ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο. Χ .Ε.)

Το χάντμπολ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2016 12:04

Η Ανάπτυξη της Χειροσφαίρισης στην Ελλάδα (καθώς και στη Λάρισα) και εννοούμε τις δραστηριότητες εκείνες που αφορούν στις μικρές ηλικίες των αθλητών/τριών ξεκινά από παλιά, το 1980-81 με μικρά δειλά βήματα και ουσιαστικά με τη διεξαγωγή ενός και μοναδικού ηλικιακού πρωταθλήματος, στην κατηγορία των Εφήβων.

Στην πορεία, η δομή των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων άλλαξε, δοκιμάζοντας και εφαρμόζοντας πάντα πλάνα που θα ήταν η επένδυση για το μέλλον, η εξέλιξη και ουσιαστικά η βάση για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα πρωταθλήματα πλήθυναν και επεκτάθηκαν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών, το άθλημα ενσωματώθηκε και εντάχθηκε στον Σχολικό αθλητισμό, τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια διεξάγονται ανελλιπώς ετησίως , για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου μπορούν να ασχοληθούν όσοι ενδιαφέρονται, με συγκροτημένο πλάνο και οργανόγραμμα.

Όλη η αναπτυξιακή προσπάθεια στηρίζεται από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος(Ο. Χ . Ε.) και κυρίως στην περιοχή μας από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας

( Ε.Σ.Χ.Κ.Ε.) , καθώς και από τα παιδικά τμήματα των Δήμων, μαζί με την προσπάθεια και τον ζήλο όλων των προπονητών της Χειροσφαίρισης.

Το παιχνίδι του Χειροσφαίρισης έχει έναν αρμονικό συνδυασμό μεταξύ των τριών μορφών της ανθρώπινης κίνησης, το τρέξιμο, το άλμα και η ρίψη. Είναι ένας πλήρης και ιδανικός αθλητισμός επειδή παρευρίσκεται στην ισομερή ανάπτυξη του σώματος.

Συμβάλλει στα διανοητικά και κινητικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Υπάρχει ένας συνδυασμός φυσικών κινήσεων και σύνθετων ειδικών κινητικών δεξιοτήτων. Η Χειροσφαίριση έχει ένα επιμορφωτικό ρόλο και για αυτούς τους δύο λόγους θεωρείται ως ένα σημαντικό μέσο της Φυσικής Αγωγής που συμβάλλει θετικά στην επίτευξη των στόχων της. Είναι ένα παιχνίδι με πολλή πρακτική, και οι μαθητές της Ελλάδας (αγόρια και κορίτσια εξίσου) έχουν μια ουσιαστική αποδοχή για αυτό το άθλημα ένα άθλημα που δεν απαιτεί πολλές διαρρυθμίσεις και υλικά μέσα.

Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά είναι πλήρεις από την κυριαρχία της ενέργειας, του δυναμισμού και πολλές φορές και με την έντονη επιθετικότητα.

Ο πρακτικός και χρήσιμος ρόλος αυτής της ένταξης σε ομάδες παιδικών ηλικιών έχει ως στόχο να διαπιστωθεί η σημασία της Χειροσφαίρισης μέσω του παιχνιδιού χωρίς να είναι απαραίτητο η οργάνωση της, με μοναδικό σκοπό τον πρωταθλητισμό.

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως σε αυτές τις ηλικίες , η Χειροσφαίριση διδάσκεται σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου που προβλέπει το mιnι - hαndball, και αναφέρεται στην εκμάθηση των τεχνικών μεθόδων της (χωριστά για κάθε τεχνική μέθοδο)και εφαρμογή της μέσα από το παιχνίδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass