ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:

Δείξαμε το μέταλλο που έχουμε ως ομάδα

* Τίμος Καβακάς: «Μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 19:05

Το ότι ο Απόλλων Λάρισας θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τη νίκη στο τέλος ανέφερε στις δηλώσεις του ο τεχνικός Σάκης Θεοδοσιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό Βόλου για την άψογη φιλοξενία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τη σημαντική προσπάθεια πέρα από το αποτέλεσμα απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα και έδρα και κόντρα σε έναν ανταγωνιστή, με τον ίδιο στόχο. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Ένα παιχνίδι το οποίο είχε ρυθμό, είχε ένταση και για την κρισιμότητά του έγινε σε αθλητικά πλαίσια.

Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ξεκινήσαμε καλά και απειληθήκαμε από στημένες μπάλες, όπου είχαμε δώσει έμφαση. Φυσικά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα με το γκολ που δεχτήκαμε.

 Όμως οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν το μέταλλο που έχουν ως ομάδα, έδειξαν αφοσίωση και πίστη ότι μπορούν να πάρουν κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι. Κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και θεωρώ ότι ο κόπος τους δικαιώθηκε παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα.

 Ίσως έτσι, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, και θα μπορούσαμε να χάσουμε, με την πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός, στην οποία ανταποκριθήκαμε, ίσως θα μπορούσαμε να «κλέψουμε» το παιχνίδι στο τέλος με τις προϋποθέσεις που δημιουργήσαμε. Τίποτα δεν έχει κριθεί σήμερα και για τις δύο ομάδες. Ήταν μία εμφάνιση και ένας βαθμός αυτοπεποίθησης για τη δύσκολη συνέχεια.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Παιχνίδι με παιχνίδι αυτοί οι παίκτες δείχνουν πόσοι καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες είναι και θεωρώ ότι, αν συνεχίσουν έτσι, οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Θέλω να ευχηθώ στον Τίμο καλή συνέχεια στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Ο καθένας κάνει την προσπάθειά του από το δικό του μετερίζι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μόνο για 90 λεπτά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θέλουμε να πάμε μπροστά. Τέλος, ευχαριστώ τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την άψογη φιλοξενία».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΒΑΚΑΣ

Το ότι η ομάδα του παρουσιάστηκε εγκλωβισμένη στο δεύτερο μέρος με έλλειψη καθαρού μυαλού μετά την ισοφάριση του Απόλλωνα, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Τίμος Καβακάς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στους παίκτες του και ότι μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι με ρυθμό και ένταση χωρίς ποιότητα, ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν αυτή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις, πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, ήταν απειλητική και συγκεντρωμένη. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με μία στατική φάση και στη διάρκεια του ημιχρόνου δικαιούμασταν ακόμη ένα τέρμα. Δεν θα μιλήσω για το πέναλτι αν είναι ή όχι. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, και σε μία στιγμή που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεχτήκαμε ένα γκολ «κρύο» για όλους μας και από εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την ηρεμία να οργανώσουμε το παιχνίδι μας. Αλλάξαμε το σύστημά μας, παίξαμε ακόμη πιο επιθετικά, με σκοπό να παίξουμε από τις πλευρές και να δημιουργούμε αριθμητικά πλεονεκτήματα, τα οποία, για να γίνουν, γι’ αυτούς που ξέρουν και γνωρίζουν, ξεκινούν από πίσω. Αλλά πίσω πήγαμε στο διεκδικήσιμο, με αποτέλεσμα να φαίνεται η ομάδα εκνευρισμένη, εγκλωβισμένη και ό,τι κάναμε θα το κάναμε από καθαρά θέμα τύχης.

Ασφαλώς αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εμάς, όμως υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά, δύσκολα και για μας, δύσκολα και για τους αντιπάλους. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί νομίζω ότι εμείς δώσαμε το παιχνίδι στον αντίπαλο και δεν κέρδισε αυτός τον βαθμό. Ακόμη και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα δεν κρίνεται. Ακόμη και ο βαθμός που πήρε ο Απόλλωνας Λάρισας δεν σημαίνει ότι τον βγάζει πρωταθλητή. Αυτά είναι παιχνίδια ψυχολογίας, που περιμένεις τέσσερις μήνες να περάσεις πρώτος. Το ξέραμε, φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, αλλά δυστυχώς από ένα λάθος το πληρώσαμε.

Με βάση την εμπειρία μας δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε πολλά λάθη, ειδικά προς το τέλος, με αποτέλεσμα να μπορούσαμε να πληρώσουμε με μεγαλύτερη απώλεια το συγκεκριμένο ματς».

*Παράλληλα, ο κ. Καβακάς εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές του και την πίστη του ότι η ομάδα του στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα. «Ασφαλώς και πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Και εγώ και ο Σάκης (σ.σ. Θεοδοσιάδης) πιστεύει ο καθένας από την πλευρά του στη δουλειά του, πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του και στην ομάδα του. Εγώ δεν έχω πάψει ποτέ να πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου. Όλοι κάνουν λάθη, και η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές. Το θέμα δεν είναι να αποδώσουμε τις ευθύνες και να πούμε ότι ο Καβακάς έκανε λάθη. Ασφαλώς ο πρώτος που φταίει, όταν μία ομάδα δεν παίρνει ακόμη ένα ντέρμπι είναι ο προπονητής. Ασφαλώς φταίει πρώτα ο προπονητής και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Ο προπονητής ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ποτέ δεν θα κρυφτεί, αλλά τους ποδοσφαιριστές μου συνεχίζω να τους πιστεύω».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ(Ολυμπιακός Β.):

«Και οι δύο προπονητές έκαναν καλή ανάλυση. Τις επόμενες ώρες και μέρες εμείς οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει σίγουρα ν’ ακούσουμε και την έντονη κριτική του κόσμου και θα ακούσουμε πολλά. Όμως, η μάχη του πρωταθλήματος έχει οκτώ αγωνιστικές ακόμη. Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η στιγμή. Έπρεπε να είχαμε πάρει το παιχνίδι αυτό. Ξεκίνησαν όλα καλά. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στον στόχο και μπήκαμε πάρα πολύ καλά στον αγώνα. Εγκλωβίσαμε 100% τα ατού του αντιπάλου, γιατί ο Απόλλωνας είναι ομάδα που είναι πρώτη και έχει κάποια ατού. Προηγηθήκαμε και μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ σε κάποιες φάσεις που βρεθήκαμε κοντά στο τέρμα του αντιπάλου. Ίσως η κόκκινη κάρτα να μας έκανε κακό, γιατί, όταν δεχτήκαμε το γκολ στο 52ο λεπτό, ο αντίπαλος έκανε πάρα πολύ καλή τακτική πίσω και εμείς δεν μπορέσαμε να τους διασπάσουμε. Ξέρω ότι θα ακούσουμε πολλά, αλλά πρέπει να είμαστε παρόντες και να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που υπάρχουν.

Ευχαριστούμε τον κόσμο και θέλουμε να ξανάρθει. Μένουν οκτώ αγωνιστικές και έχουμε πολύ καλές πιθανότητες. Και εγώ πιστεύω ότι μέχρι τελευταία αγωνιστική θα είμαστε στον πόντο για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν χάθηκε τίποτα 100%. Έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες.

Ξέρουμε ότι στην ισοβαθμία ο Απόλλων Λάρισας είναι μπροστά, άρα είναι συν τρεις βαθμούς από μας. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε, δεν το καταφέραμε.

Σίγουρα δεν έχουμε πάρει τα ντέρμπι στην έδρα μας. Αλλά τι να κάνουμε; Να σκύψουμε το κεφάλι και να γίνει η διαφορά την επόμενη βδομάδα μείον πέντε; Αν αντέχουμε την πίεση του πρωταθλητισμού, θα το δείξει ο καιρός. Εγώ λέω ότι αντέχουμε. Είμαστε στο μείον δύο και πρέπει να συνεχίσουμε. Μιλάω ξεκάθαρα κι όχι διπλωματικά.

Μαθηματικά έχουμε πάρα πολλές ελπίδες. Το βλέπετε ότι προσπαθούμε. Ήταν μία καλή ευκαιρία να βγούμε έναν πόντο μπροστά από τον Απόλλωνα Λάρισας. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα κερδίσουμε τους Μαύρους Αετούς. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος και να πάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Έχουμε φτάσει στο τέλος και τα παιχνίδια που περνάνε δεν ξαναγυρνάνε. Είναι δύσκολη στιγμή».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΡΟΔΗΜΟΣ(Απόλλων Λάρισας):

«Πήραμε έναν πολύ σημαντικό βαθμό και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συμπαίκτες μου, για τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Αντιμετωπίσαμε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο, όμως το πρωτάθλημα συνεχίζεται και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό».

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΚΑΒΑΚΑΣ

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου αποτελεί ο Τίμος Καβακάς έπειτα από την ισοπαλία των «ερυθρολεύκων» κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Η ανακοίνωση λύσης της συνεργασίας: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τίμο Καβακά.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass