ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ

Αήττητη για πέμπτο φιλικό η ΑΕΛ

*Αγωνίσθηκε για ένα ημίχρονο ο Λεοζίνιο, ενώ έπαιξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ντοντό

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2017 22:00

Αήττητη παρέμεινε σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι η ΑΕΛ, η οποία αναδείχθηκε στην Ξάνθη ισόπαλη 0-0.

Οι «βυσσινί» σε έξι παιχνίδια που έδωσαν μέχρι τώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους με εξαίρεση την ήττα στο πρώτο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετρούν στη συνέχεια τρεις νίκες(Λεβαδειακό, Ατρόμητο Αθηνών, ΠΑΣ Γιάννινα) και δύο ισοπαλίες(Λαμία, Ξάνθη).

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και σε μεγάλο μέρος αυτό οφείλεται και στην υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην ακριτική πόλη.

Ο Λεοζίνιο που επέστρεψε από τον τραυματισμό του χρησιμοποιήθηκε για ένα ημίχρονο, ενώ ο Ντοντό έπαιξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Ο τεχνικός των «βυσσινί» παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπόζοβιτς, δεξιά στην άμυνα ο Ρέντζας και αριστερά ο Γουάλας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Φάρκας-Ζίζιτς.

Αμυντικά χαφ ο Αναστασόπουλος με τον Ανδρεόπουλο, ενώ πιο μπροστά τους χρησιμοποιήθηκε ο Λεοζίνιο. Στα άκρα ήταν οι Ντέλετιτς και Κουτσιανικούλης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 3' όταν ο Λισγάρας με βαθιά μπαλιά από την άμυνα έβγαλε τον Κασάδο τετ-α-τετ, αλλά ο Μπόζοβιτς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι «βυσσινί» πάντως στο 32΄βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ναζλίδη να βρίσκει με κεφαλιά τον Λεοζίνιο, ο Βραζιλιάνος έψαξε στον κενό χώρο τον Ντέλετιτς με τον τελευταίο έξω από την περιοχή να επιχειρεί το συρτό σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς κατάφερε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 36' ο Ντέλετιτς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λεοζίνιο

έγινε κάτοχος της μπάλας μετά την προσωρινή απομάκρυνση των αμυντικών της Ξάνθης, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά στην αγκαλιά του.

Στο 37΄οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ντε Λούκας έξω από την περιοχή βρήκε τον Γέντρισεκ, εκείνος επιχείρησε το πλασέ, με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από την εστία του Μπόζοβιτς.

Με αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Αντρέ Πάους αντικατέστησε τον Λεοζίνιο που τον είδε μόνο για ένα ημίχρονο περνώντας στη θέση του τον Κρητικό. Ενώ στο γήπεδο πέρασαν και οι Ναβάρο και Θεοδωρόπουλος στις θέσεις των Ρέντζα και Μπόζοβιτς.

Στο 47΄ο Κρητικός επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Και στο 51' ο Μεχία μετά από εκτέλεση κόρνερ, δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ δύο λεπτά μετά και πάλι σε σουτ που επιχείρησε ο Ντε Λούκας έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 55' και πάλι η Ξάνθη απείλησε, όταν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μέντες να δοκιμάζει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Θεοδωρόπουλου, ενώ στο 57' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κασάδο ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Είκοσι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Πάους έδωσε στον Ντοντό την ευκαιρία για να αγωνισθεί. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέρασε στο γήπεδο μαζί με τους Κρίζμαν και Γιαννιτσάνη.

Οι παίκτες της ΑΕΛ κατάφεραν να απειλήσουν ξανά στο 79' όταν ο Φατιόν δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα όμως να περνά δίπλα από τον εστία του Ζίβκοβιτς, χωρίς όμως να ανησυχεί ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

Μέχρι και τη λήξη ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, με τους οπαδούς της Ξάνθης να διαμαρτύρονται μάλιστα στον προπονητή Ράσταβατς που πραγματοποίησε μόλις μία αλλαγή στο φιλικό παιχνίδι, γιατί δεν πέρασε στον αγώνα και άλλους παίκτες που είχε στον πάγκο.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Το παιχνίδι διηύθυνε ο κ.Κουμπαράκης, που είχε βοηθούς τους κ.Κούλα, Δημητριάδη, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ.Τσοπουλίδης.

Η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι στο 11' όταν ο Γουάλας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Λισγάρας φάνηκε πως βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής Κουμπαράκης έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Μέντες, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Ρότσε, Φλίσκας, Λουσέρο (46' Μεχία), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς (Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας (46' Ναβάρο), Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας, Ανδρεόπουλος, Αναστασόπουλος (76' Φατιόν), Λεοζίνιο (46' Κρητικός (86' Λαμπρόπουλος)), Κουτσιανικούλης (70' Κρίζμαν), Ντέλετιτς (70' Γιαννιτσάνης), Ναζλίδης (70' Ντοντό).

*Με ένα τέταρτο καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι στα Πηγάδια με τις ομάδες να δείχνουν αρκετά επηρεασμένες από τον καύσωνα.

*Στο γήπεδο της Ξάνθης βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας με μέλη της διοίκησης ενώ ταξίδεψαν και δέκα φίλαθλοι από τη Λάρισα.

*Η ΑΕΛ θα ολοκληρώσει τα φιλικά με τη ρεβάνς της προχθεσινής αναμέτρησης, φιλοξενώντας την Ξάνθη αυτή τη φορά στο AEL FC ARENA το ερχόμενο Σάββατο 12 Αυγούστου, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, όπου θα αντιμετωπίσει στο «Γ.Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass