ΤΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μου ξανάρχονται ένα ένα...

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 22:00

«Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα». Το τραγούδι που έγραψε η Σώτια Τσώτσου και τραγούδησαν με επιτυχία ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Γιώργος Νταλάρας ήταν το μόνο που μπορούσε να αποδώσει πιστά την εικόνα που είδαν περίπου 500 άτομα χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ στον αγώνα μπάσκετ που έπαιξαν οι βετεράνοι Ελλάδας με τους παλαίμαχους της Λάρισας (οι σαραντάρηδες και άνω πολλά είχαν να θυμηθούν) για να ενισχύσουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του «Αριστέα» και του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η ανταπόκριση του κόσμου ικανοποιητική στον αγώνα που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (παρών ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός) και του Δήμου Λαρισαίων (παρόντες ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος) με τους περισσότερους να θαυμάζουν τον τρόπο που ο Ιωαννίδης προπονητής των βετεράνων Ελλάδας συνεχίζει να διαμαρτύρεται στους διαιτητές και να θέλει να κερδίζει. Επίσης η τέχνη του μπάσκετ δεν ξεχάστηκε ούτε από τον Μπουντούρη, ούτε από τον Λιαδέλη, ούτε από τον Κούβελα αλλά και ο δικός μας Δήμο Ντικούδη, Θοδωρή Λιάκο και Γιάννη Λαλάκη.

Ο Γιάννης Λάππας επίσης ακόμα και τώρα μπορούσε να παίζει σε εθνική κατηγορία όπως κάνει η... σειρά του Νέστορας Κόμματος που αγωνίζεται στον Ερμή Αγιάς στη Β' Εθνική κατηγορία.

Ο αγώνας είχε μερικές από τις φάσεις του ένδοξου παρελθόντος αλλά κυρίως πολλές αναμνήσεις που ξεπήδησαν από τις συζητήσεις που έγιναν πριν το παιχνίδι αλλά και μετά από αυτό.

Φόντο οι περισσότερες είχαν τον ΓΣΛ και την Ολύμπια που μεσουρανούσαν πριν το 2010 και οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι είχαν συνδέσει το όνομά τους με αυτές τις δύο ομάδες.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος έστειλε και από ένα κρασί παραγωγής του στους βετεράνους Ελλάδας γιατί λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορούσε να παρευρεθεί ενώ ο Μιχάλης Σπηλιώτης παίκτης του Άρη και του ΓΣΛ με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη και στις δυο ομάδες πήρε τηλέφωνο να ευχηθεί για τον αγώνα αφού μετά από την εγχείριση που του έκανε ο Κώστας Μαλίζος δεν μπορούσε να βρεθεί στο γήπεδο. Το μόνο που είπε ήταν ότι πέτυχε απόλυτα η εγχείριση και θα ήθελε να παίξει η ομάδα του ΓΣΛ της περιόδου 1979-80 ένα παιχνίδι που θα έχει γιορταστικό χαρακτήρα για το λαρισινό μπάσκετ. Μια καλή ιδέα…

Στο ημίχρονο του αγώνα οι βετεράνοι Ελλάδας τίμησαν τον παλαίμαχο Λαρισαίο διεθνή μπασκετμπολίστα Δήμο Ντικούδη (μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας 2004, 5ος Ολυμπιονίκης 2004, πρωταθλητής Ευρώπης 2005 και δευτεραθλητής κόσμου 2006). Επίσης ο Δήμος Λαρισαίων τίμησε την ελληνική ομάδα βετεράνων και επίσης τιμήθηκε η μνήμη του Ηλία Λιάκου παλαίμαχου μπσκετμπολίστα του ΓΣΛ και της Ολύμπια. Την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Χριστίνα.

Στα αξιοσημείωτα ότι με τους Έλληνες βετεράνους αγωνίσθηκαν τρεις πρώην παίκτες του ΓΣΛ, ο Κωνσταντινίδης, ο Κούβελας και ο Λάππας. Ο τελευταίος αγωνίσθηκε και στην Ολύμπια.

Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 66-43 (ημίχρονο 43-28) υπέρ των βετεράνων Ελλάδας ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η «Ελευθερία» (παρευρέθηκε ο διευθυντής Γιώργος Μιχαλόπουλος).

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ(Ιωαννίδης): Μολφέτας, Λιαδέλης, Κωνσταντινίδης, Αγαδάκος, Λάππας, Τσέλιος, Μπουντούρης, Κούβελας.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ(Παπαθεοδώρου): Ντικούδης, Πάκας, Χαρούλης, Λιάκος, Γκαμπέτας, Παγώνης, Λαλάκης, Γουμενόπουλος, Μπουλιάκης, Προβίδας, Γιακούλας, Ζυγελόπουλος.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass