Ο Σ.Μ.Α.Λ. ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΙΛΕΛΕΡ:

Αξιοποιούμε και αναμορφώνουμε την περιοχή της πίστας στη Μεσοράχη

• Με δικά μας έξοδα και χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ χρηματική βοήθεια από τον Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2017 22:30

Με επιστολή του στην «Ε» ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας απαντά στον πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Κιλελέρ κ.Αχιλλέα Βαρδακούλη, όσον αφορά στα όσα ισχυρίσθηκε για την περιοχή της πίστας στη Μεσοράχη.


Αναφέρει πως με δικά του έξοδα αξιοποιεί και αναμορφώνει την περιοχή, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ χρηματική βοήθεια από τον Δήμο Κιλελέρ, οι εργασίες για τη δημιουργία του πάρκου μηχανοκίνητου αθλητισμού έγιναν με όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συνεχίζονται, ενώ αισθάνεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι συμπαραστάτες στην όλη αυτή προσπάθεια και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη έκταση.
Αναλυτικά ο Σ.Μ.Α.Λ. επισημαίνει τα εξής:
«Με χαρά διαβάσαμε επιτέλους και γραπτά, τις πραγματικές θέσεις του Δήμου Κιλελέρ, σχετικά με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Σ.Μ.Α.Λ. εδώ και αρκετά χρόνια, και ιδιαίτερα τα τρία τελευταία, για την αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής της πίστας Motocross στη Μεσοράχη.
Ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο σύλλογος ξεκίνησε πριν δύο (2) χρόνια περίπου εργασίες για τη δημιουργία του πάρκου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση από τις ομοσπονδίες του χώρου (ΜΟΤΟΕ και ΟΜΑΕ), για τη διεξαγωγή προπονήσεων των αθλητών της περιοχής μας και πανελλήνιων αγώνων.
Αναλυτικά, οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα, παρουσιάστηκαν κατά την τελευταία κοινή συνάντηση μελών του συλλόγου, του δημάρχου Κιλελέρ και μαζί σας. Είναι γραπτώς κατατεθειμένες στο πρωτόκολλο του Δήμου Κιλελέρ. Και επειδή πιθανόν δεν θυμάστε, παρακαλούμε ανατρέξτε στο πρωτόκολλο του Δήμου σας.
Τριάντα πέντε (35) ολόκληρα χρόνια η συγκεκριμένη περιοχή, φιλοξενεί αγώνες μοτοσικλέτας, πανελλήνιους και βαλκανικούς, αλλά και αθλητές που προπονούνται. Ποτέ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα με κατοίκους και ιδιαίτερα με τους βοσκούς και τα ζωντανά τους, μιας και υπάρχει μια σχέση αλληλοσεβασμού και εκτίμησης όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό και η απόφαση της παραχώρησης έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ.
Οι υποχρεώσεις που ανέλαβε ο σύλλογος δεν έχουν κάποιο χρονικό περιορισμό, και είναι εξαιρετικά χρονοβόρες ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται δημόσιες υπηρεσίες. Πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι ο σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια που η κρίση μαστίζει τη χώρα μας, η εξεύρεση χρημάτων ή χορηγών ή ακόμα και η χρηματοδότηση από τα μέλη του είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι ο σύλλογος ουδέποτε έλαβε από τον Δήμο Κιλελέρ ούτε ένα (1) ευρώ χρηματική βοήθεια.
Παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κιλελέρ, μια ιδιαίτερα προβληματική περιοχή, «207» στρεμμάτων με καταπατήσεις περίπου τριάντα(30) στρεμμάτων, χωματερές κλπ. Η υποχρέωση του Δήμου να οριοθετήσει την περιοχή δεν έγινε ποτέ, παρά τις υποσχέσεις που λαμβάναμε κατά καιρούς. Αντίθετα, κλήθηκε ο σύλλογος να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» καλύπτοντας όλα τα σχετικά έξοδα και χάνοντας έτσι δέκα έξι (16) ολόκληρους μήνες.
Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ήταν πάντα στο πλευρό του συλλόγου και βοηθούσαν συνεχώς για την κοινή προσπάθεια ανάπλασης και αξιοποίησης της περιοχής.
Δεν θα συνεχίσουμε καμία άλλη δημόσια αντιπαράθεση με τον Δήμο Κιλελέρ ή με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αχιλλέα Βαρδακούλη καθώς οι εργασίες ανάπλασης του χώρου συνεχίζονται. Σκοπός μας στη συγκεκριμένη έκταση ήταν και θα είναι να δημιουργηθεί ένα Πάρκο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κόσμημα για την περιοχή, στην οποία θα δώσουμε ζωντάνια, θα την αναβαθμίσουμε και θα χαρούμε όλοι μας από τα αποτελέσματα που είναι βέβαιο πως θα έχουν θετικό αντίκτυπο.
Θα δούμε λοιπόν προσεχώς αν ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό μας, για την από κοινού προσπάθεια ουσιαστικής αξιοποίησης του χώρου, που αποτελεί το κύριο μέλημά σας, όπως αναφέρεστε ή αν θα επιλέξετε να υποστηρίξετε την άποψη κάποιων ατόμων που εξυπηρετούν ατομικά συμφέροντα και οφέλη.
Αισθανόμαστε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη έκταση.
Υ.Γ. Για τις καταπατήσεις επί αρκετά χρόνια δημόσιας περιουσίας, στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως ο καταπατημένος – καλλιεργημένος, ακόμα και σήμερα, αγροτικός δρόμος, ούτε λόγος…
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Σ.Μ.Α.Λ.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass