα Ιντερνάσιοναλ όπου έκανε 62 παιχνίδια (τη δεύτερη χρονιά όλα στην αρχική πεντάδα). Την περίοδο 2015-2016 είχε 15.8 πόντους και 6,7 ριμπάουντ.
Πέρυσι αγωνίσθηκε στην ολλανδική Λέιντεν με 15,11 πόντους μέσο όριο και 5,94 ριμπάουντ.
Επίσης απέκτησε τον 27χρονο πλέι μέικερ Νώντα Παπαντωνίου(γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1990). Έχει αγωνιστεί σε Μαρούσι, Ηλυσιακό, Περιστέρι, Κολοσσό Ρόδου, ΑΕΚ, Προμηθέα Πατρών, Araberri και Γέιδα Ισπανίας.
Ως μέλος των μικρών εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδας, ο Παπαντωνίου έπαιξε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα FIBA Ευρώπης του 2006.
Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα FIBA Europe Under 18 του 2008 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA του 2009. Κέρδισε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο 2010 FIBA Europe Under-20 Championship.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής για τη Β' φάση συνεχίζεται αύριο (27/9) το κύπελλο ανδρών. Ο Ιωνικός Νικαίας, που αγωνίζεται στη Β' Εθνική, μετά τη σπουδαία νίκη του επί των Τρικάλων την περασμένη αγωνιστική, θα επιδιώξει να κάνει ακόμα μια έκπληξη στη διοργάνωση απέναντι στον Ηρακλή, ομάδα της Α2.
Ο Ιωνικός, πάντως, δεν είναι η μόνη ομάδα της Β' Εθνικής που συνεχίζει, αφού υπάρχει και η Καβάλα που αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Κολοσσό Ρόδου. Επίσης ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται το Λαύριο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής για τη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών:

ΑΥΡΙΟ
Γήπεδο    Ώρα    Αγώνας
Δ. Τόφαλος    17.00    Προμηθέας Π.-Λαύριο
ΔΑΚ Νίκαιας    17.00    Ιωνικός Ν.-Ηρακλής
Αλ. Δημόγλου    17.00    Καβάλα-Κολοσσός Ρ.
Aντ. Τρίτση    18.00    Χολαργός-ΓΣ Λάρισας Φάρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass