ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Ενθαρρυντικά μηνύματα της ΑΕΛ

*Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης μέχρι την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας *Όλα δείχνουν ενίσχυση με δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2016 11:18

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Δύο εβδομάδες περίπου πριν ανοίξει η αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, η ΑΕΛ στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα στον κόσμο της, μέσα από τα φιλικά παιχνίδια που δίνει στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Οι «βυσσινί» με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της και τεχνικό τον Άγγελο Αναστασιάδη, δείχνει πως μπορεί να παρουσιασθεί δυνατή και  ανταγωνιστική, στη μεγάλη κατηγορία, του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναμφισβήτητα η ΑΕΛ ακόμη δεν είναι έτοιμη και ασφαλώς αυτό όλοι το γνωρίζουν, διότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν ό,τι μπορούν καλύτερο από τον εαυτό τους στις προπονήσεις και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, ο κ.Αναστασιάδης προσπαθεί να βρει την κατάλληλη χημεία για να λειτουργήσει όπως πρέπει η ομάδα.

Και θα είναι παρακινδυνευμένα τα όποια συμπεράσματα, αν αναλογισθούμε πως υπάρχει κούραση, ζέστη και ακόμη η ομάδα δεν βρήκε ρυθμό.

Το χειροκρότημα των φιλάθλων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο είναι η καλύτερη ίσως ψυχολογική επιβράβευση για τους ποδοσφαιριστές, που δεν είναι κομπιούτερ...

Ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό και ξέρει πολύ καλά παράλληλα ότι στην περίοδο αυτή της προετοιμασίας, δεν θα δει αυτό που περιμένει στους επίσημους αγώνες.

Από την άλλη πλευρά σίγουρα και οι επιφυλάξεις που καλοπροαίρετα εκφράζονται, δεν πρέπει να αγνοηθούν, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε «εχθρός» του καλού, είναι πάντα το καλύτερο.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η ΑΕΛ χρειάζεται ενίσχυση με δυο έμπειρους ποδοσφαιριστές, ένα σέντερ φορ και ένα κεντρικό χαφ(δεκάρι), που θα κάνει το παιχνίδι των «βυσσινί».

Δυο συνεχόμενες ισοπαλίες με Ατρόμητο(1-1), Πανιώνιο(0-0) και δυο εντός έδρας ήττες με αντιπάλους Κέρκυρα(0-1), Λεβαδειακό(1-2), παιχνίδια που κατέδειξαν θετικά στοιχεία αλλά και που πρέπει να βρεθούν λύσεις, διότι η ομάδα έκανε ευκαιρίες, όμως σκόραρε μόνο δυο φορές με τον Πολ Ουρτάδο και τον Νίκο Βαρέλα.

Στα μέχρι τώρα φιλικά η ΑΕΛ μπορεί να μην γεύθηκε ακόμη τη χαρά της νίκης, όμως αυτό δεν ανησυχεί τον τεχνικό Άγγελο Αναστασιάδη, που όπως έχει τονίσει στις δηλώσεις του θέλει να δει τα λάθη που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο, για να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν, όταν ξεκινήσουν πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος.

Στην προχθεσινή φιλική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αν αναλογισθούμε ότι η ΑΕΛ την προηγούμενη ημέρα αγωνίσθηκε σε ένα δυνατό τεστ με τον Ατρόμητο και πήγε αυθημερόν στην πρωτεύουσα για να παίξει με τους «κυανέρυθρους», το τελικό 0-0 είναι ένα καλό αποτέλεσμα, που βοηθάει στην ψυχολογία και δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, για τη συνέχεια.

Υπήρχαν παίκτες που αγωνίστηκαν και στα δύο φιλικά, πολλοί εξ αυτών επίσης έβγαλαν τις εξαντλητικές προπονήσεις και το γεγονός πως δεν παραβιάσθηκε η εστία, οφείλεται στην καλή αμυντική λειτουργία και στους πολύ καλούς τερματοφύλακες που διαθέτει η λαρισινή ομάδα(σ.σ. κόντρα στον Πανιώνιο έπαιξαν οι Ξενοδόχοβ-Καβουσάκης).

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ είναι πάλι εκτός έδρας, μεθαύριο Κυριακή 7 Αυγούστου στα Τρίκαλα με τον Α.Ο.Τ., ομάδα της Football League.

 ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Λόγος έγινε και για τις αμοιβές των διαιτητών στα φιλικά παιχνίδια. Αναγκαίο λοιπόν να διευκρινίσουμε τα εξής: Στα φιλικά παιχνίδια από την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων φέτος, με οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΟ, οι διαιτητές δεν εισπράττουν το καθορισμένο εξουδολόγιο των φιλικών αγώνων μεταξύ ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, αλλά άλλο το οποίο είναι το 1/3 περίπου του αρχικού.

Έτσι οι Λαρισαίοι ρέφερι Αγης Μπουμαρσόπουλος(αγώνας ΑΕΛ-Κέρκυρα), Θανάσης Τζήλος(αγώνας ΑΕΛ-Ατρόμητος) και ο Τρικαλινός διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος(αγώνας ΑΕΛ-Λεβαδειακός), εισέπραξαν  τη μειωμένη κατά 2/3 αμοιβή.

LEZANTA

Οι φάσεις είναι από το φιλικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΛ(0-0).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass