ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η ηγεσία της ΚΟΕ «ξεπροβόδισε» τους Έλληνες αθλητές

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 0:10

Στα γραφεία της ΚΟΕ βρέθηκαν χθες οι περισσότεροι εκ των Ελλήνων κολυμβητών/τριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς και οι συνοδοί προπονητές, που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό, τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Σαρακατσάνη, καθώς και τους τεχνικούς συμβούλους της ομοσπονδίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν διαδικαστικά και αγωνιστικά θέματα ενόψει της αναχώρησης των Ελλήνων αθλητών (οι πρώτοι φεύγουν σήμερα για τη Βραζιλία).

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση και αποτελεί το όνειρο και τον στόχο κάθε αθλητή» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. «Ο συναγωνισμός είναι τεράστιος και το επίπεδο πάρα πολύ υψηλό. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει επιτυχίες επιπέδου μεταλλίων που θα θέλαμε. Δυστυχώς στο κολύμπι τα πράγματα είναι από αρκετά δύσκολα μέχρι ανυπέρβλητα. Ίσως είναι το άθλημα που στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει τις περισσότερες συμμετοχές ανά αγώνισμα. Δεκάδες αθλητές σε κάθε κούρσα. Εγώ ζήτησα από τα παιδιά να δικαιώσουν τη συμμετοχή τους. Να μην τη δουν σαν μια απλή συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην αποτελεί αυτό την ολοκλήρωση του στόχου τους, αλλά σαν μια συμμετοχή που θα δικαιώσει τη μέχρι στιγμής προσπάθειά τους, αλλά και τις επιδόσεις που έχουν σημειώσει. Να προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, τουλάχιστον σε επίπεδο επιδόσεων. Να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Έχουν κίνητρο τους ίδιους τους Αγώνες και το επίπεδο των ανταγωνιστών τους. Από ό,τι πληροφορούμαι οι συνθήκες στο Ρίο δε θα είναι οι καλύτερες και θα πρέπει να προσαρμοστούν και να κάνουν υπομονή. Να αφιερωθούν στους αγωνιστικούς τους στόχους. Να τονίσω ότι η ΚΟΕ έχει την πολυπληθέστερη αποστολή με 30 αθλητές στους 90 συνολικά. Καλή επιτυχία» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, τόνισε από την πλευρά του: «Η τεχνική σύσκεψη αποτελούσε ένα ξεπροβόδισμα των αθλητών μας για το Ρίο. Τους ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και συζητήθηκαν και κάποια διαδικαστικά θέματα, όπως η διαμονή τους στο Ολυμπιακό Χωριό κ.ά. Επίσης ανταλλάχθηκαν διάφορες απόψεις και για τα αγωνιστικά. Έπεσα έξω στις προβλέψεις μου κατά έναν αθλητή. Είχα πει ότι 14 κολυμβητές θα βρίσκονται στο Ρίο. Τελικά διαψεύστηκα προς το καλύτερο. Ευελπιστώ πως θα έχουμε και καλή παρουσία. Έχουμε ενθαρρυντικά στοιχεία. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που κρίνουν την παρουσία των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να έχει κάποιο... χρώμα η παρουσία μας στο Ρίο».

Από πλευράς προπονητών μίλησε ο Άκης Οικονόμου, που θα έχει συνολικά τέσσερις αθλητές του στο Ρίο (Γκολομέεβ, Μελαδίνης, Δράκου, Βουρνά): «Είναι μια αποστολή που από αύριο φεύγει το πρώτο κομμάτι. Είναι αθλητές με εμπειρία και δυνατότητες που έχουν φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε μεγάλους αγώνες. Από τις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να διακριθεί κανείς εκεί. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά. Εκεί που στηριζόμαστε είναι στο ότι οι αθλητές μας θα είναι έτοιμοι ψυχολογικά να αντέξουν την πίεση του κόσμου, του άγχους της συμμετοχής. Οι επιδόσεις των αθλητών μας δίνουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Αυτό που προέχει είναι η ετοιμότητα και η ασφάλειά τους. Είναι αγώνες που γίνονται σε ξένο περιβάλλον που δεν το γνωρίζουμε τόσο καλά. Τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι στην Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει φόβος. Απλώς θα λειτουργήσουμε ομαδικά, όπως έχουμε συνηθίσει. Έτσι κι αλλιώς, το Ολυμπιακό Χωριό θα είναι ασφαλές. Ουσιαστικά θέλουμε να κολυμπήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές σε ημιτελικούς, να κολυμπήσουν βράδυ. Υπάρχουν αθλητές που είναι στις δυνατότητές τους κάτι τέτοιο και αθλητές που πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να το πετύχουν. Πιστεύω πως η δύσκολη κούρσα είναι η ημιτελική. Όλα είναι ανοιχτά για μια θέση σε αυτούς. Θέλουμε να γυρίσουμε με χαμόγελο από αυτό που δεν περιμέναμε».

Από πλευράς αθλητών, τέλος, ο Στέφανος Δημητριάδης επισήμανε: «Όλα τα παιδιά ανυπομονούν να κολυμπήσουν. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για όλους μας που θα ζήσουμε αυτήν την εμπερία. Η προετοιμασία πήγε καλά. Ελπίζω η κούρσα να πάει όπως περιμένω και ακόμη καλύτερα. Αισθάνομαι καλά και νιώθω πολύ όμορφα. Πιστεύω, αν φτάσουμε χωρίς ταλαιπωρία και όλα βαίνουν καλώς, θα έχουμε και πολύ καλές επιδόσεις. Στόχος είναι να κάνω ατομικό ρεκόρ και ό,τι προκύψει».

Μπάσκετ: Μεγάλη νίκη των ΗΠΑ επί της Κίνας σε φιλικό

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών διέλυσε την αντίστοιχη της Κίνας με 105-57, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας των δύο ομάδων στο Λος Αντζελες. Η «Team USA» απέδειξε πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο Ρίο, κάνοντας σκόνη τους Κινέζους, έχοντας κορυφαίους τους Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον, οι οποίοι σημείωσαν από 19 και 18 αντίστοιχα πόντους. Από την άλλη πλευρά την καλύτερη απόδοση είχε ο πρώην ΝΒΑερ, Γι Τζιανλιάν, με 18 πόντους. Η νίκη επί της Κίνας ήταν η 65η στη σειρά για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Η τελευταία ήττα ήταν από την εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ του 2006 με 101-95.

«Πράσινο φως» για την ομάδα τοξοβολίας της Ρωσίας

Η ομάδα τοξοβολίας της Ρωσίας μπορεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο (5-21/8) στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και αυτό γιατί η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (WA) άναψε χθες το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της ομάδας, μετά την επιλογή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να μην αποκλείσει εντελώς τη χώρα από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού. Η WA ανακοίνωσε ότι οι Τουιάνα Ντασιντορζίεβα, Κσένια Πέροβα και Ίνα Στεπάνοβα, οι οποίες συγκρότησαν τη γυναικεία ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπό το φως των ευρημάτων της έκθεσης ΜακΛάρεν για το ντόπινγκ στη Ρωσία, η WA εξέφρασε επίσης τη στήριξή της στη «θαρραλέα απόφαση» της ΔΟΕ κατά της επιβολής αποκλεισμού στη χώρα, για τον οποίο τόνισε ότι θα ήταν άδικος για τους «καθαρούς» Ρώσους αθλητές.

Επτά Ρώσοι κολυμβητές εκτός υπό εξέταση οι υπόλοιποι

Τη θέση της για τη συμμετοχή των Ρώσων κολυμβητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή της η FINA, σε συνάρτηση με την προχθεσινή απόφαση της ΔΟΕ. Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου ξεκαθαρίζει ότι επτά Ρώσοι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους επερχόμενους Αγώνες. Πρόκειται για την παγκόσμια πρωταθλήτρια του προσθίου, Γιούλια Εφίμοβα, τον Μιχαΐλ Ντόγκβαλιουκ, τη Ναταλία Λόβτσοβα και την αθλήτρια του open water, Αναστασία Κραπίβινα, των οποίων η συμμετοχή έχει ήδη ανακληθεί από τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, επειδή έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Επίσης, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τίθενται ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Βλάντιμιρ Μορόζοφ, ο Νικίτα Λόμπιντσεφ και η Ντάρια Ουστίνοβα, των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται στην έκθεση του ανεξάρτητου ερευνητή του WADA, Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κολυμβητές και κολυμβήτριες από τη Ρωσία που έχουν κερδίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς, κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά, ανάλογα με τον αριθμό ελέγχων στους οποίους κάθε αθλητής έχει υποβληθεί από τη FINA ή άλλες εθνικές αρχές κατά του ντόπινγκ. Η αρμόδια επιτροπή της FINA θα συντάξει τις σχετικές εκθέσεις και την τελική απόφαση θα λάβει η εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας.

Η FINA διευκρινίζει ότι τα παραπάνω μέτρα αφορούν μόνο τους κολυμβητές και δεν επηρεάζουν τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Ρωσίας, καθώς και τους αθλητές και αθλήτριες των καταδύσεων και της συγχρονισμένης κολύμβησης, που θα αγωνιστούν κανονικά στο Ρίο. Για τα αθλήματα αυτά δεν υπάρχει καμία αναφορά στην έκθεση ΜακΛάρεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass