Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

ΓΣΦ: Μπροστά σ’ ένα νέο στοίχημα

* Θ. Αλεξίου: «Να αποκτήσουμε ταυτότητα σαν ομάδα και βήμα-βήμα θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε»

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2016 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Ιουλ 2016 17:18
Ο τεχνικός Θωμάς Αλεξίου Ο τεχνικός Θωμάς Αλεξίου

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σε μια ιστορική χρονιά, αφού για πρώτη φορά θα δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο ΓΣ Φαρσάλων καλείται να σηκώσει και πάλι τη σημαία ψηλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον μαραθώνιο της περιόδου 2016-17 που θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου.

Με παρακαταθήκη την περσινή εντυπωσιακή πορεία που επισφραγίστηκε με την ιστορική άνοδο της ομάδας, ο ΓΣ Φαρσάλων ως μοναδικός εκπρόσωπος του νομού στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του και να φτάσει στην υλοποίηση των στόχων του.

Η νέα χρονιά θα είναι μία εντελώς διαφορετική χρονιά, αφού οι απαιτήσεις είναι πλέον περισσότερες, ωστόσο οι άνθρωποι του συλλόγου, με διάθεση για σκληρή δουλειά, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κερδίσουν ένα ακόμα στοίχημα.

Τα πρώτα δείγμα είναι ενθαρρυντικά. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το αρχικό πλάνο των υπευθύνων, οι βασικές θέσεις καλύφθηκαν, η ομάδα ενισχύθηκε εκεί που ήταν απαραίτητο και πλέον όλοι περιμένουν την έναρξη της προετοιμασίας, η οποία έχει καθοριστεί για τις 21 Αυγούστου.

Στο τιμόνι του ΓΣ Φαρσάλων θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Θωμάς Αλεξίου που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον σύλλογο (μαζί με τον βοηθό του Σωτήρη Ρίζο). Ένας άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του στην αλλαγή σελίδας της ομάδας και ο οποίος καλείται να φέρει εις πέρας μία ακόμα δύσκολη και απαιτητική χρονιά.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΓΣ Φαρσάλων θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ήταν κάτι το οποίο η ομάδα κυνήγησε εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή πορεία πέρσι γι' αυτό και φτάσαμε σ’ αυτήν την ιστορική επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός Θωμάς Αλεξίου και πρόσθεσε:

«Στόχος μας, με την ολοκλήρωση της χρονιάς, ήταν να κρατηθεί ο βασικός κορμός, κάτι που το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα να ενισχύσουμε την ομάδα με έμπειρους παίκτες, οι οποίοι ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας, έχοντας μπασκετική εμπειρία και σωστό χαρακτήρα. Η διοίκηση έκανε, πιστεύω, το καλύτερο δυνατό, προχώρησε βάσει αυτού του σχεδιασμού και ενίσχυσε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί μας περιμένει κάτι πολύ δύσκολο».

Σχετικά με τα μεταγραφικά ο τεχνικός του ΓΣ Φαρσάλων επισήμανε:

«Θεωρώ ότι έχουμε κλείσει το ρόστερ. Εάν προκύψει κάτι καλό, που να μας τραβήξει την προσοχή, φυσικά θα το εξετάσουμε. Πιστεύω όμως ότι, μετά τις εισηγήσεις που έγιναν, αυτό που θέλαμε και ζητούσαμε το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Στόχος μας ήταν να καλύψουμε τα κενά που είχαμε και να κάνουμε όσο πιο δυνατή την ομάδα και πιστεύω ότι το πετύχαμε. Δεν μπορούσαμε να πάμε σε μεγάλο φάσμα παικτών και πιστεύω ότι κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Η διοίκηση έπαιξε σημαντικό ρόλο σ’ αυτό γιατί όταν υπάρχουν σωστές διοικήσεις, υπάρχουν ομάδες και στόχοι. Η διοίκηση του ΓΣ Φαρσάλων ήταν και είναι άψογη στις υποχρεώσεις της κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό στις ημέρες μας».

Ο Θωμάς Αλεξίου μίλησε και για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και για τον ρόλο που θα διαδραματίσει η ομάδας του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε εάν ο στόχος μας είναι η σωτηρία ή η άνοδος. Αυτό που είναι βασικό είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε βήμα-βήμα να γίνουμε ομάδα. Να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο και να λειτουργούμε σαν ομάδα. Εάν το καταφέρουμε τότε θεωρώ ότι και μέσα από τις επιτυχίες θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Να γίνουμε δηλαδή πρώτα ομάδα και μετά βήμα-βήμα θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε.

Αν και υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με τις ομάδες του ομίλου μας (σ.σ. 1ος όμιλος του Βορρά), προσπαθούμε να διαβάσουμε την κατηγορία παρακολουθώντας το τι έχουν κάνει οι υπόλοιπες ομάδες. Αλλά το βασικό είναι να δούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται χρόνια στην κατηγορία και έχουν προσαρμοστεί. Επομένως όσο πιο γρήγορα προσαρμοστούμε και μεις τόσο το καλύτερο».

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Από τον περσινό βασικό κορμό της ομάδας ανανέωσαν τη συνεργασία τους οκτώ παίκτες, ήτοι Γιώργος Αναγνωστόπουλος (center), Χρήστος Αναγνωστόπουλος (forward-guard), Θεόδωρος Ίλτσογλου (guard, playmaker), Κλεάνθης Ντόνας (guard, playmaker), Δημήτρης Ψύρρας (forward-guard), Δημήτρης Μάρκος (forward-center), Γιώργος Φούντας (guard, playmaker), Λεωνίδας Ντίνο (forward-guard) και Δημήτρης Μακρής (forward-center).

Στη συνέχεια αποκτήθηκαν οι Αστέριος Κούργιας (forward από την Αγ. Παρασκευή), Θοδωρής Τσιλούλης (guard από την Ολύμπια), Γιώργος Λεπενιώτης (guard-playmaker από τον ΓΣΛ) και Φάνης Παπακώστας (center από την ΑΕΛ). Το ρόστερ αναμένεται να συμπληρώσουν και 2-3 νεαροί από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass