ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

Τα «συν» της ΑΕΛ και τα «πλην» του ΓΣΛ

*Α. Παπαδόπουλος: «Η πορεία μας ήταν καλύτερη από αυτή που περιμέναμε όταν σχεδιάζαμε την ομάδα το καλοκαίρι» *Στ. Πέρκος: «Το πολύ μικρό ροτέισον της ομάδας αποτελεί ουσιαστικά το μεγαλύτερο εμπόδιο»

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2016 11:45

ΑΕΛ και Γυμναστικός έκαναν χθες τις τελευταίες τους προπονήσεις πριν τα Χριστούγεννα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α2 για τις γιορτές.

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα για τους δύο εκπροσώπους του λαρισινού μπάσκετ στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα, με την ΑΕΛ να διανύει μία καλύτερη του αναμενομένου πορεία (αποτελεί αν μη τι άλλο την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος διατηρώντας μόνιμη θέση στην πεντάδα) και τον Γυμναστικό να δίνει σκληρή μάχη προκειμένου να ξεπεράσει τις αδυναμίες του και να βρει τον δρόμο του, διατηρώντας στο ακέραιο την αισιοδοξία του.

Για τη μέχρι τώρα παρουσία των ομάδων τους στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, οι προπονητές Αβραάμ Παπαδόπουλος της ΑΕΛ και Στέφανος Πέρκος του Γυμναστικού, μίλησαν στην «Ε» σε μια πρώτη αποτίμηση των πεπραγμένων αλλά και για το πώς εκτιμούν τη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο το 2016 κλείνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους «βυσσινί», ωστόσο αυτό γεννά περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις για τη συνέχεια καθώς, όπως επισήμανε, η ομάδα έχει δείξει μόνο ένα μέρος των δυνατοτήτων της. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν κρίνουμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα, θεωρούμε ότι η πορεία της ΑΕΛ ήταν καλύτερη από αυτή που περιμέναμε όταν σχεδιάζαμε την ομάδα το καλοκαίρι και όταν έγινε η κλήρωση.

Το στοιχείο αυτό δεν μας απογειώνει, απλά μας δίνει περισσότερη όρεξη να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα την πορεία μας μετά τις διακοπές. Θεωρώ ότι ναι μεν δεν περιμέναμε τέτοια καλή πορεία, αλλά μέσα από τη δουλειά μας δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από αυτά που κάποιοι άλλοι είχαν στο μυαλό τους για εμάς. Δεν μας εκπλήσσει εμάς αυτή η πορεία γιατί οφείλεται στην πολλή δουλειά των παικτών και στην ομοιογένεια που έχουμε σαν ομάδα. Επομένως η χρονιά κλείνει για μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις ωστόσο αυτό μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις γιατί η ομάδα έχει δείξει ένα μέρος από τις δυνατότητες που έχει.

Η Α2 Εθνική είναι περίπου όπως την υπολογίζαμε. Υπάρχει δηλαδή αρκετό ταλέντο και πολλή εμπειρία, αλλά βασίζεται πάρα πολύ στις μονάδες και όχι τόσο στο ομαδικό παιχνίδι. Εμείς ποντάραμε σ’ αυτό, γι’ αυτό κάναμε την πορεία αυτή» κατέληξε ο τεχνικός της ΑΕΛ.

Από την άλλη πλευρά ο Στέφανος Πέρκος (που διαδέχτηκε στον πάγκο του Γυμναστικού τον Θανάση Μπουλιάκη, έναν νέο προπονητή που στήριξε σημαντικά την ομάδα και πρόσφερε έργο) υπογράμμισε ότι ουσιαστικό εμπόδιο στη φετινή προσπάθεια των «πρασίνων» δεν είναι άλλο από το μικρό ροτέισον (κάτι που ήταν γνωστό και επί θητείας Μπουλιάκη), ωστόσο ο Γυμναστικός, όπως είπε, έχει το σθένος να πετύχει τον στόχο του και να διεκδικήσει την παραμονή στα πλέι άουτ.

«Πάντοτε υπάρχουν διαρκώς προβλήματα. Η μόνη εβδομάδα που δεν είχαμε προβλήματα ήταν πριν το παιχνίδι με τον Αρκαδικό το οποίο κερδίσαμε. Και αναφέρομαι στα προβλήματα των τραυματισμών γιατί το πολύ μικρό ροτέισον της ομάδας είναι δεδομένο και αποτελεί ουσιαστικά το μεγαλύτερο εμπόδιο. Το ροτέισον πρέπει να αυξηθεί και αυτό την παρούσα στιγμή πρέπει να γίνει μόνο από τον πάγκο, ωστόσο τα παιδιά που θα έρθουν στερούνται παραστάσεων. Όπως και να 'χει, διατηρούμε την αισιοδοξία μας γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Στον β’ γύρο έχουμε περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια και αυτό είναι θετικό για μας. Γνωρίζω πολύ καλά την κατηγορία και θεωρώ ότι η φετινή Α2 είναι η δυσκολότερη της τελευταίας δεκαετίας. Για μας το ζητούμενο είναι να μεταμορφωθούμε στην έδρα μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε το σθένος να τα καταφέρουμε. Διαθέτουμε αξιόλογους παίκτες και θα το παλέψουμε» υπογράμμισε ο Στέφανος Πέρκος.

«ΚΑΜΠΑΝΑ» ΜΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Πανιώνιος για τα αντικείμενα που πέταξαν οι φίλαθλοι του στον εντός έδρας αγώνα με τον Φάρο Κερατσινίου για την 10η αγωνιστική της Α2. Συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου ένα ποτήρι με καφέ «προσγειώθηκε» στο παρκέ με αποτέλεσμα οι διαιτητές να ζητήσουν από τις αρχές την εκκένωση του γηπέδου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μ.Δ.Ο. της Ε.Ο.Κ. αποφάσισε την επιβολή ποινής μίας (1) αγωνιστικής ημέρας κεκλεισμένων των θυρών, στον ΓΣ Πανιώνιος, για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Α2 Ανδρών, με τον Φάρο Κερατσινίου (10/12/2016)».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass