Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ ΑΡΧΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Με όνειρα και φιλοδοξίες στην Α’ Εθνική

*Ν. Γκαλίτσιος: Θέλουν να δημιουργήσουμε μία ομάδα, η οποία σε βάθος χρόνου να μπορεί να πρωταγωνιστεί

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2016 10:21

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με όνειρα και φιλοδοξίες για νέες επιτυχίες, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ θα δώσει φέτος –για πρώτη φορά στην ιστορία της- το «παρών» στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Η νέα χρονιά που άρχισε χθες για τις «βυσσινί» (με την πρώτη προπόνηση στο «Γ. Μητσιμπόνας»), θα αποτελέσει ουσιαστικά τη φυσική συνέχεια της περσινής άκρως επιτυχημένης σεζόν, στην οποία οι αθλήτριες της ΑΕΛ έθεσαν τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Μπορεί το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής να είναι πολύ πιο απαιτητικό από το περσινό ωστόσο, η βαριά φανέλα και το μεγάλο όνομα της ΑΕΛ, σε συνάρτηση με τη σκληρή δουλειά, τη σωστή οργάνωση, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι άνθρωποι της ομάδας, καθιστούν δυνατή την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, όσο δύσκολος κι αν είναι. Και φυσικά όταν γίνεται λόγος για την ΑΕΛ ο στόχος δεν μπορεί από το να είναι υψηλός. Η εδραίωση, σε πρώτη φάση, της ομάδας στην μεγάλη Εθνική κατηγορία και η διεκδίκηση τίτλων στη συνέχεια βρίσκονται μέσα στο πλάνο που έχουν καταστρώσει οι υπεύθυνοι των «βυσσινί».

Φέτος στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ένας νέο πρόσωπο. Ο τεχνικός Νίκος Γκαλίτσιος, ο οποίος μετά από μία επιτυχημένη θητεία σε ανδρικές ομάδες του νομού, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο, να οδηγήσει την ΑΕΛ στην επίτευξη των στόχων της.

«Καταρχήν να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ που με εμπιστεύτηκε. Είναι κάτι το καινούργιο και για μένα. Μπαίνω σε άλλα χωράφια που δεν τα ξέρω και θα χρειαστώ χρόνο για να προσαρμοστώ. Παρ’ όλα αυτά επειδή είχα δει τα κορίτσια –είχαμε κάνει 2-3 προπονήσεις μόλις τέλειωσε η χρονιά- και διαπίστωσα ότι έχουν πολλή όρεξη και μεγάλη θέληση και παρά το ότι η ΑΕΛ είναι καινούργια σ’ αυτήν την κατηγορία, θεωρώ ότι ο στόχος της άνετης παραμονής σε πρώτη φάση είναι εφικτός. Αν και δεν μ’ αρέσει να βάζω στόχους, γιατί πιστεύω ότι ο στόχος είναι να μπαίνουμε κάθε φορά στο γήπεδο και να παίζουμε για να κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Γκαλίτσιος και πρόσθεσε:

«Θέλω να δω μία ομάδα η οποία θα τρέχει μέσα στο γήπεδο, θα προσπαθεί πολύ θα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και θα διεκδικεί τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο, είτε είναι η καλύτερη ομάδα είτε η τελευταία.

Σίγουρα η Α’ Εθνική είναι τελείως διαφορετική από την περσινή Β’ Εθνική, οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες, ωστόσο η ομάδα ενισχύθηκε και σε συνάρτηση με το υπάρχον έμψυχο υλικό,-που ήταν πάρα πολύ καλό για τη Β’ Εθνική -θα έλεγα ανώτερο και φάνηκε από την κατάκτηση του τίτλου- θεωρώ ότι η νέα ομάδα θα είναι καλύτερη.

Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Πέντε ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία, πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο συν τον ΠΑΟΚ που είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ όλους αλλά και την Καρδίτσα που βλέπω ότι κινείται καλά.

Ελπίζουμε να είμαστε στο πάνω γκρουπ και να τελειώσει με επιτυχία η χρονιά. Γιατί θα είναι μια ωραία εμπειρία για μας και ένα καινούργιο ταξίδι».

-Εκτός από τον φετινό στόχο της άνετης παραμονής, υπάρχει στα πλάνα σας σε βάθος χρόνου η εδραίωση της ομάδας στην Α’ Εθνική, μέσα από έναν ρόλο πρωταγωνιστικό στην κατηγορία;

«Το πρώτο πράγμα που μου είπαν όταν μίλησα με τη διοίκηση, είναι ότι θέλουν μία ομάδα, η οποία σε βάθος χρόνου να μπορεί να πρωταγωνιστεί. Όπως και να ‘χει το όνομα είναι βαρύ. Μπορεί η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου να είναι καινούργια στην κατηγορία, ωστόσο το όνομα της ΑΕΛ είναι βαρύ και έχει μεγάλη ιστορία. Οφείλουμε λοιπόν να το τιμήσουμε και κάθε χρονιά να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Να πηγαίνουμε πιο ψηλά και γιατί όχι να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης και ο δικός μου και αυτό είναι το πλάνο που έχει τεθεί. Πιστεύω ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο και σιγά-σιγά, χρόνο με το χρόνο να είμαστε καλύτεροι.

Τέλος, σχετικά με τα μεταγραφικά, έχουμε κάνει ορισμένες πολύ καλές κινήσεις μέχρι τώρα και θεωρώ ότι με 1-2 ποιοτικές προσθήκες ακόμα δεν θα χρειαστούμε κάτι περισσότερο. Θέλουμε να ενισχύσουμε τα άκρα της επίθεσης και το αριστερό πλευρό της άμυνας» κατέληξε ο Νίκος Γκαλίτσιος.

Αισιόδοξες για την επίτευξη

του στόχου οι αθλήτριες της ΑΕΛ

Μπορεί οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες να αυξάνονται, ωστόσο οι αθλήτριες της ΑΕΛ δηλώνουν αισιόδοξες για την επίτευξη του στόχου. Ας δούμε τι είπαν ορισμένες εξ αυτών:

Μαρία Χριστοφορίδη: «Πιστεύουμε ότι και φέτος θα παρουσιάσουμε κάτι καλό. Η ομάδα έκανε καλές μεταγραφές, θα δουλέψουμε πάρα πολύ και θα δούμε τι μας περιμένει τη νέα χρονιά με τις καινούργιες για μας ομάδες που είναι πιο έμπειρες. Είμαστε αισιόδοξες, είμαστε πολύ υπερήφανες που βρισκόμαστε σ’ αυτόν το σύλλογο για άλλη μια χρονιά και είμαστε πολύ ευγνώμονες που έχουμε κάποιους ανθρώπους δίπλα μας οι οποίοι μας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά».

Δήμητρα Ρήγα: «Σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Στόχος καταρχήν είναι η παραμονή και μία καλή εμφάνιση στην Α’ Εθνική. Το αν είναι εύκολος ή όχι ο στόχος αυτός θα φανεί στη συνέχεια αλλά με την ομάδα που έχουμε πιστεύω ότι θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής θα είναι πολύ δύσκολο, δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό της Β’ Εθνικής αλλά μέσα από τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε χωρίς εμπόδια το έργο μας».

Χριστίνα Κόλλια: «Επειδή προπονούμουν στην ΑΕΛ από το ξεκίνημά της, γνωρίζω τις συναθλήτριές μου και τις νιώθω σαν οικογένειά μου. Τόσα χρόνια κάναμε πρωταθλητισμό στην Καρδίτσα και το ίδιο ήρθα να κάνω και δω. Να δώσω κίνητρο στις συμπαίκτριές μου σ’ εκείνες που είναι λιγότερο έμπειρες. Θα βάλουμε το κεφάλι κάτω και θα δουλέψουμε όλες μαζί σαν οικογένεια και θα στηρίξουμε η μία την άλλη. Στόχος δεν είναι τόσο το πρωτάθλημα όσο το να κάνουμε μία καλή πορεία και να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Γιατί πιστεύω, όπως συμβαίνει και με άλλες ομάδες που ανεβαίνουν, έτσι θα υποτιμήσουν και την ΑΕΛ και δεν της αξίζει».

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Ανανέωσαν: Αγγέλου, Ακριβούλη, Αρζουμανίδου, Βλασιάδου, Γαγάρα, Κούκου, Λιάγγα, Λόγου, Μιρτάι, Μπελμεζά, Μπούμπα, Νάση, Παπατριαταφύλλου, Πουρλιώτη, Ρήγα, Σακελλάρη, Σωτηριάδου, Τσία, Τσούκα, Χριστοφορίδη.

Αποχώρησαν: Ζαχαράτου, Πούλιου, Σαχναζαριάν.

Αποκτήθηκαν: Κόλλια, Σρετένοβιτς (υπό δοκιμή Σίσκου, Σπυροπούλου, ).

Η Γιοβάνα Σρετένοβιτς

το νέο μεταγραφικό απόκτημα

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα για τη γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ είναι η Γιοβάνα Σρετένοβιτς. Η 30χρονη Σέρβα ξεκίνησε στην ομάδα της Σλόγκα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Μάσινατς Νις. Το 2009 αποκτήθηκε από τις Ελπίδες Καρδίτσας όπου αγωνίστηκε μέχρι και πέρσι. Είναι 41 φορές διεθνής με την ομάδα της Σερβίας και αγωνίζεται ως αριστερό χαφ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass