ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΙΕΣΤΑ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Δύο κούπες για την ΠΑΕ ΑΕΛ

*Βραβεύσεις σε... MVP, νέους αλλά και πρώτο σκόρερ *Προηγείται όμως ο αγώνας με τα Χανιά(17.45)

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2016 11:46

 

Του Σωτ. Κέλλα

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της η ΠΑΕ ΑΕΛ πετυχαίνει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα στη οποία από τον Αύγουστο θα βρεθεί ξανά μετά από πέντε χρόνια και στη λαρισινή ομάδα είναι αποφασισμένοι να το γιορτάσουν με τον δικό τους τρόπο αμέσως μετά την αναμέτρηση με τα Χανιά που θα αρχίσει στις 17.45.

Μάλιστα στη φιέστα που θα γίνει (ώρα έναρξης 20.30) θα υπάρχουν δύο κούπες που ήδη έχουν φθάσει από χθες στα γραφεία της ΑΕΛ και είναι μια από τη διοργανώτρια αρχή της Β' Εθνικής και μια από την ΕΠΟ. Και οι δυο θα απονεμηθούν ταυτόχρονα στους παίκτες, τον προπονητή και τον ιδιοκτήτη της ομάδας.

Η γιορτή της φιέστας που συνδιοργανώνουν η ΠΑΕ ΑΕΛ, η ερασιτεχνική ΑΕΛ, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και βραβεύσεις όλων των τμημάτων της ερασιτεχνικής που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Θα βραβευτούν οι πρωταθλήτριες ομάδες της ΑΕΛ - έφηβοι και παίδες-, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ γυναικών, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αλλά και η ανδρική ομάδα μπάσκετ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο μπαράζ που θα γίνει αύριο στην Αταλάντη με τον Αμύντα.

Επίσης θα ανακοινωθούν και οι... δυο  MVP της ΠΑΕ ΑΕΛ όπως τους ψήφισαν οι συμπαίκτες τους. Μια ακόμα καινοτομία…

Η εκδήλωση θα κρατήσει περίπου 60-75 λεπτά ώστε το   Ael Fc Arena να φωτιστεί όχι με το φως της ημέρας αλλά από την πλειάδα των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών που θα υπάρξουν στην πρώτη φιέστα ανόδου που γίνεται στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.

Μια βραδιά πραγματικά ξεχωριστή για την πόλη της Λάρισας και την ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Το δεύτερο κομμάτι θα αρχίσει με τον βαρύτονο Χρήστο Ζαχαρία που θα τραγουδήσει τον ύμνο της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και μια σειρά βραβεύσεων που θα έχουν σχέση με την επιστημονική υποστήριξη της ομάδας αλλά και τους ανθρώπους που κράτησαν τα αποδυτήρια ώστε τεχνικό επιτελείο και παίκτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες.

Έχουν κληθεί να παρευρίσκονται όλοι οι φορείς της πόλης γιατί σ’ αυτή τη γιορτή που συνδιοργανώνεται με την ερασιτεχνική ΑΕΛ, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία» στόχος είναι να ενωθεί όλη η πόλη ώστε η ομάδα να αντεπεξέλθει και στη Σούπερ Λίγκα που θα είναι νέο κεφαλαίο στην ιστορία της.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μια πλειάδα πυροτεχνημάτων τα οποία θα κάνουν τη νύχτα, μέρα σε ένα κατάμεστο, όπως δείχνει η προπώληση εισιτηρίων, Ael Fc Arena.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Πριν την φιέστα θα προηγηθεί ο αγώνας της ΑΕΛ με τα Χανιά στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας (17.45) όπου η λαρισινή ομάδα έχει στόχο τη νίκη για να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της ομάδας Σάκης Τσιώλης ζήτησε από τους παίκτες να κερδίσουν για να υπάρχει ιδανικό κλίμα για τη φιέστα που θα ακολουθήσει ενώ αγωνιστικά δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδη και τον τραυματία Ουρτάδο.

Σχετικά με το αγωνιστικό σχήμα που θα παρατάξει θα έχει νέους παίκτες ειδικά στην άμυνα. Στην προπόνηση έδειξε ότι θα παίξει με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Μασούρα(δεξιά), Βέρτζο, Σουλιώτη ή Μονιάκη, Κοντοχρήστο(αριστερα), στη μεσαία γραμμή τους Βαρέλα, Λαμπρόπουλο , Αναστασόπουλο ή Μπανούση και στην επίθεση τους Ροβίθη, Καπό , Κουτσιανικούλη. Δεν αποκλείεται να δούμε στο αρχικό σχήμα και τον Μαρουκάκη ή κάποια άλλη αλλαγή που δεν θέλησε να δείξει ο Τσιώλης στην προπόνηση.

ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο της Μοναχής Ελιάς, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των Χανίων για τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ. Η αποστολή αναχώρησε το βράδυ ακτοπλοϊκώς και θα επιστρέψει στα Χανιά την Τρίτη το πρωί. Τρεις απουσίες οι τιμωρημένοι Σάντερσον, Δεινόπαπας και Ιωαννίδης, δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή του Α.Ο.Χανιά για το παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Αναλυτικά η αποστολή: Πρίφτης, Παγώνης, Μπριλάκης, Γκέσιος, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Τσούτσης, Παλιάτσιος, Ρίκκα, Χατζηλιάδης, Καμινιώτης, Φυντικάκης, Νύκταρης, Τριανταφυλλίδης, Μουντοκαλάκης, Διαμαντόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΙΚΑΣ

Ο 35χρονος ρέφερι, Τριαντάφυλλος Τίκας, από τον Σύνδεσμο Καρδίτσας θα διαιτητεύσει την σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τα Χανιά στο AEL FC ARENA (17:45). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ στην εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0 για το Κύπελλο Ελλάδος. Βοηθοί του ο Χρήστος Τζιαμπάσης από τον σύνδεσμο Κοζάνης και ο Θεόδωρος Τζιουβάρας επίσης από τον σύνδεσμο Κοζάνης. Τέταρτος θα είναι ο Νικόλαος Μαρόπουλος από την Ημαθία και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Κωστούδης από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα και με κοινή ώρα έναρξης (17:45) θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την 33η αγωνιστική της Β' Εθνικής κατηγορίας. Η Κέρκυρα φιλοξενεί τον Κισσαμικό με στόχο τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου, ενώ με τον ίδιο στόχο, η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τα Χανιά.

Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, η Ζάκυνθος δοκιμάζεται στο Αίγιο με τον -βαθμολογικά αδιάφορο- Παναιγιάλειο, ο Πανελευσινιακός υποδέχεται την αδιάφορη Καλλιθέα και η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει τον Αγροτικό Αστέρα. Συνοπτικά το πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής έχει ως εξής:

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 (α.α.)

Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 0-3 (α.α.)

ΑΕΛ-Χανιά

Κέρκυρα-Κισσαμικός

Παναιγιάλειος-Ζάκυνθος OTE TV

Πανελευσινιακός-Καλλιθέα OTE TV

Παναχαϊκή-Αγροτικός Αστέρας OTE TV

Απόλλων Σμύρνης-Τρίκαλα

Λαμία-Αχαρναϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κέρκυρα    32αγ.  72

2. ΑΕΛ            32        72

3. Τρίκαλα      32        63

4. Απόλλων Σμύρνης          32        57

5. Λαμία         32        57

6. Κισσαμικός           32        51

7. Καλλιθέα    32        46

8. Αχαρναϊκός           31        44

9. Πανσερραϊκός      32        40

10. Αναγέννηση Καρδίτσας            32        39

11. Παναιγιάλειος     32        38

12. Αγροτικός Αστέρας        32        37

13. Χανιά       31        35

14. Ζάκυνθος            32        31

15. Πανελευσινιακός            32        31

16. Παναχαϊκή           32        28

17. Ολυμπιακός Βόλου       31        10

18. Εργοτέλης           31        7

* Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση εννέα βαθμών και δώδεκα βαθμών, αντίστοιχα. Από τις Καλλιθέα, Ζάκυνθο και Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί από τρεις βαθμοί. Από τον Απόλλωνα Σμύρνης έχουν αφαιρεθεί έξι βαθμοί.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΕΞΙΔΑΣ:

Ήρθα σαν πρόεδρος, έφυγα σαν φίλαθλος

Μήνυμα με συγχαρητήρια για την άνοδο της ΑΕΛ έστειλε ο περσινός ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλης Πλεξίδας. Αναφέρει τα εξής: «Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ την ΑΕΛ για την άνοδό της στη Super League.Σαν πρόεδρος βίωσα τις δυσκολίες που συναντά αυτή η ομάδα από διάφορους κύκλους για να φτάσει στην επιτυχία. Για τον λόγο αυτό, ό,τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα έχει διπλή σημασία. Η ΑΕΛ είναι πάνω από πρόσωπα και ο φίλαθλος κόσμος της ανήκει αποκλειστικά στη Super League. Ειλικρινά χαίρομαι σαν ένας από αυτούς για τις επιτυχίες της ΑΕΛ γιατί στη Λάρισα ήρθα σαν πρόεδρος έφυγα όμως σαν φίλαθλός της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass