ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

Θωρακίζει την περιφέρεια με Κούτρα, Νίκολιτς

* Αθ. Μπουλιάκης: «Μέσα από τη σκληρή δουλειά θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε»

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2016 11:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ένας άκρως ανταγωνιστικό σύνολο αναμένεται να παρουσιάσει ο Γυμναστικός στην επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Οι άνθρωποι του συλλόγου με συντονισμένες και στοχευμένες κινήσεις και παρά την πίεση χρόνου κατάφεραν να δυναμώσουν το ρόστερ της ομάδας πραγματοποιώντας μεταγραφές ουσίας με στόχο να καθιερωθούν εκ νέου στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ.

Ένα από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα είναι ο Κρίστιαν Κούτρας (αριστερά) τον οποίο ανακοίνωσε επίσημα χθες η διοίκηση του Γυμναστικού. Ο 28χρονος γκαρντ, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Δόξας Λευκάδας, στην οποία είχε κατά μέσο όρο 2.9 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά αγώνα, σε 15 λεπτά συμμετοχής. Στο βιογραφικό του καταγράφεται η θητεία του στο Άργος Ορεστικό την περίοδο 2014-15, συμβάλλοντας ουσιαστικά προκειμένου η ομάδα να φτάσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο Βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής, ενώ το διάστημα 2010-14 είχε αγωνιστεί σε τρεις σουηδικές ομάδες της Α1 Εθνικής, τις Έρεμπρο, Ουάιτ Ιγκλς και Σόλνα. Παράλληλα έχει συμμετοχή και στις μικρές Εθνικές ομάδες της Σουηδίας.

Εκτός από τον Κρίστιαν Κούτρα, ο Γυμναστικός ανακοίνωσε και τον Στέφαν Νίκολιτς (δεξιά) που πέρσι αγωνίστηκε στο Πευκοχώρι έχοντας 12,7 πόντους και 4,1 ασίστ σε 26 παιχνίδια. Ο 29χρονος ύψους 1.92μ. γκαρντ, είχε ευδόκιμη θητεία επί δύο χρόνια και στην ΑΕΚ. Παράλληλα έχει παίξει σε Ρωσία, Γερμανία, Σλοβενία πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Είχε συμμετοχή στις Εθνικές Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών της Σερβίας με τις οποίες έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ζέμον Βελιγραδίου.

Συγκεντρωτικά μέχρι στιγμής ο Γυμναστικός έχει προχωρήσει στην απόκτηση δέκα έμπειρων παικτών και τεσσάρων νεαρών από τοπικά σωματεία της Λάρισας στους οποίους θα επενδύσει για το μέλλον, ενώ από την περσινή σεζόν παρέμειναν οι Δημήτρης Σπανούλης, Αλέκος Χανέλι.

Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Κρ. Κούτρας (Δόξα Λευκάδας), Ραφ. Τσουράκης (Πανιώνιος), Αν. Σπυρόπουλος (Δούκας), Β. Μπέμπης (Λαύριο), Στ. Νίκολιτς (Πευκοχώρι), Ι. Τόζιος (Φίλιππος Βέροιας), Δ. Δέσπος (Ηρακλής), Σ. Γκιουλέκας (Ηρακλής) Δ. Κονδυλόπουλος (ΑΕΛ) και Θ. Τέλιος (ΑΕΛ δανεικός).

Οι νεαροί αθλητές που ήρθαν στους «πράσινους» είναι οι Γ. Τσούμας (Μύτικας), Σ. Τσούμας (Φοίβος), Ι. Καραβασώνης (Κεραυνός), Στ. Κρεμύδας (Ίκαρος Νεάπολης).

Αντίθετα αποχώρησαν οι Ι. Παπαχρήστος (ΑΕ Λάρισας), Β. Λαμπρόπουλος (Γλαύκος), Δ. Μπόγδανος, Γ. Λεπενιώτης (ΓΣ Φάρσαλων), Δ. Νταλός (Ερμής Αγιάς), Δ. Αγγελόπουλος (Κορωπί), Ι. Βαβάτσικος (Ερμής Αγιάς), Μ. Δερμιτζάκης, Θ. Τσιαβές (Ασπίδα Ξάνθης), Ι. Γοργόλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Εν τω μεταξύ προγραμματίστηκαν τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια του Γυμναστικού στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 11/9 οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν στο κλειστό της Νεάπολης τον ΑΣ Καρδίτσας και την Τετάρτη 14/9 τον Πιερικό/Αρχέλαο. Και οι δύο αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 6.00 το απόγευμα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός Θανάσης Μπουλιάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας τονίζοντας ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά η ομάδα θα φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

«Από την Τρίτη και μετά όλοι οι παίκτες δίνουν το «παρών» στις προπονήσεις οι οποίες είναι διπλές σε καθημερινή βάση. Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και τα φιλικά που θα μας δώσουν την ευκαιρία να τσεκάρουμε πού βρισκόμαστε και να προετοιμαστούμε καλύτερα για την πρεμιέρα του κυπέλλου. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τη διάθεση για δουλειά των παικτών, οι επιλογές που έγιναν ήταν αυτές που ήθελα και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι πλέον μέσα από τη σκληρή δουλειά θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε» σχολίασε ο τεχνικός του Γυμναστικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass