Η ΤΡΙΤΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο η Χάιδω Αλεξούλη

*Δήλωσε στην «Ε»: «Είναι θέμα γονιδίων και στόχος το ευρωπαϊκό μετάλλιο»

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 12:00

Του Σωτ. Κέλλα

Η Λαρισαία αθλήτρια του Πελασγού  Χάιδω(Λίλη) Αλεξούλη στο διεθνές μίτινγκ της Καλαμάτας  «Παπαφλέσεια» με άλμα στα 6.78μ. και τον άνεμο να είναι νόμιμα θετικός (+1.8), βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (6.69μ.) και τσέκαρε το εισιτήριο της για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (όριο 6.60μ.) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (6.70μ.).

Βέβαια η Αλεξούλη και χωρίς αυτή την επίδοση με 6.69 πήγαινε στις δύο διοργανώσεις αλλά τώρα της έφυγε το άγχος. Είναι η τρίτη Λαρισαία αθλήτρια που πάει στην Ολυμπιάδα μετά τη Βανακάρα και τη Χαλκιά(αναδείχθηκε ολυμπιονίκης)  με κοινό στοιχείο ότι προέρχονται όλες από τον ίδιο σύλλογο τον Πελασγό(προπονητής στις δυο πρώτες ήταν ο Γιάννης Κουτσιώρας ενώ η Αλεξούλη ξεκίνησε με τον Βασίλη Μπεκιάρη που του οφείλει πολλά και τώρα προπονείται με τον Ιγκόρ Πομάσκι). Επίσης ο Πελασγός είχε τη χαρά δυο ακόμα αθλητές του να πάνε σε Ολυμπιάδα ο Κορκίζογλου(Κουτσιώρας) και ο Φιλίνδρας(προπονητής ο αείμνηστος Μανώλης Κράιας). Επίσης έχει μετέχει και ο Δημότσιος που ξεκίνησε από το ΓΣΛ (προπονητής Γκόλτσιος) αλλά όταν πήγε σε Ολυμπιάδα ήταν αθλητής του Ολυμπιακού.

Μιλήσαμε χθες με τη μοναδική Λαρισαία αθλήτρια λαρισινού συλλόγου που εξασφάλισε τη συμμετοχή της για την Ολυμπιάδα του Ρίο και ενθουσιασμένη μας είπε: «Περίμενα αυτό το άλμα και ακόμα μεγαλύτερο γιατί στις προπονήσεις είχα καταφέρει πολλά περισσότερα. Τώρα χωρίς άγχος στους επόμενους αγώνες Βενιζέλεια, γκαλά Φιλοθέης και πανελλήνιο πρωτάθλημα μπορώ μεγαλύτερο άλμα. Στόχος μου να φθάσω και τα επτά μέτρα»

*Είναι και η τρίτη επίδοση στην Ευρώπη..

«Ναι, πίσω από μια Σέρβα και μια Τουρκάλα. Νομίζω ότι πρώτος στόχος είναι ο τελικός της διοργάνωσης και μετά το μετάλλιο. Μιλάω για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

*Και στην Ολυμπιάδα …

‘Εκεί τα πράγματα θα είναι σαφώς δυσκολότερο αφού για να πάρεις μετάλλιο πρέπει να είσαι πάνω από τα επτά μέτρα…»

*Τελικά είναι θέμα γονίδιών οι επιτυχίες σου..

«(σ.σ. γέλια). Ναι είναι και θέμα γονιδίων, ο μπαμπάς(σ.σ.Γιάννης) πρωταθλητής Ελλάδας  με την ΑΕΛ και εγώ τώρα πρωταθλήτρια στίβου και πάω στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Οι μπαμπάδες έχουν πιο δυνατά γονίδια φαίνεται… Από μικρή με είχε μυήσει στον πρωταθλητισμό και ήμουν περήφανη γι’ αυτόν. Τώρα πιστεύω ότι και αυτός για μένα. Μου έμαθε τη σκληρή δουλειά για να κάνω επιτυχίες γιατί χωρίς δουλειά δε γίνεται…»
*Έκανες περήφανο όμως και τον σύλλογό σου..

«Ο Πελασγός βγάζει αθλητές μεγάλων προδιαγραφών και κάνει σοβαρή δουλειά στον στίβο. Ανέδειξε και Ολυμπιονίκη(Φανή Χαλκιά). Δεν το κρύβω ότι χάρη στον Βασίλη Μπεκιάρη κατάφερα πάρα πολλά και τώρα με το Ιγκόρ Πομάσκι τελειοποιούμε. Όταν θα έρθω επίσκεψη στη Λάρισα οι άνθρωπο του Πελασγού και ο Βασίλης Μπεκιάρης θα είναι οι πρώτοι που θα συναντήσω για να το γλεντήσουμε όλοι μαζί. Τώρα πραγματικά νιώθω ενθουσιασμένη».

***         

Με το 6.78μ. η Αλεξούλη έγινε η τέταρτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών, πίσω από τη Νίκη Ξάνθου (7.03μ.), τη Βούλα Τσιαμήτα (6.93μ.) και την Πηγή Δεβετζή (6.83μ.). Επίσης, είναι τρίτη φέτος στην Ευρώπη, πίσω από τη Σερβία Σπάνοβιτς που έχει 6.95μ. και την Τουρκάλα Κάριν Μελίς Μέι που έχει πηδήξει 6.85μ. Με την Αλεξούλη, τα μέλη του ελληνικού στίβου που έχουν τσεκάρει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς έφτασαν τα 22, ενώ στο σύνολο είναι 82.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass