ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η UEFA

«Βασιλιάς» του αθλητισμού το ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 11:52

Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς του αθλητισμού στην Ευρώπη αλλά όπως αποδεικνύεται και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό που κυριαρχεί και ακολουθείται περισσότερο από κάθε άλλο άθλημα ή παιχνίδι στην ήπειρό μας και από εκεί στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Έκθεση συγκριτικής αξιολόγησης της UEFA που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου υπερβαίνουν κατά πολύ τις καλύτερες ομάδες σε άλλα αθλήματα. Έτσι, μεταξύ των 20 αθλητικών ομάδων, που ακολουθούνται περισσότερο στο Facebook, οι πρώτες 8 θέσεις ανήκουν στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες. Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που έχουν αποκτήσει φίλους σε όλο τον κόσμο.
Τις δύο ομάδες της Ισπανίας, ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπάγερν, Λίβερπουλ και Μίλαν. Το Τop 10 συμπληρώνεται από την εθνική ομάδα κρίκετ της Ινδίας και την ομάδα του ΝΒΑ, Λος Άντζελες Λέικερς.
Το Κρίκετ είναι ένα άθλημα, που δεν είναι γνωστό στην Ευρώπη, όμως είναι ο βασιλιάς του αθλητισμού στη Νοτιοανατολική Ασία. Ειδικά στην Ινδία, όπου ο μεγάλος πληθυσμός της χώρας έχει επιτυχώς βάλει στη σχετική λίστα Top-20 δύο ομάδες: Κίνγκ Ρίντερς και Σούπερ Βασιλείς. Σε αυτή τη λίστα εμφανίζονται τρεις ομάδες από το μπάσκετ: Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην 16η θέση. Αμέσως μετά Σικάγο Μπουλς και Μαϊάμι Χιτ. Όσο για ποδοσφαιρικούς συλλόγους, αυτή η κατάταξη συμπληρώνεται από Παρί Σ.Ζ. Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Γαλατασαράι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass