ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ιστορικός θρίαμβος

• Συνέτριψε την Τουρκία με 84-55 και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 16:31

H Εθνική Γυναικών συνέτριψε με 84-55 την Τουρκία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φτάνει στους «4» της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα γίνει στην Ισπανία (22-30/9).
Πρωταγωνίστρια για την Εθνική ήταν η Εβίνα Μάλτση που έκανε νταμπλ νταμπλ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την ομάδα της Τουρκίας ξεχώρισε η Χόλινγκσγουρθ με 15 πόντους.
Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με ένα τρίποντο της Καλτσίδου, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε 11 σερί πόντους. Στο τέλος του δεκαλέπτου, όμως, η τουρκική ομάδα με ένα αντιαθλητικό φάουλ που έκανε έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να μειώσει στους 5 (15-10 στο 10’). Στη δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με ηγέτιδα την Εβίνα Μάλτση μείωσε αρχικά στον πόντο 27-26 (17’) και στη συνέχεια προσπέρασε για να πάει στα αποδυτήρια με «αέρα» 6 πόντων (36-30).
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως στον αγώνα με τη Ρωσία, ήταν καταιγιστικό στο 3ο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά με ένα σερί 7-0 πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα διψήφια διαφορά πόντων (30-43 στο 22’). Η Τουρκία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Μάλτση με ακόμα ένα ένα τρίποντο και στη συνέχεια η Λύμουρα, που τελείωσε την αναμέτρηση με 10 ασίστ, ανέβασαν τη διαφορά στους 14 (39-53 στο 29’), για να κλείσει την περίοδο στο +17 (40-57).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική, με την Τουρκία να έχει «παραδώσει τα όπλα» και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, «καθάρισε» από νωρίς τον αγώνα. Οι Ελληνίδες δεν επανέλαβαν τα λάθη του αγώνα με τη Ρωσία, που παραλίγο να τους στοιχίσουν, και παίζοντας μεθοδικά και με τρομερή αυτοπεποίθηση ανέβασαν τη διαφορά στους 20, για να πάρουν τελικά τη νίκη και την πρόκριση με το εμφατικό 84-55.
Tα δεκάλεπτα: 15-10, 30-36, 40-57, 55-84
ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου 6 (2), Σταμάτη, Λύμουρα 7 (1), Σπυριδοπούλου 3 (1), Μάλτση 26 (3), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3 (1), Κοσμά, Σπανού 11, Καλτσίδου 10 (2), Χρηστινάκη 9 (1).
ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπίλικιτς 2, Τσόρα 1, Τσακίρ 11, Ντεμιρμέν, Τσαγκλάρ 6, Αλμπέν 10, Τσανίτεθ 3, Χόλινσγουορθ 15, Ουνέρ, Σενιουρέκ 1, Κοκσάλ 6.

 

«Η μεγαλύτερη νίκη του γυναικείου μπάσκετ»

Η Εθνική Γυναικών ζει ιστορικές στιγμές στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Θα διεκδικήσει μετάλλιο για πρώτη φορά στη διοργάνωση και άπαντες προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη επιτυχία που έχουν σημειώσει.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Προκριθήκαμε στους «4» του Ευρωμπάσκετ και άμα το έλεγε κάποιος όταν ξεκινούσαμε από την Αθήνα για να έρθουμε εδώ θα τον περνούσαν για τρελό. Τα καταφέραμε γιατί έχουμε ομάδα και το όμικρον είναι κεφαλαίο. Πρώτα είναι ομάδα και μετά είναι Εθνική Ομάδα.
Το να πω ότι είμαι περήφανος για τις παίκτριές μου είναι οι λέξεις που είναι πολύ λίγες. Δεν μπορούν να περιγράψουν αυτά τα οποία νιώθω αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε, αλλά έχουμε πετύχει τον απόλυτο στόχο».
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σωτηρίου, δήλωσε: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει, ακόμα τρέμω... Το λέω στον εαυτό μου συνέχεια... Πήγαμε τετράδα, πήραμε το εισιτήριο για το παγκόσμιο και θα παλέψουμε για τα μετάλλια. Η χαρά είναι απέραντη. Είναι απίστευτα τα συναισθήματα που έχω. Πραγματικά παλεύουμε... Όπως είπε και ο κόουτς εδώ είμαστε Εθνική ομάδα, είμαστε ομάδα. Ολοι μαζί να συνεχίσουμε και να αρχίσει να στέκεται κάτι στο στήθος μου και να αρχίσει να με βαραίνει. Αλλά θα ζήσω το σήμερα και να ονειρευτούμε σιγά- σιγά. Το κεφάλι χαμηλά και να έχουμε ένα όμορφο αύριο».

 

Η Γαλλία αντίπαλος της Εθνικής στα ημιτελικά

Η Γαλλία θα βρεθεί και πάλι στον δρόμο της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, η οποία είχε πάρει στο... νήμα τη νίκη από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης (3η αγωνιστική με 70-63), θα είναι η αντίπαλος των κοριτσιών του Κώστα Κεραμιδά στα ημιτελικά. Η Γαλλία διέλυσε χθες με 67-40 τη Σλοβακία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και αύριο Σάββατο (21.30) θα τεθεί και πάλι απέναντι στην Εθνική Ομάδα, στον δρόμο για τα μετάλλια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass