ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΑΕΛ, ΩΣΤΟΣΟ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΕ ΗΤΤΑ ΜΕ 68-64 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Προδόθηκε από την επίθεση

* Α. Παπαδόπουλος: «Μετά τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου νομίζαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε και έπεσε η συγκέντρωσή μας»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 8:23 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Σεπ 2016 10:31

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η έλλειψη διάρκειας στην απόδοσή της, υποχρέωσε την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ σε ήττα από την Καβάλα με 68-64, χθες στο κλειστό της Νεάπολης, στην πρώτη επίσημη φετινή εμφάνιση των «βυσσινί» στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας.

Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και ένα κρας τεστ ενόψει του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, με την ΑΕΛ να δείχνει κατά διαστήματα πολύ καλά στοιχεία, ειδικά στην άμυνα, ωστόσο μετά τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου η απόδοσή της έπεσε και οι λάθος επιλογές στην επίθεση δεν της επέτρεψαν να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα καλάθι προς καλάθι

Επί της ουσίας η ΑΕΛ αν και βρέθηκε, στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, στο +17 (44-27), δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ρυθμό της, δίνοντας την ευκαιρία στην Καβάλα να «ροκανίσει» σταδιακά τη διαφορά, να πάρει ένα οριακό προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 18-6 στα τέσσερα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου μείωσαν στον πόντο 50-49 και μ’ ένα δεύτερο σερί 19-4 στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου πέρασαν στο +10 (54-64).

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό σε πόντους. Το τελικό άλλωστε 10-11 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η ΑΕΛ σ’ αυτό το διάστημα έπαιξε εκπληκτική άμυνα (είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές από τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων δεν ολοκληρώθηκαν στον χρόνο των 24 δευτερολέπτων), όμως αυτή η αποτελεσματικότητα των «βυσσινί» στην άμυνα δεν ήταν ανάλογη με την παραγωγικότητα στην επίθεση.

Τελικά η επιθετική μηχανή της ΑΕΛ άρχισε να ζεσταίνεται στο δεύτερο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα μετά το 16’, με τους Σταμπουλή, Πολίτη, Δεληγεώργη και Τσιλούλη να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους ανεβάζοντας τη διαφορά στο +12 (39-27).

Η πολύ καλή εικόνα της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου. Οι «βυσσινί» έλεγξαν τα ριμπάουντ και με τους Παπαχρήστου, Πολίτη ανέβασαν τη διαφορά στο +17 (44-27) στο 23’. Η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφιο αριθμό μέχρι και το 25’. Από κει και πέρα η λαρισινή ομάδα άρχισε να αποσυντονίζεται, τα λάθη στην επίθεση διαδέχονταν το ένα το άλλο και σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητα του Σκλήβα κάτω από το καλάθι και του Μούκα από τη γραμμή των 6.75μ., η Καβάλα πέρασε στην αντεπίθεση.

Το ταμπλό με την έναρξη της τελευταίας περιόδου έδειχνε 50-49. Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις με αποτέλεσμα η Καβάλα να κάνει την ανατροπή και παράλληλα να «χτίσει» μία διαφορά δέκα πόντων (54-64) στο 35’.

Οι «βυσσινί» ενέτειναν τις προσπάθειές τους στη συνέχεια, βελτίωσαν την εικόνα τους στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση με τους Μαλτέσιο, Πολίτη, Παπαχρήστο να «φορτώνουν» το αντίπαλο καλάθι, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια 64-64, δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ είχε το σθένος να κάνει την ανατροπή και να οδηγηθεί στη νίκη, παρά τη συμπαγή άμυνα που σταματούσε τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων, δύο άστοχα τρίποντα των Πολίτη, Παπαχρήστου, αλλά και δύο άστοχες βολές του πρώτου 19’’ πριν το τέλος έσβησαν τις ελπίδες για νίκη των «βυσσινί». Ο Μάζουρτζακ πηγαίνει στις βολές για την Καβάλα (16’’ πριν το τέλος) ευστοχεί και στις δύο γράφοντας το 64-67. Ο Σαριμπαλίδης σηκώνεται για σουτ τριών πόντων (10’’ πριν το τέλος) αλλά αστοχεί. Οι φιλοξενούμενοι παίρνουν το ριμπάουντ, η ΑΕΛ κόβει με φάουλ το παιχνίδι και ο Μάζουρτζακ οδηγείται εκ νέου στις βολές. Ευστοχεί στη δεύτερη και κάνει το 64-68. Απομένουν 6 δευτερόλεπτα για το τέλος, Παπαχρήστος και Πολίτης δεν μπορούν να συνδυαστούν, η Καβάλα κερδίζει την κατοχή της μπάλας και το παιχνίδι λήγει.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 39-27, 50-49, 64-68.

ΑΕΛ: Σταμπουλής 12 (1), Παπαχρήστος 7 (1), Δεληγεώργης, Σαριμπαλίδης 3 (1), Τσιλούλης 5 (1), Μαλτέσιος 13, Τσούτσος 6, Πολίτης 19 (3).

ΚΑΒΑΛΑ: Αναστασάκης, Μάζουρτζακ 16 (2), Σαββίδης, Κελαΐδης 10 (2), Κυριακου, Κουμλέλης, Γκέλιος 12 (3), Μούκας 16 (4), Σκλήβας 10, Μανάκας 2.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος σχολιάζοντας την εικόνα της ομάδας του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Οι ομάδες αυτόν τον καιρό δεν είναι έτοιμες. Για μένα το σημαντικό είναι ότι κατά διαστήματα παρουσιάσαμε ένα δείγμα από τις δυνατότητες της ομάδας αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι στην Α2 δεν υπάρχουν αδύναμοι αντίπαλοι. Θα πρέπει επί 40 λεπτά όποιος και να παίζει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση και την ίδια ενέργεια μέσα στο παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε σήμερα (σ.σ. χθες) θα τον χρειαστούμε και στη συνέχεια.

Δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και μετά από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου νομίζαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε και έπεσε η συγκέντρωσή μας, η ενέργειά μας, ο ρυθμός του παιχνιδιού. Εκεί πιστεύω κρίθηκε το παιχνίδι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass