Η ΑΕΛ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ(1-1)

Χ… πάλι καλά

*Ο Ρέντζας πέτυχε και τα δύο τέρματα (το ένα αυτογκόλ)

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2017 14:15

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Ο Βασίλης Ρέντζας τα έκανε όλα στον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΛ 1-1 καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ για λογαριασμό της ΑΕΛ στο 10 με υπέροχο σουτ αλλά και αυτό του Ηρακλή στο 43' στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα και άθελά του έγινε μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με ανάμεικτα συναισθήματα. Όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα μάλλον αυτό ευνοεί την ΑΕΛ γιατί η αγωνιστική της εικόνα ήταν άσχημη αλλά διατηρεί περισσότερες πιθανότητες παραμονής απέναντι στον Ηρακλή (κράτησε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς) αλλά και τη Βέροια με τον Λεβαδειακό που σήμερα αγωνίζονται κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα).

Η ΑΕΛ ήταν τυχερή δύο φορές στο δεύτερο μέρος που οι παίκτες του Ηρακλή δεν μπόρεσαν να βρούνε δίχτυα και σε συνδυασμό με το ευνοϊκό πρόγραμμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος κρατάει την τύχη της παραμονής στα «χέρια» της.

Σε ένα παιχνίδι που θα έκρινε πολλά, η ΑΕΛ(με νίκη θα ξέφευγε από τον κίνδυνο του υποβιβασμού) παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν κατώτερη του αναμενομένου και μερικά διάστημα ήταν απογοητευτική απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε πολλά προβλήματα (έχασε τον Περόνε στην προθέρμανση λόγω τραυματισμού και μπήκε αργότερα ενώ ο Κούρος για μισή ώρα αγωνίσθηκε τραυματίας).

Ουσιαστικά η λαρισινή ομάδα με σημαντικά αγωνιστικά πλεονεκτήματα δεν μπόρεσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά το γεγονός ότι πήρε τον βαθμό «γιατρεύει» τις αγωνιστικές «πληγές» που υπήρξαν στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Πάντως αν θέλει η ΑΕΛ να ξεφύγει από περιπέτειες θα πρέπει να μάθει να παίζει καλά και να κερδίζει. Ειδάλλως θα ζει για πολλούς αγώνες με το άγχος της παραμονής. Βέβαια έχει να δώσει έναν εξ αναβολής αγώνα την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ και το ερχόμενο Σάββατο υποδέχεται την Κέρκυρα που μπορεί να συλλέξει βαθμούς και να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αλλά με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή οι νίκες θα έρχονται πολύ δύσκολα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με την ενδεκάδα που έδειξε στην τελευταία προπόνηση(έγραψε σχετικά η «Ε») έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Ρέντζα(δεξιά), Φάρκας, Τικίτο, Μονιάκη(αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους Μασαλέσα, Αναστασόπουλο, Ντέλετιτς και στην επίθεση τους Ικάουνιεκς (αριστερά), Τσακοπίτο, Ναζλίδη(δεξιά). Η τακτική που ξεκίνησε ήταν 4-3-3.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική για την ΑΕΛ με λίγο κόσμο και τα ΜΑΤ εκτός γηπέδου για τον εμφύλιο των οπαδών του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε πιο δυνατά με δύο συνεχόμενα κόρνερ αλλά στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και το γκολ που πέτυχε ο Ρέντζας θα έδιωχνε το άγχος των παικτών ενώ ο Σάκης Τσιώλης σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα νώτα του γύρισε την τακτική σε 4-4-1-1(ο Ναζλίδης πίσω από τον Τσακοπίτο).

Ο Ηρακλής πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ ο Θεοδωρόπουλος έδειξε από την αρχή ότι ήταν σε άσχημη μέρα(συμβαίνουν και αυτά…)

Τελικά λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος ο Ρέντζας με αυτογκόλ έκανε το 1-1 και το παιχνίδι πήρε νέα τροπή.

Ο Τσιώλης έριξε τον Γκαγέχο στον αγώνα και στη συνέχεια τον Αβραάμ μετέτρεψε το σύστημα σε 4-5-1 και η ΑΕΛ φαινόταν να πατάει «καλά» αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν ο Ηρακλής στις αντεπιθέσεις χάρη στα κέφια του Λεοζίνιο κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο του Γροντή ήταν πιο απειλητικός. Δύο φορές έφθασε κοντά στον γκολ αλλά δεν το πέτυχαν οι γηπεδούχοι λόγω της αστοχίας του Στάμου(71') και του Πασά(86').

Το τελικό 1-1 σαν αποτέλεσμα ήταν καλό για την ΑΕΛ με τον Τσιώλη να δείχνει ευχαριστημένος για τον βαθμό. Και βέβαια να τονίσουμε ότι με τον Τσιώλη προπονητή η ΑΕΛ έχει δώσει έξι παιχνίδια εκτός έδρας και τέσσερα στην έδρα της. Σίγουρα είναι άτυχος και αγωνιστικά καθώς Αβραάμ, Βαρέλα και Ντοντό έχουν χάσει τα περισσότερα παιχνίδια επί των ημερών του…

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

2': Σουτ του Στάμου μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

7': Ο Αναστασόπουλος κάνει σέντρα από δεξιά και ο Χουάντερσον τελευταία στιγμή αποκρούει προ του Ικάουνιεκς.

10': Ο Ρέντζας με ατομική προσπάθεια από τα δεξιά μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.

23': Σουτ του Πασά μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

27': Εκτέλεση φάουλ από τον Μοντέιρο στέλνει την μπάλα άουτ.

34': Σέντρα-σουτ του Κούρου από τα δεξιά αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

41': Εκτέλεση φάουλ από τον Ναζλίδη η μπάλα στην αγκαλιά του Χουάντερσον.

43': Κάθετη πάσα του Γροντή προς τον Μοντέιρο και ο Ρέντζας στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα βάζει αυτογκόλ.

59': Ο Λεοζίνιο σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.

63': Σουτ του Περόνε από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά πλάγια στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

64': Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.

66': Ο Ναζλίδης μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

71': Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Λεοζίνιο και ο Στάμου μόνος προ κενής σχεδόν εστίας στέλνει την μπάλα άουτ.

75': Υπέροχη μπαλιά του Λεοζίνιο στον Περόνε που μέσα στη μεγάλη περιοχή καθυστερεί και προλαβαίνει ο Τικίτο και αποκρούει.

78': Σουτ του Ρέντζα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

86': Εκπληκτική πάσα του Λεοζίνιο στον Πασά που βγαίνει μόνος προ του Θεοδωρόπουλου που σουτάρει και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

88': Σέντρα του Λεοζίνιο η μπάλα φθάνει στον Κυνηγόπουλο που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Μασαλέσα. Από κει και πέρα ο Θεοδωρόπουλος ήταν στη χειρότερή του μέρα , ο Ρέντζας έβαλε δύο γκολ αλλά τόσο αυτός όσο και ο Μονιάκης ταλαιπωρήθηκαν από τα πλάγια. Ο Τικίτο καλύτερος του Φάρκας αλλά όχι σε υψηλή απόδοση. Ο Αναστασόπουλος φάνηκε μόνο στην αρχή της αναμέτρησης ενώ ο Ντέλετιτς ήταν καλός στο πρώτο μέρος.

Ο Ναζλίδης πάλεψε πολύ ενώ ο Τσακοπίνο προσπαθούσε να κρατήσει πίσω τους αντιπάλους του.

Ο Ικάουνιεκς δεν πήγε καλά.

Από τις αλλαγές μόνο ο Αβραάμ φάνηκε γιατί ο Γκαγέχο δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Φατιόν έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Από τον Ηρακλή καλύτερος ο Λεοζίνιο και ακολούθησαν οι: Γροντής, Στάμου και Δώνης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον κ. Θάνου (Γρεβενών) που έδωσε κίτρινες κάρτες στους:Στάμου, Γροντή, Δώνη, Ικάουνιεκς, Θεοδωρόπουλο, Φάρκας.

Οι βοηθοί Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τάτσης (Ηπείρου) δεν απέφυγαν τα λάθη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κούρος (69' Καραγκούνης), Τζανετόπουλος, Στάμου, Σαραμαντάς, Γροντής (87' Κυνηγόπουλος), Δώνης, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60' Περόνε), Λεοζίνιο, Πασάς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Τικίτο, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Αναστασόπουλος (84' Φατιόν), Ναζλίδης, Ικαούνιεκς (46' Γκαγιέγο), Τσακοπίνο (57' Αβραάμ), Ντέλετιτς.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ακόμα έναν βαθμό πρόσθεσε στη συγκομιδή του ο Πανιώνιος και παρέμεινε αήττητος στην Τρίπολη συνεχίζοντας την εκπληκτική του πορεία. Οι «κυανέρυθροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον τοπικό Αστέρα και βρίσκονται -προσωρινά- μόνοι στη δεύτερη θέση της Super League μετά από 18 αγώνες! Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με πέναλτι του Μάσα στο 43΄, ενώ ο Ταπόκο ισοφάρισε στο 47΄, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (61΄ Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74΄ Ιωαννίδης), Μανιάς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (46΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (87΄ Καθάριος), Μασούρας (69΄ Μαχμούτοβιτς)

Στις αναμετρήσεις για την 18η αγωνιστική της Super League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος       1-1

Ξάνθη-ΑΕΚ   (αργά χθες)

ΣΗΜΕΡΑ 29/1

15:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

17:15 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

17:15 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

17:15 Πλατανιάς-Κέρκυρα

19:30 Βέροια-Ολυμπιακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Ολυμπιακός  42

Πανιώνιος     32 -18αγ.

Ξάνθη 31

Παναθηναϊκός          30

ΠΑΟΚ 26 -16αγ.

ΑΕΚ    25

ΠΑΣ Γιάννινα 25

Πλατανιάς     22

Ατρόμητος     22

Αστέρας Τρίπολης   20 -18αγ.

Παναιτωλικός 19

Κέρκυρα       17 -16αγ.

ΑΕΛ    16

Βέροια          13 -16αγ.

Λεβαδειακός 13

Ηρακλής        9 -16αγ.

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass