Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στο παγκόσμιο του Λονδίνου η Αλεξούλη

• «Eχω δουλέψει πολύ καλά και δεν θα ήθελα να με καταβάλει το άγχος» δήλωσε στην «Ε» • Στην ελληνική ομάδα και η Φαρσαλινή δισκοβόλος Κρίστι Αναγνωστοπούλου

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2017 22:30

Μπροστά σε μία ακόμα μεγάλη πρόκληση βρίσκεται η Λίλη Αλεξούλη. Η Λαρισαία πρωταθλήτρια του άλματος εις μήκος θα δώσει το «παρών» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου που θα διεξαχθεί από 4 έως 13 Αυγούστου.

Η Λίλη Αλεξούλη μπορεί να μην έπιασε το όριο για τη συμμετοχή της στους συγκεκριμένους αγώνες, ωστόσο η IAAF έστειλε πρόσκληση στη Λαρισαία αθλήτρια (όπως και στις Πεσιρίδου και Γκούσιν) καθώς βρίσκεται μέσα στην 32άδα παγκοσμίως και πληροί τις προϋποθέσεις λόγω του αξιόλογου βιογραφικού που διαθέτει και των επιδόσεών της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Λίλη Αλεξούλη θα αγωνιστεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών. Πριν δύο χρόνια είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους αγώνες του Πεκίνου, ωστόσο ο τραυματισμός της δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί. Σε παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί μόνο σε μικρότερη κατηγορία (κορασίδων). Γι’ αυτό τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα για την ίδια, η οποία όπως επισήμανε στην «Ε» θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι η Λαρισαία άλτρια του μήκους έχει ατομικό ρεκόρ στα 6.78μ., το οποίο είχε πετύχει στο περσινό επίσημο μίτινγκ της Καλαμάτας. Στους αγώνες του Λονδίνου θα πάει με επίδοση 6.66μ. που πέτυχε φέτος στις αρχές Ιουλίου στο επίσημο μίτινγκ της Πάτρας (το όριο για το παγκόσμιο του Λονδίνου ήταν στα 6.75μ.).
Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με άλμα στα 6.44μ., η Λίλη Αλεξούλη συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στους αγώνες της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας του στίβου στη Λιλ της Γαλλίας, όπου στάθηκε άτυχη καθώς είχε πρόβλημα με τη φόρα της. Η Λαρισαία πρωταθλήτρια στο ένα έγκυρο άλμα της προσγειώθηκε στα 5,94μ., πατώντας όμως πολύ πίσω από τη βαλβίδα.
Ακολούθησε το επίσημο μίτινγκ της Πάτρας όπου η Λίλη Αλεξούλη πέτυχε άλμα στα 6.66μ. (με το οποίο θα πάει στο Λονδίνο), ενώ στη συνέχεια στο βαλκανικό πρωτάθλημα του Νόβι Παζάρ στη Σερβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 6.41μ.
Μιλώντας στην «Ε» για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο του Λονδίνου επισήμανε τα εξής:
«Ήταν κάτι που το περίμενα πώς και πώς. Θα ήθελα να κλείσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Έχω δουλέψει πολύ, καλά, έχω κάνει καλή προπόνηση και καλά άλματα, αλλά το θέμα είναι, επειδή δεν έχω εμπειρία από παγκόσμιο πρωτάθλημα να μην με καταβάλει το άγχος και να κάνω αυτό που κάνω στην προπόνηση.
Στόχος μου, αν και είναι πολύ δύσκολο γιατί τα τελευταία χρόνια το επίπεδο του άλματος εις μήκος έχει ανέβει πάρα πολύ είναι να μπω στον τελικό και από κει και πέρα να διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ» κατέληξε η Λαρισαία πρωταθλήτρια.

 

Η ΚΡΙΣΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στο Παγκόσμιο του Λονδίνου θα δώσει το «παρών» και η Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Η Φαρσαλινή δισκοβόλος, που φέτος αγωνίζεται με τη φανέλα του Γ.Σ. Κερατέας, είχε κερδίσει το εισιτήριο για το Λονδίνο στα «Δαβιτζόγλεια» της Καβάλας, όπου πέτυχε βολή στα 61,53 μ., που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.
Η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια έδειξε πολύ καλά στοιχεία φέτος και σταθερή απόδοση με βολές στα 59 μέτρα και ευελπιστεί να πλασαριστεί στην τελική 12άδα.

 

ΜΕ 21 ΜΕΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τη σύνθεση της ελληνικής ομάδας που θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου (4-13 Αυγούστου). Αυτή αποτελείται από 21 αθλητές και αθλήτριες, όσοι είχαν λάβει μέρος από ελληνικής πλευράς στη διοργάνωση του Βερολίνου το 2009. Η αποστολή συγκροτείται από εννέα άνδρες και 12 γυναίκες, εκ των οποίων οι Πεσιρίδου, Γκούσιν και Αλεξούλη μετέχουν στους αγώνες με πρόσκληση της IAAF. Η αναχώρηση της αποστολής θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
Αναλυτικά η αποστολή:
• Άνδρες
200 μ.: Λυκούργος Τσάκωνας    (Ελευθέριος Βενιζέλος)    20.33
110 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης    (ΣΚΑ Δράμας)    13.42
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης    (ΠΓΣ)    5,75 μ.
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής    (ΓΣ Κηφισιάς)    5,63 μ.
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου    (ΓΕ Γρεβενών)    8,30 μ.
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης    (ΟΣΦΠ)    16,87 μ.
Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης    (Ελευθέριος Βενιζέλος)    77,72 μ.
Ακοντισμός: Γιάννης Κυριαζής    (ΟΦΚΑ Οδυσσέας)    88,01 μ.
20χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ    (ΑΟ Μυκόνου)    1.22.46
• Γυναίκες
200 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη    (Παναξιακός)    22.6
400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου    (ΓΕΗ)    51.86
100 μ. εμπ: Ελισάβετ Πεσιρίδου    (ΓΣ Κηφισιάς)    13.03
Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν    (ΓΣ Κηφισιάς)    1,91 μ.
Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη    (ΑΟ Φιλοθέης)    4,85 μ.
Μήκος: Λίλη Αλεξούλη    (Πελασγός Λάρισας)    6,66 μ.
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου    (ΑΕΚ)    14,24 μ.
Μαραθώνιος: Ουρανία Ρεμπούλη    (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009)    2.42.38
Μαραθώνιος: Γκλόρια Πριβιλέτζιο    (ΓΣ Γλυφάδας)    2.45.19
20χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη    (Φωκιανός Καρδ.)    1.32.47
20χλμ. βάδην: Δέσποινα Ζαπουνίδου    (ΠΑΣ Ικαρος Αλμωπίας)    1.34.26
Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου    (ΓΣ Κερατέας)    61,53 μ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass