ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Πουλάω την ΑΕΛ το καλοκαίρι

*Ο Σάκης Τσιώλης δεν αποχωρεί όσο θα είμαι εγώ εδώ *Θέλω να φύγω χειροκροτούμενος από τη Λάρισα * Να είμαστε μία γροθιά, αρχής γενομένης από το ματς με την Κέρκυρα

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 14:00

Μετά τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε την αποχώρησή του από τους «βυσσινί» το ερχόμενο καλοκαίρι ενώ τόνισε πως μέχρι να αποχωρήσει από τη Λάρισα θα στηρίξει τον προπονητή Σάκη Τσιώλη.

Ανέφερε πως θέλει να φύγει χειροκροτούμενος από τη Λάρισα και έκανε έκκληση στους υγιείς φιλάθλους της ομάδας να είναι όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου με την Κέρκυρα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτό που είδα σήμερα σαν ποδόσφαιρο από τότε που είχα την ευθύνη μιας ομάδας συνολικά εδώ και πολλά χρόνια ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου. Ποτέ δεν είδα ομάδα να παίζει έτσι. Ο πρώτος όμως που αποφασίζει σε μία ομάδα είναι ο ιδιοκτήτης. Οι επιλογές προπονητών ή συνεργατών είναι αυτές που βαραίνουν τον ιδιοκτήτη μιας ομάδας. Και αυτό το γνωρίζω από τότε που ασχολούμαι, εδώ και 50 χρόνια, με το ποδόσφαιρο. Και η ευθύνη ήταν αποκλειστικά δική μου γι' αυτό που είδατε.

Εγώ επέλεξα τους προπονητές. Εγώ πήρα αυτούς τους παίκτες. Δεν υπάρχει άλλος υπεύθυνος παρά μόνον εγώ. Αυτή είναι η μοίρα όμως του ιδιοκτήτη που παίρνει τις αποφάσεις. Μόνο αυτός που δεν αποφασίζει δεν κάνει λάθη.

Επειδή όμως έχω ένα ιδιαίτερο σύστημα αξιών κι επειδή στο επάγγελμά μου έχω ξεχωριστή θέση ως νομικός έχω μάθει να απαιτώ στη ζωή μου ανάλογη αντιμετώπιση. Είτε η ΑΕΛ μείνει είτε η ΑΕΛ υποβιβαστεί, όσο εγώ θα είμαι ιδιοκτήτης δεν θα αλλάξει προπονητή. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω προπονητή, σας αποκαλύπτω ότι ο Τσιώλης δεν φεύγει. Έχει γεμίσει το κινητό μου με αυτοπροτάσεις προπονητών όμως πιστεύω ότι έχουμε καλούς προπονητές. Εμπιστεύομαι τον Σάκη Τσιώλη.

Και θέλω να τονίσω το εξής. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει το καλοκαίρι θα αλλάξει ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ. Από αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορούν να σκέφτονται πως μια ομάδα που δεν χρωστάει, που έχει 40 παίκτες ρόστερ, που έχει δικό της προπονητικό κέντρο μπορούν να την αγοράσουν. Να την αγοράσουν από έναν άνθρωπο που πήρε την ομάδα με ένα συμβόλαιο παίκτη, χωρίς αδειοδότηση το καλοκαίρι, χωρίς πλάνο, να έχει πετύχει την άνοδο με αξιόλογους παίκτες και να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Θα την αγοράσουν από έναν άνθρωπο που έχει προσωπική αξιοπρέπεια και δεν ανέχεται να μειώνεται από κανέναν. Που δεν έχει σκοπό να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Που όλη του η περιουσία έχει πάει στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια λόγω της προσωπικής του κουλτούρας και θέλει να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους και τον κόσμο χαρούμενο. Αυτό ήταν και το όνειρο της ζωής μου και αυτό προσπάθησα να κάνω εδώ στη Λάρισα.

Έχω ακυρώσει όλη μου την προσωπική ζωή, έγινα ισοϋψής με τον υπόκοσμο λόγω του ποδοσφαίρου. Νιώθω πολύ άσχημα που βρίσκω ανθρώπους στην καθημερινότητά μου, που αν είχαν κλείσει ραντεβού στο γραφείο μου θα τους έβλεπα μετά από μήνες.

Ξέρω όμως ότι δεν μπόρεσα να πετύχω αυτά που ονειρεύονται οι οπαδοί μας. Ο κόσμος θέλει μία ομάδα που πρέπει να βγαίνει στην Ευρώπη, να παίξει ποδόσφαιρο, να κατακτήσει τίτλους. Ελπίζω η νέα ιδιοκτησία το καλοκαίρι που θα έρθει για να αγοράσει την ομάδα να κάνει υπερήφανους τους οπαδούς μας.

Εγώ δεν θέλω να είμαι αυτός που θα επαναλάβει τα λάθη της οικογένειας Καντώνια που πήραν πρωτάθλημα και ο κόσμος τους έβριζε. Ή του Πηλαδάκη που διέθεσε όλη του την περιουσία για να κατακτήσει το Κύπελλο και να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη για να φτάσει στο τέλος να ακούει ύβρεις. Αυτοί έφτασαν να είναι βριζόμενοι από τους φιλάθλους και εγώ κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπω σε κανέναν. Από καμία ομάδα όταν έφυγα δεν άκουσα ύβρεις. Δείτε τον ΠΑΣ, που όταν τον ανέλαβα έπαιζε στις μικρότερες κατηγορίες και έφτασε εκεί που έφτασε.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως είναι απόλυτη η απόφαση και όποιος θέλει να πάρει τις μετοχές μου να χτυπήσει την πόρτα μου το καλοκαίρι. Όμως μέχρι τότε, εμείς που είμαστε το περιβάλλον της ΑΕΛ θέλω να είμαστε μία γροθιά. Αρχής γενομένης από το ματς με την Κέρκυρα. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τις ομάδες που ανταγωνιζόμαστε ούτε με την υποδομή μας , ούτε την οργάνωση, ούτε με το επίπεδο μας, ούτε με την ιστορία μας. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα καταφέρει να σωθεί εύκολα και να τερματίσει στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Εγώ θέλω να φύγω χειροκροτούμενος.

Από αύριο το πρωί κλείνει το ραδιόφωνό μας που προκάλεσε μόνο κακό στην ομάδα. Κάνω ένα σάλπισμα νίκης για να στηρίξουν όλοι την ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο με την Κέρκυρα που με ένα δελτίο, με χρέη από προηγούμενες ιδιοκτησίες, χωρίς αδειοδότηση, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έκανε ένα καλό ρόστερ και παίζει εκεί που αρμόζει στην ιστορία της.

Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα των οπαδών μας και μπορεί να τους ενώσει είναι ευπρόσδεκτος για να αγοράσει τις μετοχές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μου. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα και να δώσω την ομάδα ούτε σε Ισπανούς, ούτε σε νταραβερτζήδες, ούτε σε Κινέζους. Με ενδιαφέρει το μέλλον και η εξασφάλιση του μέλλοντος, τίποτα άλλο.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι όλοι σας θα δείτε από εδώ και πέρα ποια είναι η ΑΕΛ. Αυτή η εικόνα αυτής της ομάδας να μην νομίζει κανείς ότι μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και όλων μας. Η ομάδα μας όσο θα είμαι εγώ επικεφαλής θα είναι πολεμικό έργο στο γήπεδο. Θα δουν το πραγματικό μας πρόσωπο το Σάββατο. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μου αρέσει η νοοτροπία του, αλλά σήμερα εμείς τους κάναμε να φαίνονται έτσι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass