ΠΩΣ ΕΖΗΣΑΝ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ, Ο ΗΛ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ, ΣΥΜΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ «CAMP NOU»

Τη νύχτα που η ιστορία… υποκλίθηκε στην Μπαρτσελόνα

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2017 22:05

Η μαγική ατμόσφαιρα στο Camp Nou, η ομάδα playstation και τα έξι γκολ με τα οποία «φιλοδώρησε» την Παρί, κάνοντας την ανατροπή του αιώνα στο Champions League, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων των φιλάθλων.

Σαν ένα όνειρο που θα διαρκεί για πάντα. Πόσο μάλλον όταν το όνειρο αυτό είναι αληθινό, όταν το ζεις από κοντά, όπως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Ηλίας Παλαιοχωρλίδης μαζί με τον 12χρονο γιο του, Συμεών, που βρέθηκαν τη μαγική νύχτα της 8ης Μαρτίου στον ποδοσφαιρικό ναό της Βαρκελώνης. Τα λόγια του Ηλία «τι ζήσαμε Θεέ μου» αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις μοναδικές στιγμές και τα έντονα συναισθήματα που βίωσαν ο ίδιος μαζί με τον γιο του, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα (95.500 εισιτήρια ανακοινώθηκαν επίσημα). Όλοι έγιναν μέρος της ιστορίας, αφού οι «μπλαουγκράνα» αναμετρήθηκαν με την ιστορία και τη νίκησαν. Μέχρι σήμερα, σε καμία από τις 58 προηγούμενες περιπτώσεις, ομάδα δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος της 4-0. Η Μπαρτσελόνα μπόρεσε, προκαλώντας παγκόσμια υπόκλιση.
«Όταν ξεκινήσαμε για τη Βαρκελώνη όλοι μού έλεγαν «τι πάτε να δείτε;». Δεν ξέρω πόσοι πίστευαν στο θαύμα αλλά ο λόγος που πήγαμε ήταν γιατί ο μικρός Συμεών πίστευε ότι η Μπαρτσελόνα θα προκριθεί. Και το θαύμα έγινε. Επιστρέφουμε γεμάτοι ποδοσφαιρική μαγεία και ποδοσφαιρικό πολιτισμό» ήταν τα λόγια του Ηλία Παλαιοχωρλίδη, λίγες ώρες μετά το παιχνίδι.
«Πηγαίνουμε πάντα σε έναν αγώνα τσάμπιονς λιγκ το χρόνο. Στην Μπαρτσελόνα βρίσκουμε πιο εύκολα εισιτήριο γιατί ο μικρός Συμεών είναι γραμμένος στην Μπαρτσελόνα επειδή είναι η ομάδα του. Είχαμε αποφασίσει πριν το πρώτο παιχνίδι να έρθουμε στη Βαρκελώνη, αλλά και μετά το 4-0 δεν αλλάξαμε γνώμη επειδή ο Συμεών πίστευε ότι τελικά η Μπαρτσελόνα θα προκριθεί. Πήγαμε για να δούμε αν θα συμβεί το θαύμα. Για να πούμε ότι ήμασταν και μεις εκεί όπου έγινε το ανεπανάληπτο. Ήταν μια ιστορική στιγμή που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια του Ηλία Παλαιοχωρλίδη και στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αμέσως μετά το παιχνίδι. Όπως γράφει «είναι η δεύτερη φορά που βρεθήκαμε με το γιο μου, σ’ αυτό το γήπεδο, μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μπάγερν με 3-0 στον ημιτελικό του Champions League. Όλοι τότε μού είπαν πως είδαμε από κοντά το ματς του αιώνα με την αξέχαστη ντρίπλα του Μέσι στον Μπόατεγκ.
Αυτό που ζήσαμε σήμερα με το Συμεών μπορεί να χαρακτηριστεί η ανατροπή του αιώνα και εγώ, αν και συμπαθών τη Ρεάλ, βγάζω το καπέλο σ’ αυτήν την ομάδα.
Μετά το γκολ του Καβάνι οι περισσότεροι οπαδοί άρχισαν να αποχωρούν και επανήλθαν στο 5-1. Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που ούτε οι παίκτες της Μπαρτσελόνα το πίστευαν, ακόμα και στο 5-1, παρά μόνο ο Νεϊμάρ.
Τέτοιες νύχτες δημιουργούν νέες γενιές οπαδών για τις ομάδες, γι’ αυτό και η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει για χρόνια να θαυμάζεται και να αγαπιέται. Άλλωστε κι εγώ συμπάθησα τη Ρεάλ του «γύπα» τη δεκαετία του ‘80 μετά από τέτοιες ανατροπές. Ανεξαρτήτως οπαδικής συμπάθειας νομίζω πως η Μπαρτσελόνα αξίζει τον σεβασμό όλων μας.
ΥΓ1: Μόνο ο Συμεών πίστευε στην ανατροπή και πριν τον αγώνα και μετά το 3-1 και μετά το 85’. Εύχομαι η εμπειρία του αυτή να του μείνει αξέχαστη.
ΥΓ2: Ακόμα και τώρα οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα γιορτάζουν στη La ramblas και είναι 3 το πρωί στη Βαρκελώνη
ΥΓ3: Το ματς θα είχε τελειώσει αν σκόραρε ο Ντι Μαρία.
ΥΓ4: Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και θυμάται μόνο αυτούς».
Αντί επιλόγου:
Ο Λουίς Ενρίκε το είχε πει «εάν εκείνοι μάς έβαλαν τέσσερα γκολ, εμείς μπορούμε έξι», ο Νεϊμάρ το είχε υποσχεθεί, βάζοντας ακόμα και στοίχημα με τους συμπαίκτες του, λέγοντας «θα σημειώσω τουλάχιστον δύο γκολ», ενώ όλοι ήξεραν ότι εάν υπήρχε μία ομάδα που θα μπορούσε να κάνει αυτή την ανατροπή, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα. Και το απέδειξε.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass