ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΔΠΛ κ. ΝΙΤΣΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ Γ.Σ.

«Αυτός ο Σύνδεσμος δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει»

• Κυριάρχησαν οι σχέσεις με την ΕΠΣΛ και το οικονομικό • Τι ειπώθηκε για Γρηγορίου, Μπουχλαριώτη αλλά και για τη φράση «ακόμα ένα τρίμηνο έχετε ζωή εδώ πέρα» • Νίτσας: «Είμαστε αποφασισμένοι σαν Δ.Σ. να διεκδικήσουμε κάποια χρήματα»

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2017 12:30

Ενωμένοι και αποφασισμένοι να κρατήσουν ζωντανό, με κάθε κόστος, τον ΣΔΠΛ δήλωσαν οι διαιτητές μέλη του Συνδέσμου στη χθεσινή Γ.Σ., που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 30 μελών και στην οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2016 καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός για το τρέχον έτος.


Η κατάσταση η οποία επικρατεί στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει θέσει τους Συνδέσμους στο περιθώριο, οι σχέσεις με την ΕΠΣΛ και φυσικά τα οικονομικά ήταν αυτά που κυριάρχησαν στη χθεσινή Γ.Σ. του ΣΔΠΛ.
Η εικόνα χθες στα γραφεία της Πανός δεν είχε καμία σχέση με άλλες εποχές και αν μη τι άλλο  δεν θύμιζε την αίγλη και την οντότητα που είχε μέχρι πρότινος ένας από τους ιστορικότερους Συνδέσμους της Ελλάδας, αφού η απουσία των νέων διαιτητών και δη των αξιολογημένων (λόγω του καθεστώτος που επικρατεί και του νέου κανονισμού της ΕΠΟ) ήταν κάτι περισσότερο από αισθητή. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων ήταν μη εν ενεργεία διαιτητές τους οποίους πλαισίωσαν ορισμένοι από τους μη αξιολογημένους διαιτητές.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΔΣΠΛ, Στέλιος Νίτσας τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες προκειμένου να επανέλθουν κάποια πράγματα που γίνονταν ανελλιπώς από την ίδρυση του Συνδέσμου το 1960, όχι όμως όλα, λόγω των πενιχρών οικονομικών και αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε, μέχρι και πέρσι η ΕΠΣΛ έδινε στον Σύνδεσμο κάποια χρήματα από τα ποσοστά των διαιτητών αλλά φέτος αυτό σταμάτησε. Όπως χαρακτηριστικά είπε «τον τελευταίο χρόνο προέκυψαν κάποια προβλήματα από κάποια μέλη της ΕΠΣΛ και ο Σύνδεσμος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει και θα επανέλθουμε όπως παλιότερα. Γιατί για να λειτουργήσουν τα γραφεία αυτά, έχουν έξοδα της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως» για να προσθέσει «συνεχίζουν να λένε ότι τρώμε τα λεφτά των παραγόντων. Εμείς διαχειριζόμαστε τα λεφτά των διαιτητών, γιατί κάτι επιστρέφαμε πίσω στους διαιτητές από αυτά που παίρναμε. Σήμερα δεν υπάρχει επιστροφή».
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την ΕΠΣΛ, ο κ. Νίτσας είπε ότι «η Ένωση βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και όσο και να θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτό δεν μπορούμε. Χθες (σ.σ. στη συγκέντρωση της Δευτέρας) ήρθαν δύο παράγοντες και είπαν ότι ακόμα ένα τρίμηνο έχετε ζωή εδώ πέρα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει τα γραφεία του Συνδέσμου. Γιατί είναι τα μόνα που αγοράστηκαν με λεφτά των διαιτητών και χωρίς επιχορήγηση όπως έγινε σε άλλους Συνδέσμους της Ελλάδας».
Σχετικά με τις διαγραφές των εν ενεργεία διαιτητών και των διαιτητών μελών της ΕΔ/ΕΠΣΛ από τον Σύνδεσμο ο κ. Νίτσας άσκησε κριτική στους χειρισμούς της ΕΠΣΛ λέγοντας ότι αυτό έγινε μόνο στη Λάρισα, φέρνοντας παραδείγματα Ε.Δ. άλλων Ενώσεων της χώρας (Φθιώτιδα, Σέρρες, κλπ.) στις οποίες δεν ισχύσει κάτι τέτοιο όπως τόνισε.
«Ο κανονισμός τον οποίο επικαλούνται γράφει ένας διαιτητής δεν μπορεί να είναι εγγεγραμμένος σε άλλον φορέα. Άλλος φορέας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Θα μπορούσαν να γράψουν δεν μπορεί ένας διαιτητής να είναι εγγεγραμμένος σε Σύνδεσμο, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Είναι αντισυνταγματικό. Ο κ. Τριτσώνης που είναι επικεφαλής της διαιτησίας στην Ελλάδα είναι μέλος του Συνδέσμου Αθηνών. Έκανα ερώτημα στην ΕΠΟ για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο για τις τρεις ιδιότητες που έχω: πρόεδρος του Συνδέσμου, περιφερειακός σύμβουλος διαιτησίας και εκπαιδευτής α’ κατηγορίας και η απάντηση ήταν «φυσικά όχι».
Αναφερόμενος στο πλάνο της ΠΔΕ της ΕΠΟ για τη διαιτησία ο κ. Νίτσας είπε, ότι αναμένεται να συγκροτηθεί Ένωση Διαιτητών (θα αντικαταστήσει την ΟΔΠΕ) η οποία θα ανήκει στην ΕΠΟ με δικαίωμα ψήφου και επίσης αναμένεται να επανέλθουν οι Σύνδεσμοι στο παλιό καθεστώς, για να τονίσει στη συνέχεια πως «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτός ο Σύνδεσμος δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει. Θα λειτουργεί έστω και με 20 άτομα. Είναι ηθική υποχρέωση. Είναι μια υπόσχεση που θα την κρατήσω, έστω και αν χρειαστεί να κάνουμε έρανο».

 

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗ
Το θέμα των σχέσεων ΕΠΣΛ-ΣΔΠΛ απασχόλησε αρκετές φορές τη χθεσινή Γ.Σ., έτσι σε μία ερώτηση που τέθηκε από τον κ. Γιάννη Τσιωνά, ο κ. Νίτσας είπε:
«Μην ξεχνάτε ότι μέχρι το 2009 που ανέλαβε την ΕΠΣΛ ο κ. Γρηγορίου, ο Σύνδεσμος είχε κλείσει. Συνεχίζει το ίδιο άτομο να είναι στην προεδρία της ΕΠΣΛ. Προφανώς και δεν άλλαξε αυτός. Κάποιοι άλλοι ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο και οι οποίοι αποκαλύφθηκαν και τώρα πηγαίνουν απέναντι. Αυτοί οι άλλοι είναι που θέλουν να κλείσει ο Σύνδεσμος. Δεν είναι τρελός αυτός ο οποίος τον άνοιξε να τον κλείσει.
Επειδή ήμουν μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ, όταν ξεκίνησε μία αντιπαράθεση, ο κ. Μπουχλαριώτης είπε θα πάρω τους διαιτητές και θα τους πάω στο «Αστόρια». Το σπίτι των διαιτητών όμως δεν είναι το «Αστόρια». Έκανε μία προσφορά προσβλητική, κάπου 100 ευρώ το μήνα (σ.σ. για τα γραφεία του ΣΔΠΛ). Κάναμε ένα συμβούλιο και σχεδόν αποφασίσαμε να κλείσει ο Σύνδεσμος. Δεν θέλουμε τις συγκεντρώσεις της Δευτέρας, πάτε σε όποιο ξενοδοχείο θέλετε. Τελικά επικράτησε η πιο ψύχραιμη άποψη. Μετά επανήλθε με άλλη προσφορά στις 3.500 ευρώ ετησίως. Ειπώθηκαν πολλά αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι σαν Δ.Σ. να διεκδικήσουμε κάποια χρήματα».
Σε ερώτηση για τα δικαστήρια στα οποία οι Σύνδεσμοι διεκδίκησαν τα ποσοστά των διαιτητών από τις ΕΠΣ, ο κ. Νίτσας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί ο Σύνδεσμος να στραφεί εναντίον κανενός. Μπορεί μόνο ατομικά ο κάθε διαιτητής. Μάλιστα στο θέμα αυτό παρενέβη ο κ. Λουτρίδης, αναφέροντας το παράδειγμα του Συνδέσμου Σερρών που δικαιώθηκε μεν δικαστικά αλλά λεφτά δεν πήρε, γιατί το εφετείο τον έκρινε αναρμόδιο.

 

ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Τον λόγο μεταξύ άλλων πήρε το μέλος του Δ.Σ. Τρύφωνας Φαρμάκης, ο οποίος εξέφρασε το παράπονό του προς τον πρόεδρο κ. Νίτσα για τον τρόπο με τον οποίο αντικαταστάθηκε από τη θέση του γ. γραμματέα, αλλά και τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν καλείτο σε συμβούλια. Παράλληλα τόνισε σχετικά με τις πρόσφατες βραβεύσεις που έγιναν στον ΣΔΠΛ, ότι θα έπρεπε να βραβευθεί και ένας διαιτητής.
Από την πλευρά του ο Θανάσης Δρυστέλλας τόνισε ότι ο Σύνδεσμος έδειξε αδυναμία στο χειρισμό κάποιων θεμάτων καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «ακόμα έξω λένε ότι εμείς οι διαιτητές τα παίρνουμε ενώ οι παράγοντες δίνουν λεφτά» και διερωτήθη γιατί απουσιάζουν οι εν ενεργεία διαιτητές.

 

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό σύμφωνα με τον ταμία κ. Λουτρίδη, τα έξοδα για το 2016 ανέρχονται στις 7.527 ευρώ και τα έσοδα στις 9.547. Το συνολικό υπόλοιπο του Συνδέσμου ανέρχεται στο ποσό των 20.949 ευρώ, ενώ για το 2017 έχει προϋπολογισθεί το ποσό των 17.000 ευρώ (έσοδα και έξοδα).

 

Σεμινάριο στο AEL FC ARENA

Πριν τη χθεσινή Γ.Σ. του ΣΔΠΛ, ο πρόεδρος και εκπαιδευτής α’ κ. Νίτσας και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Ζήλος βρέθηκαν στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA όπου πραγματοποιήθηκε το υποχρεωτικό σεμινάριο Κανόνων Διεξαγωγής Αγώνων στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Συμμετείχαν όλα τα τμήματα της ΠΑΕ με τους προπονητές και τα στελέχη τους.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass