Η ΑΕΛ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ 2.000 ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Κρίμα για τον κόσμο…

* Σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ για διαιτησία, αστυνομία ενώ κάνει λόγο και για αδιάφορους παίκτες

Δημοσίευση: 29 Απρ 2016 10:30

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Κρίμα… Λίγες ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα, η ΑΕΛ υπέστη προχθές το απόγευμα μια ταπεινωτική ήττα στα Τρίκαλα από τον ΑΟΤ με 3-0 και αυτό το αποτέλεσμα χάλασε την πολύ καλή εικόνα, που είχαν οι «βυσσινί», μια εβδομάδα νωρίτερα στο άλλο γειτονικό ντέρμπι, με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στο ποδόσφαιρο μπορούν να δικαιολογηθούν πολλά πράγματα, όμως για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, δεν πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες.

Όταν στο στάδιο των Τρικάλων 2.000 Λαρισαίοι φίλαθλοι, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι πήγαν με κάθε μέσο για να συμπαρασταθούν στη «βασίλισσα» και άλλα είδαν από αυτά που περίμεναν, τα λόγια είναι περιττά.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η ΑΕΛ είναι μια ιστορική, μια μεγάλη ομάδα και αυτό οφείλει να το δείχνει σε κάθε παιχνίδι, με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν αγωνίζεται.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν το είδαμε, δεν το είδε ο κόσμος που πλήρωσε 15 ευρώ εισιτήριο, που πήγε με αισιοδοξία και προσδοκίες στα Τρίκαλα, αλλά επέστρεψε με πληγωμένο τον εγωισμό του και έντονα προβληματισμένος.

Παράλληλα έδωσε το δικαίωμα στους γείτονες να πανηγυρίζουν, λες και πήραν το… Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναμφισβήτητα αυτοί οι παίκτες είναι που έχουν οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη προνομιούχο και οι φίλοι της ΑΕΛ πάντα αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που έκαναν, από την αρχή της φετινής σεζόν.

Και όποιος αγωνίζεται το βέβαιο είναι πως θα κάνει και λάθη, ουδείς άλλωστε είναι αλάνθαστος, θα υπάρξουν και κακές στιγμές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτούς σε κάποιους αγώνες, παίζοντας πάντα υπό το βάρος του πρωταθλητισμού.

Όμως η αγωνιστική εικόνα που είχαν στα Τρίκαλα σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι δεν δικαιολογείται, με μόνο μια ευκαιρία με τον Μπόγιοβιτς στο πρώτο ημίχρονο και με κορυφαίο τον γκολκίπερ Ξενοδόχοφ.

Δεν υπήρχε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το ανάλογο πάθος και η ζωντάνια που όφειλε να έχει η ομάδα, σε ένα παιχνίδι που ο κόσμος το ήθελε πάρα πολύ, για αγωνιστικούς και για λόγους γοήτρου. Το 3-0 από την ομάδα των Τρικάλων, δεν ήταν απλά μια ήττα. Ήταν μία από τις πιο βαριές ήττες των «βυσσινί» τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΕΛ δέχτηκε περισσότερα από δύο γκολ και δεν κατάφερε να πετύχει κανένα, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας στις 17 Μαΐου 2011, όταν η τότε υποβιβασμένη ΑΕΛ είχε ηττηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 6-0 από τον Ολυμπιακό.

Μένουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, όλοι ενωμένοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ομάδας και οι παίκτες οφείλουν για τον κόσμο και την ένδοξη ιστορία της να πετύχουν ισάριθμες νίκες, στα ματς με Πανσερραϊκό (εντός), Ζάκυνθο (εκτός), Χανιά (εντός) και Αχαρναϊκό (εκτός).

Και να πείσουν ότι απλά ήταν μια κακή παρένθεση ο αγώνας στα Τρίκαλα.

Το βέβαιο είναι πως μπορούν και έχουν τις δυνατότητες, διότι η επιστροφή στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πρέπει να γίνει σε πανηγυρικό κλίμα, καθώς η ΑΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει η «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου…

ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΝΑΓΙΑΡ

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Σεμπάστιαν Ναγιάρ, θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες, καθώς έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Στη λίστα των τραυματιών της ΑΕΛ, μπήκε λοιπόν ο Αργεντινός παίκτης, ο οποίος ένιωσε έντονες ενοχλήσεις και αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων και η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο πως ο παίκτης θα χρειαστεί να μείνει εκτός για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Έτσι όπως όλα δείχνουν χάνει τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολος και για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ Ο ΜΠΟΓΙΟΒΙΤΣ

Τρεις παίκτες της ΑΕΛ αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα και ένας την κόκκινη, στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Football League. Ο αμυντικός των «βυσσινί» Βασίλης Ρέντζας, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στον αγώνα με τα Τρίκαλα και θα απουσιάσει από την επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ, με τον Πανσερραϊκό. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Κώστας Μπανούσης, Γεννάδιος Ξενοδόχοφ και Μίλαν Μπόγιοβιτς, ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε 4, θα χάσει έναν αγώνα από τους επόμενους τέσσερις της ΑΕΛ. Έξι κίτρινες έχει ο Γιάννης Μασούρας και αν πάρει ακόμα μία χάνει δύο αγώνες, ενώ τρεις κάρτες έχουν ο Άγγελος Βέρτζος και ο Δημήτρης Κομεσίδης και αν δεχτούν ακόμα μια, θα απουσιάσουν σ' ένα αγώνα. Τέλος να θυμίσουμε ότι έχει δηλωθεί να εκτίσει τη δεύτερη ποινή της τιμωρίας του ο Νίκος Αναστασόπουλος στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, ενώ ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς στην εντός έδρας αναμέτρηση με τα Χανιά.

Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ

Νίκος Αναστασόπουλος      13

Κώστας Μπανούσης   8

Φρανσίσκο Πολ Ουρτάδο  7

Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς    7

Γιάννης Μασούρας      6

Ουσμάν Πάτο        5

Ματθαίος Μαρουκάκης     5

Βασίλης Κουτσιανικούλης 5

Μίλαν Μπόγιοβιτς       4

Άγγελος Βέρτζος   3

Δημήτρης Κομεσίδης  3

Σεμπαστιάν Ναγιάρ     2

Μανώλης Ροβίθης       2

Ανδρέας Λαμπρόπουλος    2

Χρήστος Κοντοχρήστος       2

Μανώλης Μονιάκης    2

Νίκο Βαρέλα 2

Ζαχαρίας Καβουσάκης        1

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ 1

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΑΤΣ

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της διάρκειας του πρωταθλήματος της Football League και τέσσερις ομάδες διεκδικούν τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Superleague. Το

πρόγραμμα των 4 επόμενων αγωνιστικών για τις ομάδες που είναι ακόμα έστω και μαθηματικά κάποιες, σε τροχιά ανόδου δηλαδή της ΑΕΛ, της Κέρκυρας, του Απόλλωνα Σμύρνης και των Τρικάλων, έχει ως εξής:

ΑΕΛ 66 ΒΑΘΜΟΥΣ

ΑΕΛ - Πανσερραϊκός

Ζάκυνθος - ΑΕΛ

ΑΕΛ - Χανιά

Αχαρναϊκός - ΑΕΛ

ΚΕΡΚΥΡΑ 66 ΒΑΘΜΟΥΣ

Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης

Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα   0-3 α.α

Κέρκυρα - Κισσαμικός

Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 60 ΒΑΘΜΟΥΣ (Εκκρεμεί τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών)

Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης - Αναγέννηση Καρδίτσας

Απόλλων Σμύρνης - Τρίκαλα

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης

ΤΡΙΚΑΛΑ 59 ΒΑΘΜΟΥΣ

Παναιγιάλειος-Τρίκαλα

Τρίκαλα-Εργοτέλης      3-0 α.α

Απόλλων Σμύρνης-Τρίκαλα

Ολυμπιακό Βόλου-Τρίκαλα        0-3 α.α

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass