ΕΠΗΛΘΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΕ ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Στην Α1 τη νέα σεζόν ο ΓΣΛ

* Την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν και τυπικά οι υπογραφές *Κ. Δασταυρίδης: «Το όνειρο των Λαρισαίων γίνεται πραγματικότητα»

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2017 22:00

Μπορεί η ομάδα της Λευκάδας να έδειχνε το φαβορί για τη συμφωνία με τον Φάρο Κερατσινίου (οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής), ωστόσο ο Γυμναστικός είναι τελικά αυτός που έκανε το deal και τη νέα σεζόν θα δώσει το «παρών» στην Α1 Εθνική του μπάσκετ.

Μία κομβικής σημασίας εξέλιξη για το λαρισινό μπάσκετ που αποκτά μετά από πολλά χρόνια εκπρόσωπο στο κορυφαίο Εθνικό πρωτάθλημα. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία, η οποία χαρακτηρίζεται οριστική καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί προκαταβολή και τυπικά το θέμα αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Φάρος Κερατσινίου, παράλληλα μεταφορά της έδρας στη Λάρισα και αλλαγή της επωνυμίας σε ΚΑΕ ΓΣΛ που θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική.

Η όλη συμφωνία υλοποιήθηκε μετά από έναν μαραθώνιο προσωπικό αγώνα του προέδρου του Γυμναστικού, Κώστα Δασταυρίδη, που ξεκίνησε από την ομάδα Τρίκαλα για να καταλήξει στην περίπτωση του Φάρου Κερατσινίου. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο που ήθελε να δει την ομάδα στην Α1 Εθνική, καθώς όπως είχε δηλώσει πολλάκις κατά τη φετινή σεζόν, δεν μπορούσε να ανεχτεί την αδικία που συντελέστηκε εις βάρος των «πρασίνων» στην Α2, που είχαν ως αποτέλεσμα τον άδικο υποβιβασμό.

«Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Λάρισα ομάδα μπάσκετ στην Α1 Εθνική, όπως στο ποδόσφαιρο υπάρχει η ΑΕΛ» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Δασταυρίδης και πρόσθεσε:

«Εμείς αδικηθήκαμε στο φετινό πρωτάθλημα και είπαμε ότι δεν θα παίξουμε σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά θα παλέψουμε να βρούμε τον δρόμο προς την Α1 Εθνική και να κάνουμε μία ομάδα όπως ήταν παλιά ο Γυμναστικός. Αρχικά ήρθαμε σε επαφή με τα Τρίκαλα, είδαμε στη συνέχεια το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων για τον Φάρο Κερατσινίου και όταν ναυάγησε η περίπτωση με το Περιστέρι, αποφασίσαμε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πραγματοποιήσουμε το όνειρο των Λαρισαίων. Οι άλλοι το διαλαλούσαν αλλά τελικά εμείς το κάναμε πράξη χωρίς να το λέμε.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβιβασθούν οι μετοχές και θα αλλάξει η ονομασία της ΚΑΕ. Η ομάδα θα είναι 100% λαρισινή και θα στελεχωθεί όσο το δυνατόν με Λαρισαίους» κατέληξε ο κ. Δασταυρίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης της νέας ΚΑΕ, τη σκυτάλη θα πάρουν τα θέματα της οργάνωσης και του νέου τεχνικού.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass