ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ

«Να ανακαλέσει την ψευδή ανακοίνωση»

• Δεν προέβη σε καταγγελία προς την ΕΕΑ για οφειλή της ΠΑΕ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 17:53

Η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας με ανακοίνωση απάντησε στην επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ σχετικά με το στάδιο Αλκαζάρ και αναφέρει τα εξής:


«Η χθεσινή δημοσιευθείσα ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ της 17/3/2017, με την οποία καταφέρεται εναντίον της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, μας υποχρεώνει να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, για την ενημέρωση των πολιτών και την αποκατάσταση της αλήθειας.
Πρόκειται για μια κακοήθη επίθεση που βρίθει ανακριβειών και αναληθειών και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας αναφέρουμε τα εξής:
1. Η Ε.Α. του ΕΑΚ Λάρισας ουδέποτε προέβη σε καταγγελία προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για οφειλή της ΠΑΕ ΑΕΛ.
2. Οι ζημιές στο Στάδιο Αλκαζάρ, δεν προκλήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014, αλλά
α) κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ την 22/2/2015,
β) στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ - ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ της 3/6/2015 και γ) στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ - ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ της 10/6/2015.
3. Η Ε.Α., με την ανάληψη των καθηκόντων της την 11/6/2015, ενημέρωσε γραπτώς την ΠΑΕ ΑΕΛ για την υποχρέωσή της που απορρέει από το νόμο, για την αποκατάσταση των ανωτέρω ζημιών, που προκλήθηκαν με υπαιτιότητά της. Σύμφωνα με το Ν. 4326/13- 5-2015(ΦΕΚ 49 τ. Α) για την αντιμετώπιση της βίας, αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών στα Εθνικά Πρωταθλήματα, η προσκόμιση βεβαίωσης εξόφλησης ή διακανονισμού οφειλών από τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύονται από τη Γ.Γ.Α.
4. Ακολούθησε πυκνή αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών.
• Την 12/8/2015 με επιστολή του ο κ. Κούγιας, αιτούμενος τη χορήγηση παραχωρητηρίου για τη χρήση του Σταδίου Αλκαζάρ, δεσμεύτηκε ότι η ανωτέρω υποχρέωση της ΠΑΕ ΑΕΛ θα καλυφθεί προσωπικώς από αυτόν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2015.
• Την 3/12/2015, με επιστολή της η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει σχετική έρευνα αγοράς, αλλά οι οικονομικές συγκυρίες και τα capital controls δεν της επέτρεψαν να προχωρήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς.
• Την 21/7/2016 με επιστολή της η ΠΑΕ ΑΕΛ αιτούμενη τη χορήγηση παραχωρητηρίου για τη χρήση του Σταδίου Αλκαζάρ για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, γνωστοποιεί στην Υπηρεσία την πρόθεσή της για αποκατάσταση των καθισμάτων με δική της δαπάνη, αποδίδοντας την καθυστέρηση σε λόγους ανωτέρω βίας.
• Την 25/8/2016, με επιστολή της η ΠΑΕ ΑΕΛ, δεσμεύεται για την αποκατάσταση με δική της δαπάνη έως την 31/10/2016 των 2.045 καθισμάτων από φθορές χρήσης παρελθόντων ετών. Την 5/9/2016, με επιστολή της η ΠΑΕ ΑΕΛ, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για αποκατάσταση των καθισμάτων και διαβεβαιώνει ότι εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Την 25/9/2016 η Ε.Δ. με έγγραφό της προς την ΠΑΕ ΑΕΛ βεβαιώνει τη μη ύπαρξη άλλης οφειλής από την ΠΑΕ ΑΕΛ, πέραν της υποχρέωσής της, για την αποκατάσταση των 2.045 καθισμάτων, επισημαίνοντας ότι η μη τήρηση της δέσμευσης αυτής, συνεπάγεται την άρση της βεβαίωσης μη οφειλής της ΠΑΕ ΑΕΛ.
• Την 9/11/2016, με επιστολή της η ΠΑΕ ΑΕΛ, ενημερώνει την Υπηρεσία, ότι έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρία, για την προμήθεια, τοποθέτηση και συνολική αποκατάσταση των κατεστραμμένων καθισμάτων, με δική της δαπάνη.
• Την 15/11/2016, η εταιρία Κ. ΜΠΕΡΤΣΑΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε., με έγγραφο της προς την Ε.Δ., αναφέρει ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Μάρκου, έχει συμφωνηθεί η τμηματική παράδοση 2.046 καθισμάτων προς το Στάδιο Αλκαζάρ, δαπάνη της ΠΑΕ ΑΕΛ και ότι έχει αναλάβει την αποξήλωση των παλαιών καθισμάτων και τοποθέτηση των νέων βάσει των αναγκών του Σταδίου. Ορίζει δε και το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, ότι θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Νοεμβρίου 2016 θα ολοκληρωθούν σε 5 δόσεις, ενώ η τμηματική παράδοση θα πραγματοποιείται κάθε 15 ημέρες.
• Την 7/2/2017 η ΠΑΕ ΑΕΛ, αιτήθηκε εκ νέου τη χορήγηση παραχωρητηρίου χρήσης του Σταδίου Αλκαζάρ για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, προκειμένου να την υποβάλει στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, χωρίς να έχει υλοποιήσει ούτε κατ’ ελάχιστο τις προαναφερόμενες δεσμεύσεις της.
• Την 8/2/2017 η Ε.Δ. με έγγραφό της προς την ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει ότι η μη τήρηση της ανειλημμένης της υποχρέωσης για την αποκατάσταση των 2.045 κατεστραμμένων καθισμάτων από φθορές χρήσης που παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της, εκκρεμεί από το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεσμεύει την Υπηρεσία, που είναι υποχρεωμένη να κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με συνέπεια να μην έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει τη χορήγηση παραχωρητηρίου χρήσης του Σταδίου Αλκαζάρ ως εναλλακτικής έδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.
Όλα τα παραπάνω παρατίθενται για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Ε.Δ., αιτείται από την ΠΑΕ ΑΕΛ την ανάκλησή της από 16/3/2017 αχαρακτήριστης και ολότελα ψευδούς και παραπλανητικής ανακοίνωσης της».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν θα υπάρξει επίσημη ανταπάντηση της ΠΑΕ ΑΕΛ στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ, αλλά ωστόσο η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έμεινε… ασχολίαστη.
Αφενός μεν, οι «βυσσινί» υποστηρίζουν ότι στον πρόσφατο δημόσιο οικονομικό απολογισμό της η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρθηκε στη «μοναδική εκκρεμότητα προς το ΕΑΚΛ», κάτι το οποίο είναι απολύτως αληθές, όπως φυσικά και το έχει κάνει και στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην ΠΑΕ, υπάρχει πρόθεση τη δεδομένη χρονική στιγμή να διερευνηθεί το έδαφος για ανεύρεση λύσης με την ΕΔ του ΕΑΚΛ σε ένα ακόμη πρόβλημα που κληροδοτήθηκε στην ΠΑΕ απ’ το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έστω κι αν οι ζημιές δεν έγιναν στο β’ εξάμηνο του ’14 αλλά στο α’ εξάμηνο του ’15.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν παράπονα από τους «βυσσινί» γιατί στην ανακοίνωση του ΕΑΚΛ, στην ΠΑΕ ΑΕΛ θεωρούν, πως δεν απαντάται το «πώς» και το «γιατί» η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εγκάλεσε στις 23/3 την ΠΑΕ να καταθέσει για την οφειλή λόγω της φθοράς των 2.045 καθισμάτων του Σταδίου και μετά την κατάθεση και λίγο πριν την αξιολόγηση του φακέλου αδειοδότησης από την ΕΠΟ, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάπτωσης εγγυητικής.
Επίσης, στην ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θέλουν να ερμηνεύσουν τη χρονική σύμπτωση της συγκεκριμένης ενέργειας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με τη δικαστική προσφυγή της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, (εκδικάζεται στις 4/4) επί των ημερών της οποίας, άνοιξαν πολλά «μέτωπα» – όπως υποστηρίζουν στην ΠΑΕ- που την κατατρέχουν ακόμη και τώρα, όπως η υπόθεση της προσφυγής του Ηλία Κυριακίδη, που κρατάει από την εποχή της διοίκησης της Ερασιτεχνικής στη Γ’ Εθνική.
Να σημειωθεί τέλος πως στον πρόσφατο δημόσιο οικονομικό απολογισμό της η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρθηκε στη «μοναδική εκκρεμότητα προς το ΕΑΚΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass