ΗΤΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ 3-2

«Πάγωσε» η ΑΕΛ στα Χανιά

*Και τα δύο «βυσσινί» τέρματα πέτυχε ο Ναζλίδης *Πώς ο Μανούσος χάλασε τα σχέδια του Σάκη Τσιώλη *Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της λαρισινής ομάδας

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2017 14:11

«Πάγωσε» η ΑΕΛ χθες στα Χανιά στον αγώνα που έδωσε στο γήπεδο των Περιβολίων καθώς έχασε από τον Πλατανιά με 3-2 σε αγώνα της εξ αναβολής 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα μετά από μέτρια εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού αλλά και με κόντρα τη διαιτησία.

Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι: Μουνάφο 45', Πριντέτα 54', Μανούσος 76' ενώ για τη λαρισινή ομάδα και τα δύο τέρματα πέτυχε ο Θωμάς Ναζλίδης (59΄ πέναλτι, 90΄+1 ). Ο Πλατανιάς ανέβηκε βαθμολογικά στην 8η θέση ενώ για την ΑΕΛ και τους στόχους της όλα θα κριθούν στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια που θα δώσει μέσα στον μήνα με Βέροια και Ηρακλή.

Η εμφάνιση της λαρισινής ομάδας ήταν γενικά κατώτερη του αναμενομένου αλλά παρόλα αυτά μπορούσε να φύγει με βαθμούς αφού έδειξε σπάνια αποτελεσματικότητα και με δύο ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ. Ο Ναζλίδης για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι έχει ένστικτο σκόρερ και μπορεί να πετύχει τέρμα από το πουθενά.

Η άμυνα δυστυχώς ήταν στα χειρότερά της αφού οι: Γιορέντε, Μανούσος, Σίγκνεβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν και οι γηπεδούχοι όχι απλά πέτυχαν τρία τέρματα αλλά θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα τόσα εάν υπήρχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μάλιστα στο 84' αν ο Μανούσος, που ήταν όμως σε θέση οφσάιντ, πετύχαινε το 4-1(μόνος του σχεδόν σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η έκταση του αποτελέσματος.

Μόνη δικαιολογία μπορεί να είναι ο άσχημος αγωνιστικός χώρος (το παιχνίδι αποφασίστηκε να διεξαχθεί τελευταία στιγμή) αλλά αυτό δεν έδινε πλεονέκτημα στους γηπεδούχους που παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν την ίδια δυσκολία στο γήπεδο είχαν υψηλότερη ποιότητα στο παιχνίδι τους.

Επίσης υπήρχε μια διαιτησία άσχημη για την ΑΕΛ καθώς κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τι αγώνα θα βλέπαμε αν δινόταν πέναλτι σε ανατροπή του Καπού από τον Μπανανά. Ο παίκτης θα δεχόταν κίτρινη κάρτα και με δεδομένο ότι υπέπεσε και σε δεύτερο πέναλτι θα είχε αποβληθεί στο 58.

Γενικά η ΑΕΛ εκτός έδρας μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα πλην του παιχνιδιού της Τρίπολης κόντρα στον Αστέρα και αν δεν το καταφέρει στα επόμενα παιχνίδια τότε θα βρεθεί σε δύσκολη θέση ή θα πρέπει να αξιοποιήσει το Ael Fc Arena στο έπακρο.

Χθες ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης άλλαξε όλη την αμυντική του γραμμή σε σχέση με τον αγώνα με τη Βέροια βάζοντας τρία νέα πρόσωπα(Κοντόρ, Φατιόν σαν δεξί μπακ, Τικίτο) αλλά φάνηκε ότι έλειπε η ομοιογένεια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Ο Γκαγέχο με τον Μασαλέσα είδαμε να καθιερώνονται στην ενδεκάδα ενώ ο Ικάουνιεκς να υπολογίζεται σοβαρά από τον προπονητή. Παράλληλα όμως πρέπει να υπάρχει ενίσχυση στην επιθετική γραμμή με δεδομένο ότι εκτός του Ναζλίδη οι υπόλοιποι παίκτες δύσκολα πετυχαίνουν τέρμα.

Συμπερασματικά η λαρισινή ομάδα χρειάζεται τον Ιανουάριο εκτός από τις εντυπώσεις να παίρνει και αποτελέσματα ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια που θα δώσει με αντιπάλους που θεωρητικά είναι στα μέτρα της ή υποδεέστεροι με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση με δεδομένο ότι χθες έχασε στην έδρα του από τα Γιάννενα.

Υψηλές βλέψεις δεν μπορεί να έχει αλλά μπορεί να δημιουργήσει μια καλή ομάδα για τη νέα χρονιά που μάλλον θα υποβιβάζονται τέσσερις σε ένα πρωτάθλημα που προβλέπεται άκρως ανταγωνιστικό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική του 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ , στη άμυνα τους: Φατιόν(δεξιά), Φάρκας, Τικίτο(σέντερ μπακ), Κοντόρ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ποτουρίδη, Μασαλέσα και στα πλάγια τους Ντέλετιτς(αριστερά), Γκαγέχο(δεξιά), τον Ναζλίδη πιο μπροστά και πίσω από τον Καπό.

Ο Παράσχος από την άλλη αγωνίσθηκε με 4-4-2 έχοντας μπροστά τους Μανούσο και Σίγκνεβιτς.

Μέχρι το 25' το παιχνίδι δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο πλην μιας φάσης όπου η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι και έχει δίκιο όταν ο Μπανανά ανέτρεψε τον Καπό μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αν δινόταν πέναλτι και είχε ευτυχή κατάληξη ίσως βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

Από το 25' και μετά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και άρχισαν να πιέζουν και λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξει το ημίχρονο πέτυχαν τέρμα με τον Μουνάφο. Στην πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή για την ΑΕΛ…

Στο δεύτερο μέρος ο Τσιώλης αποφασίζει να παίξει με ένα αμυντικό χαφ καθώς έβαλε τον Ικάουνιεκς στη θέση του Ποτουρίδη ενώ ο Παράσχος αλλάζει την τακτική σε 3-5-2 όπως στο προηγούμενο ματς των γηπεδούχων με τον Παναθηναϊκό.

Αλλά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους ήταν καταστροφικό για τη λαρισινή ομάδα αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν και τελικά στο 54' ο Πριντέτα έκανε το 2-0.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να μπει στο παιχνίδι με ανόητο χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή του Μπανανά σε σέντρα σουτ του Ικάουνιεκς . Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ναζλίδης και έκανε το 2-1.

Από το σημείο αυτό και μετά ενώ ο Παράσχος περίμεναν όλοι να κάνει διαχείριση νίκης αποφάσισε να παίξει ανοιχτά. Η μπάλα σε όλο το γήπεδο και τελικά γίνεται το 3-1 από τον Μανούσο και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Μάλιστα ο Τσιώλης ετοίμαζε πριν το γκολ για σέντερ φορ τον Γιοβάνοβιτς στη θέση του Γκαγέχο αλλά του χάλασε τα σχέδια αυτό το γκολ.

Η ομάδα του Πλατανιά πλησίασε και σε τέταρτο τέρμα αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ πέτυχε το 3-2. Όμως δεν μπόρεσε στα επόμενα δυο λεπτά από τις καθυστερήσεις όχι να κάνει φάση αλλά και να πάρει την μπάλα στα πόδια της για μια οργανωμένη επίθεση.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

2’ Σουτ από τον Καπό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

16’ Σέντρα του Μανούσου από δεξιά όπως επιτίθεται ο Πλανατιάς, ο Σίγκνεβιτς επιχειρεί προβολή αλλά δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα που καταλήγει άουτ.

22’ Σουτ του Ναζλίδη η μπάλα κοντράρει στον Πριντέτα και καταλήγει κόρνερ μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.

26’ Μετά από φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του Ξενοδόχοφ η μπάλα φθάνει στον Γιορέντε που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.

37: Σέντρα του Αποστολόπουλου από δεξιά η μπάλα φθάνει στον Μανούσο που σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

45’: Γύρισμα του Αποστολόπουλου από δεξιά στο σημείο του πέναλτι, η μπάλα φθάνει στον Μουνάφο και κάνει το 1-0.

50’ Μετά από αναστάτωση στην περιοχή του Πλατανιά, ο Σίγκνεβιτς με πλασέ από κοντά στέλνει την μπάλα στον Ξενοδόχοφ.

54’ : Κόρνερ από δεξιά του Γιορέντε και ο Πριντέτα με κεφαλιά κάνει το 2-0.

58’: Ο Ικάουνιεκς κάνει σέντρα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρίσκει το χέρι του Μπανάνα με τον διαιτητή Ευαγγέλου να καταλογίζει πέναλτι.

59: Το εκτελεί ο Ναζλίδης και κάνει το 2-1 παρά την καλή προσπάθεια του Σωτηρίου.

73’ Σουτ του Γκαγέχο με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Σωτηρίου.

77’ Ο Σίγκνεβιτς κλέβει την μπάλα από τον Κουτσιανικούλη μεταβιβάζει στον Ντεβέσα και στη συνέχεια αυτός μεταβιβάζει στον Μανούσο, που αποφεύγει τον Φατιόν και πλασάρει τον Ξενοδόχοφ για το 3-1.

82’ Σέντρα του Αποστολόπουλου από δεξιά και σουτ στην κίνηση του Σίγκνεβιτς αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

84’ Σέντρα του Βάντερσον από δεξιά και ο Μανούσος μόνος προ κενής εστίας σουτάρει απελπιστικά άουτ.

90+1’: Κόρνερ από αριστερά του Κουτσιανικούλη και ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά και διαμορφώνει το τελικό 3-2.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Θωμάς Ναζλίδης. Μόνος του παλεύει για να μείνει η ομάδα. Από κει και πέρα τραγική όλη η αμυντική γραμμή. Ο Μασαλέσα είχε καλά διαστήματα ενώ ο Ποτουρίδης λίγα πράγματα. Οι ακραίοι Ντέλετιτς και Γκαγέχο δεν φάνηκαν με τον Καπό να τα δίνει όλα μπροστά. Όταν έγιναν οι αλλαγές ο Ικάουνιεκς έδωσε πνοή ενώ οι υπόλοιποι λίγα πράγματα.

Γενικά η ομάδα είχε μέτρια απόδοση.

Από τον Πλατανιά Χανίων κορυφαίοι οι: Αποστολόπουλος(πρώτος παίκτης του γηπέδου) Πριντέτα, Μανούσος και Σίγκνεβιτς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 21' σε ανατροπή του Καπού από τον Μπανανά ενώ ο βοηθός Αλεξέας (Μεσσηνίας) ελέγχεται για τη φάση του Μανούσου στο 84' και την υπόδειξη ενός οφσάιντ σε βάρος του Καπού στο πρώτο μέρος. Σωστός ο βοηθός Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Πριντέτα, Μπανανά, Ντέλετιτς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Κάργας, Μπανανά, Πριντέτα, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (70’ Ντεβέσα), Μανούσος (89’ Γουνδουλάκης), Γιορέντε (83’ Ντίνας), Σίγκνεβιτς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Φατιόν, Τικίτο (74’ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Ποτουρίδης (46’ Ικάουνιεκς), Μασαλέσα, Κόντορ, Γκαγέχο, Ντέλετιτς (87’ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Καπός

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass