ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 2-0

Μπορούσε τον βαθμό η ΑΕΛ

*Αλλά μετά τη νίκη του Ηρακλή μπήκε σε νέες περιπέτειες

Δημοσίευση: 03 Απρ 2017 22:00

Η ΑΕΛ με υπηρεσιακό προπονητή τον Θόδωρο Βουτυρίτσα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε μια καλή εμφάνιση, έχασε με 2-0 (τα γκολ πέτυχαν οι Κάνιας 37' και Κίτσιου 87') στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής ημέρας της Super League αλλά περισσότερο την «πλήγωσε» η νίκη του Ηρακλή με 3-0 μέσα στην Κέρκυρα που τη βάζει σε νέες περιπέτειες καθώς ίσως χρειαστεί μια νίκη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα την ευνοεί καθώς έχει δύο παιχνίδια εντός έδρας με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, όμως κανένας αντίπαλος δεν κερδίζεται στα λόγια αλλά μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η λαρισινή ομάδα αν δεν υπήρχε η νίκη-έκπληξη του Ηρακλή θα λέγαμε ότι στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης άφησε υποσχέσεις γιατί στο πρώτο ημίχρονο είχε άσχημη εικόνα.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το πρώτο μέρος αδικαιολόγητα νωθρά με αμυντικούς προσανατολισμούς και φοβήθηκε υπέρμετρα τον ΠΑΟΚ που έκανε ό,τι ήθελε ενώ είχε την ατυχία να παίζει μέχρι το 38' της αναμέτρησης με τραυματία τον Γιοβάνοβιτς από το πρώτο λεπτό. Νομίζουμε ότι το άγχος δεν προήλθε από την παρουσία στην κερκίδα του νέου προπονητή της ομάδας Αντρέα Πάους γιατί θα ήταν πιο φυσιολογικό οι παίκτες να τα έδιναν όλα για να έχουν καλή πρώτη εντύπωση στα μάτια του.

Στο δεύτερο μέρος ανέβηκαν πολύ και αυτό είναι θετικό. Από δω και πέρα όμως η ΑΕΛ θα πρέπει να πάρει βαθμούς αφού ο Ηρακλής έχει τέσσερα παιχνίδια που μπορεί να κερδίσει έξι ή και παραπάνω βαθμούς, με πιο δύσκολο το πρόγραμμα του Λεβαδειακού που αντιμετωπίζει εντός έδρας τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Πάντως η ομάδα μπήκε σε περιπέτειες (ελπίζουμε προσωρινές) και για να μην έχει τη Μεγάλη Εβδομάδα τα δικά της πάθη (βαθμολογικά) θα πρέπει να «καθαρίσει» την υπόθεση παραμονή στα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, με τον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Τετάρτη και τον Ατρόμητο Αθηνών(εκτός έδρας) την Κυριακή.

Το σίγουρο είναι ότι εκεί που η ομάδα φαινόταν εξασφαλισμένη (με το +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού) τώρα πλέον αρχίζει και ανησυχεί...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Θόδωρος Βουτυρίτσας στον πρώτο του επίσημο αγώνα στον πάγκο της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 και έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Ρέντζα (δεξιά), Γιοβάνοβιτς, Γκόλια (σέντερ μπακ), Αβραάμ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μασαλέσα και Φατιόν ενώ στα πλάγια τους Ναβάρο (δεξιά) και Ντέλετιτς (αριστερά). Πίσω από τον Ναζλίδη αγωνίσθηκε ο Βαρέλα.

Και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς ακολούθησε την ίδια τακτική έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπρκιτς στην άμυνα τους: Μάτος (δεξιά), Βαρέλα, Μαλεζάς (σέντερ μπακ), Λέοβατς (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Κάνιας, Σάχοφ και πιο μπροστά τους: Μπίσεσβαρ (σε ρόλο οργανωτή), Μυστακίδη (δεξιά), Ενρίκε (αριστερά) και στην κορυφή τον Αθανασιάδη.

Από την αρχή ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα με την ΑΕΛ να είναι άτυχη στην πρώτη φάση της αναμέτρησης καθώς σε μια σέντρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή πλάγια του Ενρίκε ο Γιοβάνοβιτς στην προσπάθειά του να αποκρούσει τραυματίστηκε σοβαρά και μέχρι το 38' αγωνίσθηκε σοβαρά τραυματίας.

Ο ΠΑΟΚ κάθε δέκα λεπτά δημιουργούσε μια καλή ευκαιρία με την ΑΕΛ να απειλεί για πρώτη φορά με σουτ του Φατιόν στο 34' έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Τελικά στο 37' ο Κανιάς πέτυχε το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Ο Βουτυρίτσας άλλαξε τον Γιοβάνοβιτς με τον Κόντορ και έφερε πλήρη αναδιάρθρωση στην ομάδα. Ο Κόντορ πήγε αριστερό μπακ, ο Αβραάμ αριστερό χαφ και ο Ντέλετιτς αγωνίσθηκε δίπλα στον Μασαλέσα αφού ο Φατιόν πέρασε σαν σέντερ μπακ.

Μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια το σχήμα ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο ευκαιρίες με κυριότερη το δοκάρι του Μάτος στο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ δεν αγωνίσθηκε καλά καθώς ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή σχεδόν 80% ενώ έκανε μία μόνο τελική.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή, ίσως να έμαθε και τα νέα από την Κέρκυρα ότι κέρδιζε ο Ηρακλής με 2-0 και άρχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ που είχε παθητικό ρόλο. Μάλιστα στο 75' έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Ντέλετιτς αλλά δεν πρόλαβε να πιάσει κεφαλιά ο αμαρκάριστος Βαρελά. Ο προπονητής έριξε μέσα και τον Ικάουνιεκς για να «φρεσκάρει» την ομάδα αλλά και τον Καπό για να έχει ουσιαστικά δύο επιθετικούς (ο άλλος ήταν ο Ναζλίδης).

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να «πελαγοδρομεί» αλλά τελικά στο 87' ο Κίτσου έκανε το 2-0 και έδωσε τέλος ουσιαστικά στο παιχνίδι, ενώ με τον Κολούρη στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να κάνει και το 3-0 αλλά απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ εκτός από τον ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει και τις υποδείξεις των δύο βοηθών, κ.κ. Σίπκα και Βασιλόπουλου, ενώ εξόφθαλμη ήταν η υπόδειξη ως οφσάιντ στο 83' του Καπού όταν ο παίκτης της ΑΕΛ καλυπτόταν καθαρά από δύο αμυντικούς των γηπεδούχων.

Η ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος μπορούσε να ισοφαρίσει, είχε καλύτερη κυκλοφορία αλλά είχε πρόβλημα να δημιουργήσει πολλές τελικές προσπάθειες.

Γενικά η εικόνα της ομάδας ήταν καλή.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

8': Μακρινό σουτ του Ενρίκε η μπάλα καταλήγει άουτ.

17': Ο Μπίσεσβαρ εκτελεί κόρνερ αλλά από το σημείο του πέναλτι ο Μάτος μόνος αμαρκάριστος σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

26': Μπαλιά του Μπίσεσβαρ στον Ενρίκε που ξεπερνάει τον Αβραάμ σουτάρει από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

34': Από δεξιά ο Ναβάρο κάνει γύρισμα στον Φατιόν που λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

37': Μετά από σέντρα του Ενρίκε και σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ η μπάλα φθάνει στον Κάνιας που με ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

45': Σουτ του Μυστακίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κοντράρει στον Γκόλια και καταλήγει στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

45'+1': Ο Μυστακίδης μεταβιβάζει μέσα στην μεγάλη περιοχή στον Μάτος που ξεπερνάει τον Μασαλέσα και σουτάρει από τα πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

53': Από δεξιά ο Ρέντζας εκτελεί κόρνερ και ο Φατιόν από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

75': Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ ενώ ο Βαρέλα προσπάθησε να μπει ανεπιτυχώς στη φάση.

87': Μπαλιά του Κάτσε στον Κίτσιου που βγαίνει μόνος απέναντι από τον Ξενοδόχοφ και κάνει το 2-0.

90'+4': Μπαλιά του Βαρέλα στον Κουλούρη που από κοντό σουτάρει αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

 Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ πολύ καλή δουλειά για μια ακόμα φορά έκανε ο Μασαλέσα και ακολούθησε ο Φατιόν που μόνο μια φορά εκτέθηκε στη φάση του γκολ. Ο Ξενοδόχοφ δεν ευθύνεται στα τέρματα που δέχθηκε, τα μπακ ταλαιπωρήθηκαν ενώ ο Αβραάμ δεν ήταν στα καλύτερά του αλλά ούτε ο Ικάουνιεκς που τον άλλαξε. Λίγα πράγματα ο Ναβάρο ενώ ο Ντέλετιτς πήγε καλά. Ο Βαρέλα ήταν κινητικός ενώ ο Ναζλίδης πάλευε μόνος. Ο Κόντορ τα πήγε καλά ενώ και ο Καπός έδωσε πνοή.

Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι ήταν οι: Μπίσεσβαρ, Μάτος, Κάνιας και ο Ενρίκε με τον Κίτσιου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης) τα πήγε πολύ καλά ενώ οι βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας) και Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου) κάνανε πολλά λάθη σε βάρος της ΑΕΛ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (80' Κάτσε), Ενρίκε (63' Κίτσιου), Αθανασιάδης (56' Κουλούρης).

ΑΕΛ (Θοδωρής Βουτυρίτσας): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (41' Κόντορ), Ναβάρο (77' Καπός), Φατιόν, Μασαλέσα, Αβραάμ (63' Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.

Το πρόγραμμα των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό

Το πρόγραμμα των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχει ως ακολούθως:

ΑΕΛ (24) Αστέρας Τρ., Ατρόμητος(εκτός), Ξάνθη, Παναθηναϊκός(εκτός)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (23): ΑΕΛ(εκτός), Ξάνθη, Βέροια(εκτός), Ηρακλής

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (22): Ηρακλής(εκτός), Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος(εκτός)

ΗΡΑΚΛΗΣ (19): Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα(εκτός), Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης(εκτός)

ΒΕΡΟΙΑ (16):ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός(εκτός), Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη(εκτός)

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass