ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ

Εδραιώνει τη θέση της στην 5άδα

*Α. Παπαδόπουλος: «Παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι μετά τη διακοπή»

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2017 9:00

Ποδαρικό με το δεξί στο 2017 έκανε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ, η οποία πήρε μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί των Μαχητών με 75-70.

Μία νίκη με την οποία οι «βυσσινί» εδραιώνουν τη θέση τους στην κορυφαία πεντάδα της Α2 Εθνικής (σ’ αυτό συνετέλεσε και η νίκη του ΓΣΛ που έκοψε τη φόρα του Εθνικού) και παράλληλα ενισχύουν την ψυχολογία τους ενόψει του ντέρμπι με τον Αστακό στις 21 του μηνός στο κλειστό της Νεάπολης (μεσολαβούν τα εξ αναβολής παιχνίδια της Α2 και το ρεπό).

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών, παρουσιάστηκε έτοιμη στον βαθμό που έπρεπε και κυρίως κατάφερε να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες που παρουσιάστηκαν, λόγω ασθενειών, το προηγούμενο διάστημα και αφορούσαν κυρίως στους Σταμπουλή, που έκανε μόνο μία προπόνηση την περασμένη εβδομάδα και Δεληγιώργη ο οποίος απείχε των προπονήσεων και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο παιχνίδι.

Το πολύ καλό ροτέισον ωστόσο έδωσε τις λύσεις στους «βυσσινί», με τους Τσούτσο και Θορστέινσον να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο πρώτος σημείωσε 21 πόντους (με 3 στα 4 τρίποντα), ενώ ο δεύτερος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια καθώς εκτός από τους 18 πόντους που πέτυχε μάζεψε 11 ριμπάουντ πετυχαίνοντας νταμπλ νταμπλ. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Τσιλούλη που είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ. Εν κατακλείδι οι «βυσσινί» στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στα ριμπάουντ (ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα) με 32 έναντι 22 των γηπεδούχων. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να ελέγξουν το παιχνίδι και να επιβάλουν τον ρυθμό τους, φτάνοντας δίκαια στην πολύτιμη νίκη.

«Είναι σημαντικό που καταφέραμε να κερδίσουμε. Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κάθε νίκη είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Στο μεγαλύτερο διάστημα είχαμε πολύ καλή απόδοση και μπορώ να πω ότι ελέγχαμε απόλυτα το ματς. Αντιμετωπίσαμε ωστόσο κάποια προβλήματα αναφορικά με την πίεση που άσκησε ο αντίπαλός μας στα τελευταία 4 λεπτά, αλλά ευτυχώς δεν μας στοίχισε. Μπορώ να πω ότι παρουσιαστήκαμε πανέτοιμοι και συγκεντρωμένοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί τα παιχνίδια μετά τη διακοπή είναι πάντα ερωτηματικό για όλες τις ομάδες.

Δείξαμε ότι δεν επαναπαυθήκαμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε μια δύσκολη έδρα και καλύψαμε τις απουσίες από την προηγουμένη εβδομάδα.

Έχουμε μπροστά μας το εντός έδρας ντέρμπι με τον Αστακό, ωστόσο επειδή μεσολαβούν κάποιες μέρες θα κάνουμε την προετοιμασία μας για να παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και να διευρύνουμε το σερί μας» κατέληξε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την επόμενη αναμέτρηση οι βυσσινί» θα δώσουν αυτήν την εβδομάδα φιλικό παιχνίδι με τον Γυμναστικό, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημέρα διεξαγωγής.

ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Εν τω μεταξύ για μεθαύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί τρεις εξ αναβολής αγώνες της 11ης αγωνιστικής. Οι αναμετρήσεις που, καιρού επιτρέποντος, θα διεξαχθούν είναι οι:

17:00, Αίολος Αστακού- Παγκράτι

16:00, Μαχητές-Ηράκλειο

17:00, Αρκαδικός- Δούκας

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass