ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

Συμπλήρωσαν την τετράδα Αχιλλέας, ΠΟΕ και Δαμασιακός

* Τα ζευγάρια των ημιτελικών: Αχιλλέας-ΠΟΕ και Δαμασιακός-Δωτιέας

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2016 12:45

Οι Αχιλλέας Φ., Π.Ο.Ε. και Δαμασιακός θα συμπληρώσουν την τετράδα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ (στην οποία έχει ήδη προκριθεί ο Δωτιέας Αγιάς), μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα Αχιλλέας Φ. και Π.Ο.Ε. επικράτησαν με 1-0 των Κισσάβου Συκουρίου και Ναρθακίου αντίστοιχα, ενώ ο Δαμασιακός νίκησε το Μαυροβούνι με 7-6 στα πέναλτι (0-0 παρ.).

Έτσι και σύμφωνα με την κλήρωση τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης καθορίζονται ως εξής: Αχιλλέας Φ.-Π.Ο.Ε. και Δαμασιακός-Δωτιέας Αγιάς. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα σε ημερομηνίες που θα οριστούν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΛ.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

Ο ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ

Το γκολ του Κουμπούρα στο 71’ αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων. Ο Κίσσαβος Συκουρίου, αν και κατά μία κατηγορία μικρότερος και παρά τις ελλείψεις που είχε, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο όπου έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πικούλη, λίγο πριν την εκπνοή του 45λεπτού. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων βγήκε τετ α τετ με τον Κουτσοκέρα, όμως ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έψαξαν να βρουν το γκολ, έχοντας ορισμένες πολύ καλές στιγμές, όπως στο 49’ με την κεφαλιά του Λόλα η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 62’ με τον Βούλγαρη, το σουτ του οποίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο πρώην συμπαίκτης του Γκικούδης.

Τελικά οι προσπάθειες των παικτών του Αχιλλέα απέδωσαν καρπούς στο 71’, όταν μετά από σέντρα του Κακαζούκη, η μπάλα κατέληξε στον Κουμπούρα, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-0.

Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ζητώντας πέναλτι στον Κάτσα, όμως ο διαιτητής κ. Στάικος είχε αντίθετη άποψη και συνέχισε το παιχνίδι παρά τις έντονες διαφωνίες των ανθρώπων του Κισσάβου.

Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης και μία πολύ σημαντική ευκαιρία για να κάνει ο Αχιλλέας το 2-0, σημειώθηκε στο 90’+1’ όταν σε γρήγορη επίθεση που ξεκίνησε από τον Βούγλαρη, ο Λόλας πλάσαρε, για να διώξουν οι αμυνόμενοι του Κισσάβου προ της γραμμής.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος (Καραγιάννης, Γιάντζης) για τον οποίο εκφράστηκαν παράπονα από τον Κίσσαβο με αφορμή τη φάση του 83’.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της ομάδας του Συκουρίου εξέφρασαν ευχαριστίες για την άποψη φιλοξενία των Φαρσαλινών.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Κουμπούρας, Οικονόμου, Κακαζούκης, Καραμπούζης, Νεμπεγλέρας, Τλούπας (66′ Σβερκούλης), Λόλας,Βούλγαρης, Ρέψης (81′ Γιωργής), Πετράκης (72′ Νάστας)

ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Τσέτσιλας): Γκικούδης, Κώτσας, Κάτσας, Αλμυρούλης, Αγγέλης, Καπετάνι, Καλούσης, Πικούλης (77’ Σάλα), Σελήνης (81’ Τζούρας), Σενκάι, Πλιάγκας.

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Λάρισας πέρασε ο μέτριος Π.Ο. Ελασσόνας, που επικράτησε της αξιόμαχης ομάδας του Ναρθακίου με το «φτωχό» 1-0.

Οι Ελασσονίτες που προηγήθηκαν στο 36', αν και διατήρησαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, παρουσιάστηκαν μη αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, κάτι που έκανε τους παίκτες του Ναρθακίου να ελπίζουν για κάτι θετικό, έως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο (ιδίως στο β' ημίχρονο), είχαν δοκάρι και πάλεψαν το ματς έως το τέλος, δικαιολογώντας απόλυτα την έως τώρα παρουσία τους στον θεσμό του Κυπέλλου.

Φάσεις – γκολ

14': Εκτέλεση φάουλ από τον «σπεσιαλίστα» στο είδος Ματούλα και ο τερματοφύλακας Ατόσογλου αποκρούει σωτήρια με ωραία εκτίναξη στη δεξιά του γωνία.

36': Σέντρα του Ματούλα βρίσκει τον Τσένο, και αυτός με κεφαλιά στέλνει την μπάλα προς την εστία του Ναρθακίου. Αρχικά, ο Ατόσογλου αποκρούει χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα, και με δεύτερη προσπάθειά του… η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα.

64': Ωραία προσπάθεια των Ελασσονιτών, η μπάλα στα πόδια του Πάτση, που από τα δεξιά προχωράει και σουτάρει, αλλά ο πολύ καλός Ατόσογλου αποκρούει σωτήρια για την εστία του.

66': Μοναδική ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. να διπλασιάσει τα τέρματά του. Συνδυασμός των παικτών, η μπάλα στα πόδια του Γεωργούλα, που από καλή θέση με σουτ… στέλνει την μπάλα άουτ.

83': Διαμαρτυρίες της ομάδας του Ναρθακίου στον διαιτητή, για περίπτωση πέναλτι (χέρι), ωστόσο ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

90': Διπλή ευκαιρία για τους παίκτες του Ναρθακίου να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση, όταν τα δύο κοντινά σουτ που επιχειρούν με τον Κατσαρό και τον νεοεισελθόντα «φρέσκο» Παπανικολάου αποκρούονται διαδοχικά από τον Γκουτζουρέλα, που για ακόμη ένα αγώνα δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά, σώζοντας την ομάδα του… στο σημείο «μηδέν»!

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ. Νίτσας, Γκαρέλης, Παλαμίδας.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Αλεξανδρής): Γκουτζουρέλας, Καραμάνος, Τσένος, Μπούσιας, Καρλιάμπας, Πάτσης, Ταστεμερίδης, Μπαλαμώτης, Μπαρλαγιάννης(64' Μηνάς), Ματούλας(84' Μενσούρ), Γεωργούλας.

ΝΑΡΘΑΚΙ (Τριάδης): Ατόσογλου, Μπουλούτσος, Τσούλης Αθ., Καπετάνος(71' Λελετζής Στ.), Θάνος, Μπούσιος, Σιδηρόπουλος(52' Κατσαρός), Γιαντσίδης, Παπαθανασίου, Τσούλης Δημ.(88' Παπανικολάου), Παλαμίδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

ΣΤΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Δαμασιακός θα δώσει το «παρών» στους «4» του θεσμού καθώς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μαυροβουνίου στα πέναλτι με 7-6 (0-0 παρ.). Οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με αξιώσεις την πρόκριση, δημιουργώντας η κάθε μία τις δικές της καλές στιγμές, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στα αξιοσημείωτα το δοκάρι που είχε για τους γηπεδούχους ο Κ. Λέτσιος στο α’ ημίχρονο.

Στη ρουλέτα των πέναλτι (εκτελέστηκαν συνολικά 18!) από τον Δαμασιακό ευστόχησαν οι Καρατζιόλης, Μόκας, Λούτσος, Ραπτοτάσιος, Δούκας, Μπακαΐμης και Οικονόμου, ενώ αστόχησαν οι Τσιάλτας και Κ. Λέτσιος.

Για το Μαυροβούνι ευστόχησαν οι Καψαλός, Μαντζαφούλης, Νότας, Μπατζέλας, Αρσένης Μπάγκας και Τάτσιος, ενώ ήταν άστοχοι οι Καραποστόλης, Βαρσάμης και Πεζής.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Καζάκης): Γκάτας, Μπακαΐμης, Ντόκος, Οικονόμου, Λέτσιος Κ., Τσιάλτας, Μόκας, Δούκας, Ραπτοτάσιος, Λούτσος, Λέτσιος Στ. (46′ Καρατζιόλης).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Αρβανίτης): Καραποστόλης, Βαρσάμης, Νότας, Μαντζαφούλης, Καψαλός, Μπατζέλας, Τατσέλος, Ακριβόπουλος (52′ λ.τ. Τάτσιος), Μπάγκας, Πεζής, Παπαϊωάννου (74′ Σωμοίρας).

Ενίσχυση 220.000 ευρώ για τις ΕΠΣ

Οικονομική ενίσχυση ενέκρινε η UEFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποδέχθηκε το επίσημο αίτημα της ΕΠΟ για έκτακτη ειδική χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας και προχωρά σε εκταμίευση 300.000 ευρώ.

Το ποσό αναλογεί σε 220.000 ευρώ για τις Ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ, με ισόποση κατανομή, ενώ 80.000 ευρώ θα διατεθούν ως βοήθημα της UEFA στον Γιώργο Μπίκα, για την καταστροφή του σπιτιού του στη Χαλκιδική από εμπρησμό. Το ποσό θα έχει μεταφερθεί στον λογαριασμό της ΕΠΟ έως σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα το διανείμει αυθημερόν στους δικαιούχους του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass