ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΗΡΕ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Αστέρας η ΑΕΛ και ο... Κύζας

*Ρίσκαρε ο Τσιώλης και κέρδισε πόντο και Καπό *Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ στο ημίχρονο της αναμέτρησης

Δημοσίευση: 27 Νοε 2016 14:42

Η ΑΕΛ ήταν... Αστέρας στην Τρίπολη(κόντρα στον τοπικό Αστέρα) και μάλιστα παίζοντας από το 16' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής, άδικης του Γιοβάνοβιτς κατάφερε και πήρε έναν βαθμό χάρη στο πάθος των παικτών της από το 60' και μετά αλλά και τις αλλαγές του Τσιώλη(κυρίως αυτές του Καπού και του Ντοντό) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη στο 77 που ισοφάρισε αυτό του Ιωαννίδη στο 18'.

Ο βαθμός αυτός ήταν σημαντικός αφού η ΑΕΛ εκτός από τον Αστέρα Τρίπολης είχε να αντιμετωπίσει και άλλον έναν αστέρα, τον διαιτητή Κύζα, που βρέθηκε σε άσχημη μέρα(ανύπαρκτο πέναλτι κατά της ΑΕΛ και πέρα για πέρα άδικη αποβολή για τον Γιοβάνοβιτς αλλά με το πέναλτι, πεντακάθαρο, που έδωσε υπέρ της ΑΕΛ έδειξε ότι δεν είχε σκοπιμότητα, ίσως να κατάλαβε και το μεγάλο του λάθος από την οργή της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΛ στο ημίχρονο της αναμέτρησης).

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι θα πρέπει να σταθούμε και στην πολύ καλή εμφάνιση του Ξενοδόχοφ που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και πραγματικά αποτελεί εγγύηση για τους συμπαίκτες του. Από την άλλη και ο Αστέρας Τρίπολης είχε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα τον Ντοναρούμα που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις.

Γενικά και οι δύο τερματοφύλακες αποδείχθηκαν παρά τη βροχή πρωταγωνιστές της αναμέτρησης αφού νικήθηκαν μόνο από το σημείο του πέναλτι και κράτησαν το παιχνίδι στο under.

Ο χθεσινός ήταν ο δεύτερος βαθμός της ΑΕΛ μακριά από τη Λάρισα αλλά πολύ σημαντικός απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα. Ήρθε σε μια χρονική στιγμή που οι «βυσσινί» χρειάζονταν καλή ψυχολογία και την απέκτησαν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ στην άμυνα τους Ρέντζα(δεξιά), σέντερ μπακ τους Γιοβάνοβιτς και Φάρκας και αριστερά τον Μονιάκη. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Αναστασόπουλος με τον Φατιόν ενώ πιο μπροστά στα πλάγια ο Αβραάμ στα αριστερά και δεξιά ο Ναβάρο. Τέλος ο Ναζλίδης ήταν πίσω από τον Μαρουκάκη.

Ο τεχνικός του Αστέρα Δημήτρης Ελευθερόπουλος(με συνεργάτη του τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Στέλιο Βενετίδη) αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ντοναρούμα στην άμυνα τους Ιγκόρ(δεξιά), Χαμντανί, Μπέρτο (σέντερ μπακ), Γιαννούλη(αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Δημούτσο, Τσουκαλά, πιο μπροστά τους Τσιλιανίδη (αριστερά), Καλτσά(δεξιά), Φερνάντες (στο κέντρο) και στην κορυφή τον Ιωαννίδη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και φάνηκε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους αλλά το γκολ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωαννίδη το πέτυχαν ύστερα από λάθος καταλογισμό από τον διαιτητή κ.Κύζα που έφερε και την άδικη αποβολή του Γιοβάνοβιτς.

Η ΑΕΛ αντέδρασε αλλά ο Ναζλίδης το 21' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντοναρούμα.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι με αριθμητικό πλεονέκτημα κυριάρχησαν αλλά ο Ξενοδόχοφ δεν νικήθηκε έστω και αν χρειάσθηκε και η βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού σε σουτ του Δημούτσου στο 38'.

Από το 46' και μετά άρχισε να παίζει ο Τσιώλης που με δυο εύστοχες αλλαγές, αυτές του Ντοντό και του Καπού, έδωσε στην ΑΕΛ καλύτερη επιθετική κίνηση και δικαιώθηκε με το πέναλτι που κέρδισε ο Αναστασόπουλος και μετέτρεψε σε τέρμα ο Ναζλίδης(77') ενώ στο 83 με εκτέλεση φάουλ του Ντοντό η λαρισινή ομάδα πλησίασε στην ολική ανατροπή.

Στο τέλος οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε ένα δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Στανισάβλιεβιτς στο 86' βρήκε το οριζόντιο δοκάρι που ήταν το δεύτερο για την ομάδα της Τρίπολης.

Συμπερασματικά ήρωες του αγώνα ήταν οι τερματοφύλακες , ο Κύζας πρόσωπο της αναμέτρησης ενώ η ΑΕΛ μπορούσε τη νίκη στις αντεπιθέσεις αλλά στάθηκε και τυχερή στα δύο δοκάρια που είχαν οι γηπεδούχοι.

Η ΑΕΛ πήρε έναν πραγματικά παλικαρίσιο βαθμό.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

2': Σουτ του Δημούτσου έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

7': Μακρινό σουτ του Τσουκαλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

10': Από αριστερά ο Αβραάμ κάνει σέντρα σουτ αλλά μπλοκάρει ο Ντοναρούμα.

13': Από δεξιά κάνει σέντρα ο Τσιλιανίδης, ο Φερνάντες πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Τσουκαλά αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

16': Μπαλιά του Γιαννούλής τον Ιωαννίδη που σπρώχνεται από τον Μονιάκη, κανονικά, αλλά ο διαιτητής Κύζας δίνει πέναλτι και αποβάλλει τον Γιοβάνοβιτς που ήταν εκτός φάσης.

18': Το πέναλτι εκτελεί ο Ιωαννίδης και κάνει το 1-0.

21': Από λάθος του Χαμντανί η μπάλα φθάνει στον Ναζλίδη που σουτάρει από το σημείο του πέναλτι αλλά αποκρούει ο Ντοναρούμα.

32': Σουτ του Τσουκαλά έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

33: Ο Φερνάντες σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα καταλήγει άουτ.

38': Από λάθος του Ξενοδόχοφ η μπάλα φθάνει στον Δημούτσο που σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

44':Σουτ του Φερνάντες μέσα από τη μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

51': Σέντρα από αριστερά του Τσιλιανίδη, η μπάλα περνά από τον Φερνάντες και αποκρούει ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Ιωαννίδης πιάνει κεφαλιά και αποκρούει πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ σε κόρνερ.

54': Σουτ του Τσουκαλά έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ξενοδόχοφ.

75': Κόρνερ από δεξιά με τον Ναβάρο και ο Ντοντό στο πρώτο δοκάρι πιάνει κεφαλιά που αποκρούει ο Ντοναρούμα και η μπάλα φθάνει στον Αναστασόπουλο που ανατρέπεται από τον Δημούτσο και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

77': Το πέναλτι εκτελεί ο Ναζλίδης και κάνει το 1-1.

83': Εκτέλεση φάουλ από τον Ντοντό αποκρούει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

86': Σουτ του Στανισάβλιεβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.

90': Κοντινή κεφαλιά από τον Ιγγλέσιας η μπάλα καταλήγει άουτ.

90+2': Σουτ του Δημούτσου από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Ξενοδόχοφ και ακολούθησαν Καπός, Ναζλίδης και Ντοντό στο δεύτερο μέρος. Από κει και πέρα ο Αναστασόπουλος έκανε πολλά χιλιόμετρα όπως και ο Φατιόν. Οι υπόλοιποι είχαν προβλήματα...

Από τον Αστέρα Τρίπολης οι: Τσουκαλάς, Δημούτσος κορυφαίοι ειδικά στο πρώτος μέρος μαζί με τον εκπληκτικό τερματοφύλακα Ντοναρούμα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Κύζας(Δράμας) βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα και οδήγησε την ΠΑΕ ΑΕΛ να παίξει με δέκα παίκτες και με 1-0 σε βάρος της σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Δίκαιη η διαμαρτυρία από την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Οι βοηθοί Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου) δεν είχαν πρόβλημα στις υποδείξεις τους.

Εκτός της κόκκινης του Γιοβάνοβιτς κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπέρτος, Χαμντανί, Δημούτσος, Καλτσάς, Ίγκορ, Ξενοδόχοφ, Ντέλετιτς

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ(Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81' Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (62' Μάσα), Καλτσάς, Φερνάντες (68' Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Ρέντζας (65' Κάπος), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φάτιον, Αβραάμ (31' Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ναβάρο, Μαρουκάκης (46' Ντοντό).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0

(39` Κόντε, 90`+2 Κοζορώνης)

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 1-1

(18`-πεν. Ιωαννίδης / 77`-πεν. Ναζλίδης)

ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0

(77`, 90` Μάνταλος, 87` Αραβίδης)

ΣΗΜΕΡΑ

Ολυμπιακός-Κέρκυρα

Λεβαδειακός-Ηρακλής

Παναιτωλικός-Ξάνθη

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός

ΑΥΡΙΟ

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός           8αγ.     21β.

2. ΠΑΣ Γιάννινα         9          17

3. ΑΕΚ            9         15

4. Παναθηναϊκός        8         14

5. Πανιώνιος  8         13

6. ΠΑΟΚ         8         11

7. Ατρόμητος  8          11

8. Παναιτωλικός         8         11

9. Ξάνθη         8         10

10. Κέρκυρα  8          10

11. Πλατανιάς            9          10

12. Αστέρας Τρίπολης          9          10

13. Λεβαδειακός       8         9

14. ΑΕΛ         9          9

15. Βέροια      9          6

16. Ηρακλής  8          3

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ...

Η ΠΑΕ ΑΕΛ στο ημίχρονο του αγώνα με αφορμή τη διαιτησία του κ.Κύζα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Αν βλέπουν αυτή τη στιγμή τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης-ΑΕΛ ο εισαγγελέας και το δικαστήριο που θα δικάσουν τον Μποροβήλο μαζί με τον Μπέο, τον Τσακογιάννη, τον Παπαδόπουλο και τους άλλους της εγκληματικής οργάνωσης του πορίσματος Παπανδρέου, θα αντιληφθούν τι έγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 και πώς ομάδες με 300 φιλάθλους βρίσκονται 10 χρόνια στη Superleague.

Με αυτούς έγινε ο Κύζας διαιτητής Superleague και διεθνής και γι' αυτό σφυρίζει ανύπαρκτα πέναλτι και ανύπαρκτες αποβολές στο 18ο λεπτό. Έτσι ο Αστέρας βρίσκεται 10 χρόνια στην κατηγορία και στην Ευρώπη και ιστορικές ομάδες σαν την ΑΕΛ, τον ΟΦΗ, τον Άρη, τον Ηρακλή και άλλες, γυρίζουν σε χωριά. Κύριοι, γι' αυτό φάγατε τον Μπίκα, τον Τσαχειλίδη και τον Καλύβα, ευαγγελιζόμενοι την κάθαρση. Aς δει κάποιος τις διαιτησίες του Αστέρα με Πλατανιά, ΠΑΣ και τη σημερινή, για να καταλάβει πώς από 0 βαθμούς, έφτασε στους 12. Άντε και πρωταθλητής... Η κάθαρση είναι εδώ".

*Η απάντηση του Αστέρα Τρίπολης μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο ΑΣΤΕΡΑΣ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις γραφικότητες που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ωστόσο, θα αναμένει μια νεότερη γραφική ανακοίνωση, στην οποία θα γίνεται σχολιασμός και στο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η Λάρισα, σε έναν αγώνα στον οποίο ο ΑΣΤΕΡΑΣ είχε 70% κατοχή, δύο (2) δοκάρια και 20 τελικές.

Ευτυχώς η αναμέτρηση μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά και ΟΛΟΙ οι φίλαθλοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass