ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (19:00)

Φιλικό ανθρωπιάς στο Αλκαζάρ

* Για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών της Μυρτώς και της Ασπασίας * Με τη στήριξη της ΕΠΑ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2016 7:28

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φιλικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό θα διεξαχθεί σήμερα και ώρα 19:00, στο στάδιο Αλκαζάρ, ανάμεσα στους παλαιμάχους της ΑΕΛ και του Άρη Θεσσαλονίκης, με στόχο να βοηθηθούν οικονομικά οι οικογένειες της Μυρτώς και της Ασπασίας, δύο παιδιών που έπεσαν θύματα κακοποίησης και είναι καθηλωμένες σε αναπηρικό αμαξίδιο.

«Νιώθουμε την ανάγκη να ανταποδώσουμε τη βοήθεια για τον Νίκο Κυζερίδη» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι παλαίμαχοι των «κιτρίνων» που θα φιλοξενηθούν αυτή τη φορά από τους αντίστοιχους της ΑΕΛ. Πρόκειται για μία σχέση που έχουν αποκτήσει οι δύο σύνδεσμοι, ιδιαίτερη δυνατή, όπως τόνισαν και σε δηλώσεις τους οι παλαίμαχοι του Άρη Ντίνος Κούης, Κώστας Δράμπης και Γιάννης Βένος που μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Μετά το φιλικό για τον Νίκο Κυζερίδη είχαμε δώσει τα χέρια με τους συναθλητές μας και είχαμε συμφωνήσει ότι θα ξαναπαίζαμε αν προέκυπτε κάποιο αντίστοιχο ζήτημα όπως και έγινε. Κληθήκαμε λοιπόν να συμμετάσχουμε στον φιλανθρωπικό αγώνα που θα γίνει για τα δύο παιδιά τη Μυρτώ και την Ασπασία, όπου πηγαίνουμε με ιδιαίτερη χαρά να ενισχύσουμε με την παρουσία μας τη διοργάνωση. Άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα παιχνίδια μεταξύ του Άρη και της Λάρισας υπήρχε ιδιαίτερα καλό κλίμα και είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι πώς έπαιζαν ποδόσφαιρο προηγούμενες γενιές ποδοσφαιριστών.

Εδώ και 25 χρόνια, από την ίδρυση του συλλόγου μας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δράσεών μας είναι αφιερωμένο σε φιλανθρωπικούς αγώνες και σ΄ αυτό το κομμάτι εμπίπτει και η εκδήλωση στη Λάρισα. Δεν ξεχνάμε ότι οι παλαίμαχοι της Λάρισας συνεισέφεραν στο παιχνίδι υπέρ του Νίκου Κυζερίδη που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Χαριλάου πριν από μερικούς μήνες και οι οποίοι μας βοήθησαν πάρα πολύ με την παρουσία τους. Κι επειδή έχουμε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με όλους τους συνδέσμους βετεράνων ποδοσφαιριστών αλλά ιδιαιτέρως με τη Λάρισα, νιώθουμε σαν να τους ανταποδίδουμε κατά κάποιον τρόπο το καλό που μας είχαν κάνει, βοηθώντας αυτή τη φορά τα δύο παιδιά που βρίσκονται σ' αυτή τη δύσκολη θέση σ' ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας τους».

Από την πλευρά των παλαιμάχων της ΑΕΛ ο Τάκης Παραφέστας, επισήμανε τα εξής: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους παλαιμάχους του Άρη που δέχτηκαν την πρότασή μας και έρχονται στη Λάρισα να αγωνιστούμε μαζί για έναν ιερό σκοπό. Στο πλαίσιο ανταπόδοσης της φιλοξενίας τους στον φιλικό αγώνα για τον Νίκο Κυζερίδη στο Χαριλάου διοργανώνουμε το σημερινό παιχνίδι για τα δύο κορίτσια που έχουν υποστεί κακοποίηση και βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο αγωνιζόμενες για την ίδια τους τη ζωή. Οι παλαίμαχοι γνωρίζετε πως είναι πάντα παρόντες σε τέτοιες εκδηλώσεις που αφορούν συνανθρώπους μας. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε το παιχνίδι και όλη η διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία. Θέλω να καλέσω προσωπικά όλο τον κόσμο να βοηθήσει σ΄ αυτή την προσπάθεια και ευχαριστούμε την ΕΠΑ Θεσσαλίας, που δείχνει για μια ακόμη φορά έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο».

ΑΡΩΓΟΣ Η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η ΕΠΑ Θεσσαλίας και ο Λαρισαίος Λεωνίδας Μπακούρας (αν. γεν. διευθυντής) σε δηλώσεις του τόνισε: «Προκειμένου να συμβάλουμε στον δύσκολο αγώνα που δίνουν για την αποκατάσταση της υγείας τους και την επάνοδό τους στην καθημερινότητα τα δύο παιδιά και οι άνθρωποι που τις στηρίζουν, η ΕΠΑ Θεσσαλίας θα συμμετάσχει ενεργά, στηρίζοντας τη διοργάνωση των παλαιμάχων για τις δύο οικογένειες.

Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε όλοι, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη σε καμία περίπτωση τον κοινωνικό παράγοντα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε και να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο. Μέσω της εκδήλωσης αυτής θα το πετύχουμε».

*Στην αποστολή της ομάδας του Άρη που θα φιλοξενηθεί στη θεσσαλική πρωτεύουσα είναι άσοι του παρελθόντος όπως οι Νίκος Χρηστίδης, Άγγελος Σπυρίδων, Κώστας Δράμπης, Γιώργος Φοιρός, Γιάννης Βένος, Γιώργος Ζήνδρος, Σπύρος Καπερνέκας, Ντίνος Κούης και πολλοί άλλοι.

Μετά τον αγώνα οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ θα δεξιωθούν τους συναθλητές τους του Άρη Θεσσαλονίκης, σε ταβέρνα της Λάρισας.

Η ΕΠΣΛ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Αρωγός στην όλη προσπάθεια που γίνεται θα είναι και η διοίκηση της ΕΠΣΛ, που με χθεσινή ανακοίνωσή της παροτρύνει τον κόσμο να βρεθεί σήμερα στο Αλκαζάρ. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προσπάθειας που αποφάσισαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και του Άρη Θεσσαλονίκης, για τη διοργάνωση σήμερα Δευτέρα το απόγευμα, φιλικής ποδοσφαιρικής συνάντησης μεταξύ των καταξιωμένων μελών τους, στο Εθνικό Στάδιο Λάρισας (Αλκαζάρ – ώρα 19.00), στηρίζει ηθικά και οικονομικά (αγόρασε συμβολικό αριθμό εισιτηρίων) την προσπάθεια αυτή και για τον λόγο αυτό καλεί όλους τους φιλάθλους του Νομού και ιδιαίτερα αυτούς του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να πάνε το απόγευμα στο γήπεδο Αλκαζάρ, για να χειροκροτήσουν για άλλη μια φορά τους παλαίμαχους άσους του παρελθόντος, αλλά και να συμβάλλουν οικονομικά στον επιδιωκόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από την οικονομική ενίσχυση των 2 οικογενειών των 2 κοριτσιών, της Μυρτώς και της Ασπασίας, που είναι καθηλωμένες σε αναπηρικά καροτσάκια, ύστερα από τη γνωστή ανά το πανελλήνιο κακοποίηση που υπέστησαν. Όλοι σήμερα το απόγευμα θα είμαστε στο στάδιο Αλκαζάρ»

ΚΑΙ ΤΟ SAVE M.O.Ρ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παράλληλα στη φιλανθρωπική εκδήλωση, θα βρίσκονται και μέλη του σωματείου SAVE M.O.Ρ.ΑΣ., με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, για όσους θέλουν να γίνουν δότες μυελού των οστών στην Ελλάδα.

ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης θα τιμηθεί από τους παλαίμαχους της ΑΕΛ η κόρη του πρώην άσου των «βυσσινί» Γιάννη Αλεξούλη, Λίλη, για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και για την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, στο Άμστερνταμ.

Επίσης, θα βραβευτεί και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Χάλκης Μιλτιάδης Κόκκαλης, για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

* Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «Ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass