ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» «ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ» ΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ

ΑΕΛ: Ένα βήμα από την άνοδο

*Άγνωστος παραμένει ακόμα ο αντίπαλος των «βυσσινί» στη μονομαχία της ανόδου, αφού το τοπίο στην κορυφή του 1ου ομίλου, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, δεν έχει ξεκαθαρίσει *Πανιώνιος, Αμύντας, Ηράκλειο στη μάχη της πρώτης δυάδας

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2016 8:06

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μία αγωνιστική απομένει για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β’ Εθνικής στον 2ο όμιλο και η ΑΕΛ επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον της στον αγώνα μπαράζ που θα κρίνει την άνοδο της 3ης ομάδας στην Α2 Εθνική σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη. Η πρώτη φάση της φετινής σεζόν κλείνει με επιτυχία για τη λαρισινή ομάδα, η οποία μετά από μία εξαιρετική πορεία (και παρά κάποια ατυχή αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια) κατάφερε να πετύχει έναν δύσκολο στόχο, υπερβαίνοντας τον αρχικό σχεδιασμό ως νεοφώτιστη στην κατηγορία και πλέον ετοιμάζεται για το επόμενο άλμα (απομένει το παιχνίδι με τον ΓΣΛ το οποίο πλέον έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για την ΑΕΛ). Η φετινή επιτυχία των «βυσσινί» αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι ο αρχικός στόχος ήταν η πεντάδα. Εντούτοις παίκτες και προπονητικό τιμ υπερέβαλαν εαυτούς και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατάφεραν να φτάσουν πολύ πιο ψηλά και να χτυπούν πλέον την πόρτα της Α2 Εθνικής του μπάσκετ.

Αν και το τελευταίο διάστημα ακούγεται ολοένα και πιο έντονα το σενάριο που λέει ότι οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση στον όμιλό τους θα κερδίσουν αυτομάτως την άνοδο στην Α2 Εθνική, η ΑΕΛ θέτει ως στόχο τη νίκη στον αγώνα μπαράζ αφού τίποτα ακόμα δεν έχει λεχθεί επίσημα, τουλάχιστον από τη διοργανώτρια αρχή.

Μέχρι στιγμής ο αντίπαλος των «βυσσινί» στην επίμαχη αναμέτρηση δεν έχει γίνει γνωστός. Η αναβολή της προχθεσινής 29ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο (τα παιχνίδια θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 11 του μηνός) καθυστέρησε τις εξελίξεις και λόγω του ότι η κατάσταση στην κορυφή παραμένει ακόμα ρευστή τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί μετά βεβαιότητας. Η ουσία είναι ότι ο πρωτοπόρος Πανιώνιος χρειάζεται οπωσδήποτε δύο νίκες για να μπορέσει να πει με σιγουριά ότι βρίσκεται και επισήμως στην Α2 Εθνική και να ξεφύγει από τους διώκτες του Αμύντα και Ηράκλειο (ισοβαθμούν στη 2η θέση με έναν βαθμό λιγότερο), ενώ θεωρητικές ελπίδες για τη 2η θέση έχει και ο Ιωνικός Νικαίας (που βρίσκεται στην 3η θέση). Στις 11 Μαΐου οι «κυανέρυθροι» θα αντιμετωπίσουν τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στο κλειστό της «Αρτάκης» και στις 15 του ίδιου μήνα τον Ιωνικό Νικαίας εκτός έδρας, στο δυσκολότερο ίσως παιχνίδι που έχουν μπροστά τους. Ο Αμύντας τις ίδιες ημερομηνίες θα παίξει με τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης (εντός) και τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου (εκτός), ενώ το Ηράκλειο με τον Πανελευσινιακό (εκτός) και την Ένωση Ιλίου (εντός). Δεν θα πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι βαθμολογικό ενδιαφέρον υφίσταται και για την κατάκτηση της 3ης θέσης καθώς έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν αποκλείεται να κληθούν και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση να δώσουν αγώνα μπαράζ προκειμένου να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό που θα παρουσιαστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ΣΤΙΣ 21 Ή 22 ΜΑΪΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ

Αν και η επίσημη ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη 2η θέση στον όμιλό τους υπολογίζεται να διεξαχθεί στις 21 ή 22 του μηνός.

Εν τω μεταξύ από την πλευρά της ΑΕΛ υπάρχει η πρόθεση ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος με τον ΓΣΛ να διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο αντί Κυριακής, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass