ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΣΛ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ 76-74 ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΛΑΓΚΑΔΑ (65-65 κ.α.)

Ούτε οι απουσίες δεν τον λύγισαν

*Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο 4ο δεκάλεπτο και την παράταση οι «πράσινοι» έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και έδειξαν το ψυχικό σθένος που έχουν σαν ομάδα * Γ. Ζαφειρούδης: «Αυτές είναι οι στιγμές που μας κάνουν να αγαπήσουμε περισσότερο το μπάσκετ»

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2016 8:23

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Το σχόλιο του προπονητή του Γυμναστικού Γιώργου Ζαφειρούδη «αυτές είναι οι στιγμές που μας κάνουν να αγαπήσουμε περισσότερο το μπάσκετ» αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το κλίμα και τα έντονα συναισθήματα της χθεσινής αναμέτρησης στο κλειστό της Νεάπολης που ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή νίκη, μετά από ανατροπή στην παράταση, της λαρισινής ομάδας επί του Ερμή Λαγκαδά (76-74, κ.α. 65-65). Μία νίκη που έδειξε τη θέληση και την πίστη, αλλά κυρίως το ψυχικό σθένος των παικτών του Γυμναστικού, οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το ανυπέρβλητο όπως φάνταζε εμπόδιο των απουσιών, αφού η ομάδα παρατάχθηκε με οκτώ συνολικά παίκτες, αλλά και έναν ιδιαίτερα μαχητικό και επικίνδυνο αντίπαλο και να φτάσουν σε μία παλικαρίσια νίκη. Η χθεσινή εμφάνιση των «πρασίνων» έδειξε ότι αυτή η ομάδα είναι αντάξια της ιστορίας της και μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Παίκτες όπως ο Γιάννης Βαβάτσικος, που σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε την μπασκετική του αξία, μπορούν να σηκώσουν το βάρος και να οδηγήσουν τον ΓΣΛ ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

ΝΩΘΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη. Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση, η αδυναμία στο ριμπάουντ αλλά και τα λάθη ανάγκασαν τον Γυμναστικό να κυνηγάει το σκορ από πολύ νωρίς. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι βλέποντας ότι το παιχνίδι κυλάει στον ρυθμό τους άρχισαν να φορτώνουν με πόντους το αντίπαλο καλάθι με τους Ακεψιμαΐδη, Ελευθεριάδη, Παρίτση και Κοντάρκο να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι από τα 6,75 μ., φτάνοντας για πρώτη φορά στο +19 (23-42) στο 18’, ενώ με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και μετά το τρίποντο του Παρίτση το ταμπλό έδειχνε 25-45 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ.

ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Η εξέλιξη αυτή πείσμωσε τους παίκτες του Γυμναστικού που πέρασαν στην αντεπίθεση. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα και ανεβάζοντας τα ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά (32-45 στο 23’ και 37-48 στο 25’), όμως τα φάουλ και η έλλειψη παικτών στον πάγκο δεν τους επέτρεπαν να ανασάνουν (Λαμπροπουλος, Τσιαβές, Νταλός και Βαβάτσικος «φορτώνονται» με τρία φάουλ). Κάπου στα τελευταία δύο λεπτά της 3ης περιόδου το πράγμα αρχίζει να χαλάει, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διατηρήσουν ένα προβάδισμα 16 πόντων (37-53 στο 30’).

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

Το σύνθημα της ανατροπής δόθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης ανακάτεψε την τράπουλα, άλλαξε κάποια πράγματα στην τακτική της ομάδας και η αντεπίθεση ξεκίνησε.

Η αποτελεσματική άμυνα σε συνάρτηση με τρία διαδοχικά τρίποντα των Παπαχρήστου, Τσιαβέ και Βαβάτσικου έκαναν το σκορ 46-53 στο 32’.10’’. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στην 4η περίοδο στο 33’. Ο Βαβάτσικος συνέχισε να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι από τα 6.75 μ. και με την πολύτιμη βοήθεια των Σπανούλη, Παπαχρήστου ο Γυμναστικός πλησιάζει στους 3 πόντους (54-57 στο 35’.40’’).

Δύο διαδοχικά καλάθια από τον Σπανούλη φέρνουν το σκορ στα ίσια (60-60 1’.20’’ πριν το τέλος). Το παιχνίδι γίνεται θρίλερ. Οι διαιτητές καταλογίζουν φάουλ στον Λαμπρόπουλο σε σουτ τριών πόντων του Ακεψιμαΐδη 32’’ πριν το τέλος και ο πάγκος του Γυμναστικού διαμαρτύρεται έντονα. Ο παίκτης του Ερμή ευστοχεί στις δύο βολές (60-62) όμως ο Βαβάτσικος με νέο τρίποντο, 15’’ πριν το τέλος, δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Γυμναστικό. Ο Ακεψιμαΐδης απαντά με τρίποντο (63-65, 9’’ πριν το τέλος) με τον Γυμναστικό να τα παίζει όλα για όλα στην τελευταία επίθεση. Ο Βαβάτσικος αστοχεί κάτω από το καλάθι (2’’ πριν το τέλος) όμως η μπάλα παραμένει στην κατοχή του Γυμναστικού. Ο Τσιαβές βγάζει την ασίστ στον Βαβάτσικο που αυτή τη φορά σκοράρει ισοφαρίζοντας σε 65-65 και κερδίζει φάουλ, 1’’ πριν το τέλος. Ο κορυφαίος του Γυμναστικού κρατά την τύχη του αγώνα στα χέρια του όμως αστοχεί στη βολή και το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση.

Δύο διαδοχικά τρίποντα του Ελευθεριάδη δίνουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Ερμή Λαγκαδά (67-71 στο 41’. 15’’), όμως Σπανούλης και Βαβάτσικος έχουν την απάντηση (72-71 στο 1’.20’’ πριν το τέλος). Ο Ελευθεριάδης των φιλοξενουμένων κερδίζει φάουλ (34’’ πριν το τέλος) όμως ευστοχεί μόνο στη μία και ισοφαρίζει σε 74-74. Ο Γυμναστικός ετοιμάζεται για την πιο κρίσιμη επίθεση, η μπάλα καταλήγει στον Νταλό ο οποίος σκοράρει από το «λόου πόστ» κερδίζοντας και φάουλ. Το ταμπλό δείχνει 76-74 ενώ απομένουν μόλις 15’’ για τη λήξη. Οι φιλοξενούμενοι εκδηλώνουν την τελευταία τους επίθεση κάτω από ασφυκτική άμυνα μαν του μαν. Ο Παρίτσης σηκώνεται για τρίποντο υπό πίεση στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα, αστοχεί, το 76-74 παραμένει, ο Παπαχρήστος παίρνει το ριμπάουντ και το παιχνίδι τελειώνει, με τον Γυμναστικό να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 25-42, 37-53, 65-65, 76-74 παρ.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ (Ζαφειρούδης): Δερμιτζάκης 2, Παπαχρήστος 10 (2 τρ.), Λαμπρόπουλος 3, Τσιαβές 11 (2 τρ.), Νταλός 6, Βαβάτσικος 27 (4 τρ.), Χανέλι, Σπανούλης 17 (2 τρ.).

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Αγγελης): Καϊκλής, Ελευθεριάδης 18 (3 τρ.), Ακεψιμαΐδης 29 (4 τρ.), Γεωργιάδης, Παρίτσης 11 (3 τρ.), Πιλκούδης 2, Βενετίδης, Κοντάρκος 14 (1 τρ.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass